Gör något fint för din medsyster!

Den 4 augusti är det Alla systrars dag, en dag att hedra biologiska systrar, såväl som de systrar du valt med hjärtat.

Text: Sara Riis Hasselskog
Foto: Shutterstock

Systerskap kan lika väl uppstå mellan personer som inte alls är släkt med varandra och vara minst lika starkt som någon biologisk relation. Systrar lyfter varandra, delar med- och motgångar och gläds åt varandras framgångar i livet.

Oavsett om din syster är biologisk eller en nära vän kanske du vill göra något för att hedra henne? Det behöver inte vara just på Alla systrars dag, utan det här kan man göra vilken dag på året som helst. Här har du lite tips!

❤ Skriv ett brev till henne. Handskrivet. Du vet, med papper och penna. Och berätta för henne varför hon är en så fantastisk person och varför du är glad att hon finns i ditt liv. 

❤ Försök att komma ihåg de där små sakerna som hon berättat att hon verkligen älskar, har letat efter, saknar. Och överraska henne när hon minst anar!

❤ Om hon har mycket på jobbet och inte har tid att gå ut och långluncha med dig så erbjud dig att komma med mat till hennes jobb och ät en snabblunch med henne där istället. Det är viktigt att ses och ta tid till varandra, även om det bara är en kort stund. 

❤ Baka något gott till henne. Och ha i åtanke om hon har några speciella preferenser eller allergier så att det blir precis så nötfritt, veganskt, raw eller LCHF som hon skulle vilja ha det för att kunna äta av det med gott samvete. 

❤ Skicka blommor om ni bor långt ifrån varandra. Lämna dem personligen om ni bor nära. 

❤ Hjälp henne med något som du vet att hon tycker är jobbigt och som hon skjuter framför sig. Om det är att städa upp i förrådet, åka och panta alla hennes pantflaskor, defragmentera datorn eller åka och konfrontera exet spelar ingen roll. Om ni gör det tillsammans kommer det att vara lättare. 

Och vet du vad? De här tipsen funkar precis lika bra om du har några bröder i ditt liv som du vill ska känna sig lite extra omtyckta. Biologiska, såväl som de bröder du valt med hjärtat. ❤ 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.