Blå topas: För kärlek och framgång!

Om du behöver prata om framtiden eller fatta viktiga beslut gällande karriären, då är blå topas rätt kristall för vägledning. Den hjälper dig hitta ditt sanna syfte och öde och styr energin dit den behövs mest.

Text: Anna Flodberg
Foto: Getty Images

Egenskaper: En mjuk och empatisk sten som lugnar, healar och motiverar. Står för framgång, det skrivna ordet, kreativitet, karriär, perfektion och vägledning.

Färg: Blå topas är mycket sällsynt i naturen men genom att bestråla vit topas med högfrekvent strålning med mycket hög energi kommer det blå spektrat fram. Den blå färgen finns i alltifrån mörkare och fylligare ton till ljusblå och glittrig.

Det här är blå topas: Känd som en sten för sann kärlek och framgång. Kallas ”författarens sten”, eftersom den hjälper oss att kommunicera och nå framgång med det skrivna ordet. Det är också en lugnande och fridfull ädelsten. Blå topas sägs vibrera i samklang med perfektion i kropp och själ och är stärkande för de som arbetar med andlig vägledning och healing.

Chakra: Hjässa, panna och hals.

Kristallhealing

Använd blå topas vid kristallhealing! Fungerar bäst inom dessa områden:

  • Stimulerar kreativitet
  • Främjar känslor av glädje och lycka
  • Avvärjer risken för skada eller angrepp
  • Hjälper dig hitta förlorade ägodelar
  • Förbättrar din finansiella status
  • Stärker banden mellan par och gör dem mer trogna och lojala

Tips!
Har du skrivkramp eller behöver prata om framtiden, din karriär och vilka beslut du ska ta? Då kan blå topas vara till din hjälp.

Visste du att …
… förr i världen trodde man att om man höll en topas i vänster hand så blev man osynlig för dem man ville undvika.

… blå topas har länge burits som en tursten. Därför tog seglare, resenärer och köpmän som tvingades korsa havet alltid den med sig. Mineralet skyddade dem från stormen och hjälpte dem att återvända hem säkert.

… kristallen sägs vara effektiv mot bland annat migrän, hosta, förkylning, leversjukdomar och psykisk ohälsa.

Affirmation:
”Jag kan uppnå storhet”

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.