Vi väljer den hund som liknar oss energimässigt allra mest

Visst kan hundägare och deras hundar vara lika varandra? Enligt djurkommunikatören Mia Mattsson-Mercer väljer vi en hund vars energi påminner om vår egen.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Att skriva en adoptionsannons om en hund som blivit räddad från gatan eller ett shelter kan många gånger vara svårt. Jag beskriver djurens energier och kommunikationen som de sänt till mig. Energier påverkar inte endast människor, utan husdjur också.

Tiken ChaCha har lugna energier, men kommer hon till ett hem med höga energier blir hon också uppe i varv. Djur och barn har samma förmåga att absorbera energier, de absorberar energier snabbare än oss vuxna.


En hundägare klagade på sin hyperstressade hund. Hunden var oerhört stressad, men efter 14 dagar i mitt hem lugnade hunden ned sig. Hunden fick vara med mig under mina meditationer. Jag önskar ägaren också varit med!


Energier påverkar oss alla i vår hemmiljö, i skolor och på arbetsplatser. I min bok ”Lyssna när djuren talar” (1999) skriver jag att vi ofta väljer den hund som påminner om oss själva energimässigt.

Josi är en stor kärleksfull schäfer, som är väldigt rädd att göra något fel. Josi undrar ständigt vad andra tycker om henne. Hon är en superkänslig hund. Likaså är hennes fostermamma känslig. De älskar med samma glöd, och båda ifrågasätter omgivningen om de gör rätt.  

Jag träffade en rottweiler som indikerade att både han och husse hade problem med humöret. De drogs till varandra, för innerst inne var de osäkra kärleksfulla individer som vibrerade samma typ av energier. Dessutom var de väldigt gapiga båda två. Ett par månader senare fick jag veta att husse börjat gå i terapi. Sakta ändrades både hans och hundens energier, de blev båda mer harmoniska. 

Om vi är medvetna om att våra egenskaper attraherar samma energier som hos den hund vi adopterar, kan vi lära oss mycket om oss själva genom vår fyrbenta spegelbild.
 
That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.