Änglameditation

Den här meditationen kan hjälpa dig att få kontakt med änglarna som finns runt omkring dig.

Text: Redaktionen
Foto: Shutterstock

1. Sätt dig bekvämt, antingen i lotusställning eller med båda fötterna i golvet och benen i rät vinkel. Var som en pelare, rak i ryggen, och föreställ dig att ett snöre på toppen av ditt huvud lyfter dig uppåt. Det gör det lättare för dig att andas meditativt så att du slappnar av.

2. Andas med djupa andetag, in genom näsan och fyll lungorna med luft. Andas ut genom munnen och tänj ut så att du andas ut ända ner i magen. Du syresätter då din hjärna och hela systemet i din kropp. Andningen för dig in i ett meditativt tillstånd. Känn hur ett lugn infinner sig.

3. Fortsätt andas lugnt och stilla och förflytta dig i tankarna till en plats där du tycker om att vara. En paradisträdgård fylld med blommor eller en solnedgång vid vattnet. Det ska kännas rofyllt att befinna sig där.

4. Be din skyddsängel att komma och sätta sig bredvid dig eller ställa sig i närheten. Släpp tankarna. Tvinga inte fram en känsla. Ha tillit till att det som ska hända sköter sig själv. Du får vara beredd på att du kan behöva lite tid. Vill du för mycket, händer troligtvis ingenting.

5. Några kommer att se sin ängel. Andra kanske känner en stark närvaro men ser ingen ängel.

6. Be din ängel omfamna dig och sprida sitt ljus över dig. Observera känslorna som kommer till dig. Stanna kvar i meditationen så länge som känns bra.

7. Avsluta meditationen genom att tacka för upplevelsen och tiden i stillhet som du gav till dig själv.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.