Vi ses snart igen, i livet utan något slut!

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock, privata bilder

En mager blödande tik sprang förbi mig där jag stod vid min bil redo att köra iväg. Hennes juver hängde stora som plommon och visade att hon haft flera kullar av valpar.

Förvirrad såg jag på människorna och veterinären som hade släppt ut henne från sheltret. Jag ropade efter tiken. Hennes ögon var ängsliga men på ett oförklarligt sätt litade hon på mig. Hon tillät mig att lyfta in henne i min bil.

Veterinären rykte på axlarna. Deras arbete var att sterilisera så många hundar som möjligt, för att sedan slänga ut dem igen. De statliga veterinärerna fick bidrag för varje sterilisering och att ha hundarna på uppvakning kostade tid och pengar, ansåg de.

Leah kom till min fristad där äldre gatuhundar lever i frid resten av sina liv. En chans att överleva från gatorna där sjukdomar, människor och trafik var en daglig kamp.

Leah återhämtade sig och jagade även bort inbrottstjuvar. Hon var min krigardrottning. Vi hade ett speciellt band.

Under åtta år var hennes hälsa fantastisk tills cancern fick ett aggressivt tag om henne. Min veterinär undersökte henne och beundrade hennes starka hjärta och mentalitet. Hon genomgick två operationer. Efter den andra operationen indikerade Leah; Det är bra nu.

Jag fick respektera hennes önskan, även om mitt hjärta inte ville.

Bakom henne dansade två vackra vita fjärilar i luften med samma energivibration som hennes. Lugnt och rofyllt!

Min fina veterinär kom hem till oss i förra veckan. Leah visste, flocken visste.

Mitt hjärta skrek "nej". Min hjärna sa "det är dags".

Leah somnade in i min famn. Barnen höll hennes tass.

Samma natt drömde jag om Leah. Hon satt på en vacker smaragdgrön äng. Ljuset var starkt. Jag höll upp handen för att inte bli bländad.

Jag skrek hennes namn. 

Leah började springa ifrån mig hoppandes likt en valp. Andra vackra hundar sprang emot henne med en stark glädje. Hon vände sig om och tittade på mig med sina kloka ögon som gnistrade underbart i det starka skenet. Hundratals av fjärilar dansade omkring henne.

Jag log!

Hon återvände sin uppmärksamhet till flocken och sakta gick de ifrån mig.

Plötsligen hördes en viskande röst. Vi ses snart igen, i livet utan något slut!

That’s Amore! 

Mias hund Leah

 Hos Mia fick Leah den kärlek hon förtjänade. Från en urmärglad gatuhund till en fri hund.

Fler krönikor

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.