Änglar som skyddar och ger tröst

I våras bad vi er läsare berätta om ert finaste änglamöte i en tävling. Vi fick in så många fina berättelser till redaktionen. Här kan du läsa några av alla underbara änglamöten!

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

En gång när jag stod och tränade qigong, Drag qi, det vill säga öppna och stänga händerna framför magen, kom en stor, blåskimrande ängel och ställde sig framför mig. Den stod kvar i en-två minuter. Den rörde vingarna i takt med min träning. Den var så vacker, jag målade av den efteråt. Sen fick jag veta att en nära vän dog den kvällen.
BARBRO

Det här är en änglaberättelse från min mamma. När hon var barn var hon ganska vild. En gång lekte hon på en loge, när hon plötsligt ramlade ner mot stengolvet. Hon tuppade hon av, men sprang hem så fort hon vaknade upp. Efteråt berättade hon att hon hade sett barn med vingar som lyfte henne när hon föll.
LISBETH 

Det var en kväll när jag mådde väldigt dåligt och hade haft det slitigt med min son som har autism. Jag gick och la mig och låg i sängen och bad om hjälp av änglarna. Helt plötsligt lyste det upp i dörren till mitt sovrum. Ljuset var så starkt att jag nästan blev bländad. Jag kunde urskilja en vit skepnad som var så stor att jag inte kunde se hela. Jag kände så mycket kärlek och värme och jag blev helt lugn då jag förstod att det här var mitt första möte med en ängel. Efter den händelsen har jag haft flera änglamöten.
ANNE

Jag var 7 år och min mormor låg för döden i sin lägenhet. Delar av vår stora släkt var där. I hallen såg jag den allra vackraste ängeln. Hon lämnade en bukett röda rosor på golvet. När jag pratade med min mormor sa hon att hon hade sett en vacker kvinna som lämnat röda rosor till henne. Det fanns ingen bukett i lägenheten, men jag och min mormor var de enda som kunde beskriva kvinnan. Det var ren godhet och skönhet i kvinnans ansikte. Tidigt dagen efter avled min mormor. Jag vet att hon var där för att hämta min snälla mormor. Idag är jag 40 år men jag tänker ofta på ängeln i mormors hall. Med denna upplevelse känner jag mig trygg inför döden och fruktar den inte. Jag tror att även min mormor fann tröst i kvinnans ”hembesök” och kände att hon kunde släppa taget för den här gången. Änglar finns!
SARA

I april 2013 drabbades jag av en svår fallolycka, pollenattack samt årets influensa samtidigt. Jag har aldrig varit så sjuk som då. Under två nätter hörde jag ett kraftigt ljud som av en stor insekt, inget ljus bara ljudet. Jag vet att en ängel vakade över mig, det var min skyddsängel.
KJELL 

Jag mötte en ängel med ett helt följe 1984. Jag hade blivit opererad, förlorat mycket blod och tagit emot orent blod. Det var mitt i vintern många sjuksköterskor stod runt min säng. Fönstren var vidöppna och personalen hade filtar på sig, de blötte lakan i kallt vatten och lade på mig. Helt plötsligt reser jag mig upp medan kroppen ligger ner. Från vägghörnan kommer en ängel gående mot mig och hon har ett helt följe med sig. Hon ler mot mig och jag känner hur jag vill komma till henne. Hon tar ett steg fram, jag ångrar mig och hon backar ett steg. Så håller det på ett tag. Jag kom att tänka på min son som då var tre år och att jag måste hem till honom igen, sedan var det över. Hon var mycket vacker, klädd i ljusblått, indigoblått, vitt och guld.
HELENE

Min älskade hund hade fått en stor knuta på benet. Veterinären kunde inget göra och jag kunde bara se på medan den växte. Jag mediterade och bad så innerligt för att hon skulle få hänga med ett tag till. Och ljusvarelser kom och helade och gjorde vad de kunde för henne. Tårarna rann och jag kände en enorm tacksamhet och värme. Och min fina hund fick jag mot alla odds behålla i flera månader till.
SUSANNE 

När jag var 21 år råkade jag ut för en olycka. Jag stod på en stege och skulle byta glödlampa. Plötsligt kom jag åt något som började leda ström i min kropp. Det kändes som tiden stod still. Jag stod kvar på stegen med strömmen i min kropp när jag såg ett starkt ljus. Så starkt att jag inte kunde titta ordentligt. En hand kom ut ur ljuset och tog bort mitt pekfinger som hade fastnat. Jag tror att det var en ängel som räddade mitt liv den dagen. Tack änglarna för att ni finns.
JENNIE 

Min mamma dog en väldigt vacker sommardag den 28 juli. Blommor blommade och citronfjärilarna dansade. Varje år den 28 juli kommer en citronfjäril in i min trädgård och fladdrar förbi nära mig. Jag är övertygad om att mamma hälsar på som en ängel genom fjärilen!
ULLA 

På en retreat, under en meditation, fick jag en obeskrivlig kram av min skyddsängel. Gråtandes bröt jag ihop, där jag satt, skeptisk och otålig, längst bak i salen. En omfamning bakom min rygg, av enorma kärleksvingar. Hennes namn var Rosa-Minah. Tack för att jag fick träffa dig!
MAYA 

En dag fick jag en diagnos och kände att nu är det nog slut. Jag kom hem och satte mig ner och grät. Bad till himlens och jordens änglar om hjälp. Strax därefter såg jag en skugga följa efter mig, sen kände jag en hand på min axel som strök mig över ryggen. Allt blev lugnt.
SIGNE 

Min stora kärlek lämnade mig 2001 i en hjärtinfarkt, en enorm sorg. En dag i mars 2002 blev jag plötsligt stående i ett rum, jag lyfte min hand och kände plötsligt hans hår på hjässan och hans kropp. Han visade sig för mig och han kommer alltid vara min alldeles egna ängel.
MARIA

Efter en operation låg jag i en uppvakningssal då de sensorstyrda dörrarna började få eget liv. De öppnades och stängdes utan att någon fanns där, jag vaknade sakta upp och såg då att varje gång dörren öppnades så klev en ängel in och ställde sig runt min säng.
ANNBRITT 

Jag och min pojkvän hade gjort slut, efter 13 år tillsammans. Jag var förtvivlad och ensam hemma och grät och grät. Jag gick för att tvätta ansiktet, höll på att falla ihop badrummet. I badrumsspegeln såg jag en man. Han höll ut armarna och sa: Om du faller tar jag emot dig.
HELENA 

Jag och min sambo var ute och körde en söndagseftermiddag. Plötsligt tappar bilen framför oss sitt ena däck och det rullar rakt emot oss! Bilen som tappat däcket, snurrar länge och hamnar i diket utan skador. Just när jag trodde att vår sista stund var kommen ändrar däcket riktning! Jag kände ett plötsligt lugn och en värme i hela min kropp. Allt gick så fort så jag hann inte tänka eller be till mina skyddsänglar, men det behövdes inte de var med oss! 
EVA-LENA

Några nätter innan jag skulle föda mitt barn var rummet fyllt av änglar och de sa: ”Du är unik, du bär på ett mirakel, allt blir bra”. Efter förlossningen vårdades vi på intensivvårdsavdelningen och tillståndet var kritiskt. Mitt i det svåra kom jag ihåg änglarnas tröstande löfte och idag mår vi bra!
LENA

Under en meditation som hette ”Kontakt med din ängel”, kände och såg jag hur jag blev omfamnad av dessa stora, underbara, vita vingar som slöt sig om mig bakifrån. Det var en sådan varm, trygg känsla att vara i denna famn.
MONICA

Jag var i Sierra Nevada-bergen i USA och tältade med min dotter och man. Jag hade varit vid bordet och gick snabbt mot elden där min dotter satt och går plötsligt rakt in i nått mjukt, det kändes fjädrar. Nedanför låg vedträn som jag hade snavat på rakt in i elden om inte ängeln stoppat mig!
AGNETA

En kväll för några år sedan såg jag en stor änglavinge (högra) på väggen i sovrummet. Klockan var cirka 22.45 - 23.00. Det var den mörka årstiden för det var alldeles svart i rummet. Änglavingen var ljus med inslag av pastellfärger. Jag ville så gärna se mer men somnade. Jag älskar Änglar. 
INGRID

En dag letade jag i mitt rum efter ett kort som jag behövde till jobbet, men kunde inte hitta det. Jag fortsatte leta nästa dag utan resultat. Frustrerad och orolig satte jag mig vid sängkanten och tänkte: ”Snälla, var är kortet?”, efter en stund såg jag en inre film av en vit kvinnlig gestalt som la sin hand på min högra axel och pekade åt vänster om mig. Där hade jag lagt kortet som bokmärke i en bok.
MALIN

Efter en väns död stod jag på kyrkogården en dag i mars. Jag kände mig mycket ensam och sorgsen. Det började snöa, milda stora flingor. Jag tittade ner på min blanka kappa och fick se tusentals tydliga snöstjärnor i olika formationer. En mild vind blåste till och sedan slutade det snöa. Jag fick plötsligt ny energi och hela dagen kändes det som en vänlig kraft var närvarande.
A-K

Med tårarna rinnande nedför kinderna bad jag om hjälp. Från ett starkt ljussken uppenbarade sig en vacker ängel. Jag kände mig plötsligt trygg och älskad, insvept i ängelns helande vingar, som viskade: ”Lätta dina vingar, släpp alla dina problem till mig. Tacka för hjälpen och välj kärlek, för kärlek skapar mirakel”.
FREDRIK

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.