Här får kärleken ta plats!

Kärlek, kärlek, kärlek! Det som får oss att växa och blomma. Att tro på oss själva och sprida värme. Den enda vägen till fred och frihet. För oss på Nära är en Hjärtedag ett utmärkt tillfälle att uppleva kärlek tillsammans med er läsare!

Text: Madeleine Walles
Foto: Emma Arildsson

En hel härlig dag! Med svallande känslor, kramar och glada skratt. Vi på Näras redaktion tillsammans med våra duktiga och godhjärtade medier och massor av Nära-läsare. I en sal som fylls av hjärta och kärlek. Det var det vi på Näras redaktion såg framför oss när vi skapade Hjärtedagen 2016. Och exakt så blev det!

På Alla hjärtans dag ska ingen vara utan närhet och värme. Så det blev en Hjärtedag, en heldag som vi fyllde med föreläsningar, sång och storseans. En dag med KÄRLEK som den röda tråden i samtliga programpunkter.

I år, 2017, inföll Alla hjärtans dag på en tisdag. Men eftersom en söndag är bästa veckodagen för ett heldagsevent, prickade vi istället in söndagen före och söndagen efter 14 februari och ordnade Hjärtedagar då. Jag minns hur mediet Ewa Olsson stod på scenen och pratade till sin döda pappa. Han, som hon aldrig haft någon riktig kontakt med. Som hon lärde känna först efter hans död. På begravningen insåg hon hur stor familj hon faktiskt hade och Ewa omslöts av kärlek. Ewa visade oss alla att något så tungt som sorg, kan bli ett ämne om kärlek.

Samma sak gällde storseanserna. När andevärlden knackade på, tog sig in i den fullsatta salen och fattade posto bakom förväntansfulla kvinnor och män som gärna ville ha en hälsning från Andra sidan. Då fick vi uppleva så mycket kärlek! Och många glada skratt. Ja, det är skönt att andevärlden har humor. Det behöver vi.

Musik är också kärlek. Joachim Maathz sjöng musikalfavoriter med sådan inlevelse att håret på armarna reste sig. Vi fick även tillfälle att sjunga tillsammans. Körledaren Katarina Bremer Nilsson lärde oss att jobba med magstödet, spänna rumporna för att klara av de högsta tonerna. Och visst! Då satt de som en smäck och det lät hur bra som helst när hon ledde oss genom allsången. Wow, så bra vi mådde efteråt. Fyllda av energi och glädje!

God lunch och hembakad kaka till eftermiddagskaffet hör också till under en glad och kärleksfull dag. Och presenter! Det kändes gott att se alla leenden när vi delade ut en välfylld goodiebag till alla, som en avrundning på vår Hjärtedag.

Benny Rosenqvist brukar säga att alla leenden han får efter sittningar med sina klienter, är hans applåder.

Jag, som chefredaktör på Nära kan säga att alla kramar och vänliga ord jag fått av våra Hjärtedags-besökare är min applåd. De fyller hela själen med glitter och änglasång. Så detta måste vi självklart göra om 2018!

Hoppas att vi ses på Näras Hjärtedag i Malmö söndagen den 11 februari . Läs mer här!

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.