Malins 10 bästa ekotips - lev mer miljövänligt!

I Nära nr 7, 2013 kan du läsa om Malin och Johan Harju som bloggar om sitt ekologiska och andliga liv på lyckobacken. Här är Malins 10 ekotips!

Text: Anna Vörös Lindén
Foto: Shutterstock

1. Utgå från din egen livsstil. Om du dricker mycket kaffe, välj ekologiskt och rättvisemärkt. Gillar du bananer – köp krav- och rättvisemärkta.

2. Förändra i små steg genom att t.ex. byta till en ekologisk produkt varje gång du handlar. Viktigt: Ät först upp det du har hemma i skafferiet, även om det inte är ekologiskt – undvik att slänga mat!

3. Det allra bästa är om matvarorna både är närproducerade och ekologiska. Om du måste välja, ta närproducerat.

4. Ät vegetariskt en gång i veckan. Det finns otroligt många bra recept, bland annat mer än 700 stycken på vår blogg! www.lyckobacken.se/

5. Gör det som just du har råd med. En del som läser vår blogg ser i första hand till att deras barn får ekologiska matvaror. Det tycker jag är ett fint engagemang.

6. Ta vara på rester. Gör en omelett av det som blivit över.

7. Tänk långsiktigt. Uteslut billiga leksaker av dålig kvalitet, de innehåller ofta gifter och går lätt sönder. Leksaker ska tålas att lekas med!

8. Prova gärna att ett par månader före barnens födelsedagar kika efter presenter på nätet. Där finns alltid avdankade men ändå fina saker till barn.

9. Köp kläder second hand till barnen. Om du handlar nytt, köp ekologiska kläder och skor av god kvalitet, så att syskonet kan ärva.

10. Tvätta kläder med tvättnötter. I dag finns de också i flytande form.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.