Vänta inte – var närvarande!

Att vänta på någon behöver inte vara tråkigt, utan kan istället vara en härlig stund i närvaro med sig själv och i det som sker runt omkring, skriver krönikören Per Ola.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Ibland så befinner vi oss någonstans där vi behöver vänta på någon. Att vänta betyder för de flesta något tråkigt eftersom det som ska ske inte har skett ännu.

Det är i de lägena som mobilen kommer upp så man har något att göra under tiden man väntar. Telefonen används som en flykt när man egentligen har chansen att vara i närvaro med sig själv och vad skulle kunna vara bättre än det?

Väntan kan vara tråkig om man väljer det, men väntan kan också vara en härlig stund i närvaro med sig själv och i det som sker runt omkring. Den här stunden kan användas för att se andra människor när de springer i ”ekorrhjulet”, att se en fågel som letar efter mat, att vara i sin andning och lägga märke till om den är snabb och stressig eller långsam och avslappnad.

Att vänta och vara otålig innebär att en ”stund” kan vara en evighet men en stund i närvaro innebär att det inte finns någon tid. Och dessutom så kommer den vi väntar på att få möta någon som är lugn, närvarande och i kontakt med sin omgivning. Visst är det en bra gåva att ge till sig själv och till andra?

Så vänta inte – var närvarande i dig själv och i din omvärld. 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.