Jorda dig och få ny kraft

När du mediterar, eller vid andra tillfällen när du vill få en medveten kontakt med det som omger dig, är det bra att jorda dig. Då känner du närheten till Moder Jord, du fylls av energi och harmonin som fyller dig påverkar hela din kropp. Här får du några tips på hur du gör!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

1. Sätt dig på en stol eller i en skön fåtölj. Benen ska bilda räta vinklar och fötterna vara parallella. Se till så att fötterna är plant mot golvet eller marken.

2. Allra bäst kontakt får du om du är barfota. Det går förstås även bra att ha strumpor på fötterna om det känns kallt, men ta helst av dig skorna.

3. Om du är utomhus under sommarhalvåret får du extra skön känsla om du har markkontakt och känner jord, sand eller grus under fötterna.

4. Andas med långa, djupa andetag. Andas in genom näsan och ut genom munnen. Försök att stilla dig och rensa bort alla tankar som kommer till dig. Bara var i nuet.

5. Slut dina ögon och föreställ dig att det växer ut rötter under dina fötter. Rötter som söker sig neråt i jorden/golvet och in till jordens mitt.

6. När du når jordens mittpunkt och det rena, vita ljuset, föreställ dig då hur du med hjälp av rötterna hämtar upp detta välgörande ljus och låter det rena dig.

7. Låt ljuset fylla hela din kropp, ända upp till ditt kronchakra.Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.