Vi står vid vändpunkten

Själen har inte bråttom, den önskar bara att få uttrycka sin godhet, skriver krönikören Jai Thornell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Miljontals människor har kommit till en kritisk punkt i deras fysiska och andliga utveckling – de är redo att kliva in i en ny livsstil regisserad av själens längtan snarare än de krav som egot ställer. Och det är en avgörande vändpunkt där vi behöver göra ett individuellt val – ska jag köra på i det gamla och stoppa huvudet i sanden kring mitt eget inre och yttre liv eller ska jag sätta ner foten och ta ansvar för mig själv och min yttre värld?

Förändring kan aldrig ske sedan – den kan bara ske här och nu och för att åstadkomma den så behöver jag vara öppen och se vad som är verkligt och sant. Jag behöver se vad jag äger i ansvar, vad som är mitt och vad som är andras. När vi förverkligar våra djupaste sanningar och värderingar så kommer vi – oundvikligen att möta en del motstånd och smärta i oss själva. Det är egot som gör väsen av sig. Men har vi bestämt oss så har vi, eller hur? Så vi fortsätter att skapa frid och fred i oss. Vi fortsätter att träna på att se på vår inre och yttre värld med ömsinta ögon och vi tar små, små steg istället för att försöka ta de där jättekliven som ökar risken för misslyckande.

Själen har inte brått – den önskar enbart att få uttrycka sin godhet och när den gör det, genom vår fysiska varelse i vardagen så sänder vi också ut det till andra. Som ringar på vattnet får vi det vi önskar – en grön jord där fred råder och en gemenskap mellan bröder och systrar, där alla har samma värde. Utopi? Om vi tror att det är utopi så är det förmodligen det. Om vi tror att det är möjligt, ja då är det förmodligen det. Utan hopp så finns det inget hopp. Vi står vid vändpunkten och jag väljer hoppet och kärleken. Så oavsett vad andra gör – vad väljer du?

Namasté
Jai
www.loveit.se

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.