Per Ola Thornell: – Upplev dina tidigare liv genom hypnos!

Per Ola Thornell är en uppskattad krönikör i Nära, både i tidningen och här på hemsidan. Tillsammans med sin fru Anette driver han också det spirituella företaget Love it och håller bland annat kurser i tidigare-liv-hypnos. Något som han också föreläste om på Näras andliga kryssning 2014! Per Ola är övertygad om att vi levt tidigare liv. Han har själv upplevt det!

Text: Christina Malmgren
Foto: Shutterstock, Lovisa Granberg

Ordet hypnos kommer från den grekiska guden Hypnos som betyder sova (den sovande guden). Betydelsen av ordet har, enligt Per Ola Thornell, gjort att många blivit förvirrade då de tror att de hamnar i ett oförsvarbart sovliknande tillstånd när de går ner i hypnos.

– För många finns det ett inre motstånd mot att hamna i hypnos då de tror att de kommer tappa kontrollen helt, säger Per Ola. 
– Men så är det inte. De människor som hypnotiseras till att hoppa som en groda på spektakulära hypnosshower accepterar helt att gå med på detta. De har en egen vilja och använder sig av hypnosen för att kunna göra bort sig utan att ta ansvar. 

Hypnos är ett förändrat medvetandetillstånd med starkt inre fokus, samtidigt som det ger en påtaglig fysisk avslappning. Du blir aldrig försvarslös under hypnos, då du hela tiden är vid medvetande. Det är endast kroppen som blir bortkopplad. 

– Hypnos liknar det tillstånd som du hamnar i under meditation, förklarar Per Ola. 
– Vi är alla i hypnos cirka en gång i timmen! Oftast lägger du inte märke till det, men du känner säkert igen känslan av att ”drömma sig bort” och bli alldeles blank i hjärnan? Det är en lättare form av ett hypnotiskt tillstånd och hjärnans sätt att rensa och göra sig av med lite skräp. 
– Detta betyder också att all hypnos är självhypnos! Det är ingen annan som kan få dig i hypnos, om du själv inte vill det.

Per Ola menar att du i ett hypnotiskt tillstånd kan göra en uppdatering av dig själv genom att avprogrammera och omprogrammera i ditt undermedvetna. På det sättet kan du bli av med till exempel rädslor och ovanor eller förändra beteenden.

– Jämför med en dator! Det är som att du skapar ordning på hårddisken, virusskannar datorn, slänger program som inte behövs och uppgraderar operativsystemet. 
– Hypnos ger dig chansen att bli en bättre version av dig själv!

Avprogrammera vissa känslor

När du hamnar i hypnos händer en del saker med din kropp och själ. Du släpper taget om ditt ego, den fysiska världen och ditt kontrollbehov. Dina cellminnen öppnas upp och du kommer åt ditt undermedvetna. Din medvetenhet stannar kvar medan din kropp kopplar bort och du finner dig i ett inre lugn.

– I hypnos kommer du åt de minnen och kopplingar som finns mellan de fysiska liven, de tidigare och de nuvarande, säger Per Ola. Detta gör i sin tur kan att du kan förstå kopplingar mellan dina olika liv och förlösa karma. 
– Minnena från dina tidigare liv kan visa sig i form av bland annat platser, namn och tidsepoker. Detta gör att du får tydligare bevis på hur dina tidigare liv kan ha sett ut. 

Hypnos är bara ett tillstånd och det är först när du adderar hypnosterapi som det sker en förändring. Att vara i hypnos när du genomgår en terapeutisk behandling är bra, då du i hypnosläge släpper taget helt om omvärlden och terapin går rakt in i ditt hjärta.

– I ett hypnotiskt tillstånd kan du avprogrammera vissa känslor och tankar för att sedan inprogrammera nya, berättar Per Ola vidare. Därför kan du genom hypnosterapi till exempel bota oro, ångest, inkontinens, fobier och nikotinberoende. 
– Detta kan alltså vara en snabb lösning då det krävs en eller ett par sessioner för att bli av med ett beteende. Viktigt att komma ihåg dock är att du själv måste vilja förändra ditt beteende för att du ska lyckas med hypnosterapin! 

Per Ola är själv diplomerad tidigare liv-terapeut genom hypnos. Han tycker att det är viktigt att klienten själv får uppleva sina tidigare liv under hypnosen, framför att få dessa beskrivna av ett medium.
– Om våra tidigare liv berättas av en utomstående ger det ingen terapeutisk effekt, förklarar Per Ola. Jag tycker dessutom att det är viktigt att vi får egna bevis om att vi överlever den fysiska döden. 

– Under hypnos av tidigare liv kan vi även läsa av karma som hänger kvar i vårt nuvarande liv och få en större förståelse för livet. Oavsett om klienten upplever ett tidigare liv eller inte, kommer det att skapas en terapeutisk effekt under sessionen.

Uppleva sin egen död

Per Ola sätter sina klienter i hypnos via en induktion. Det går snabbare att sätta en klient i hypnos om personen redan har varit i tillståndet tidigare, eftersom Per Ola då kan använda sig av både ord och fysiska rörelser.

– Jag läser och suggererar in klienten i en djup avslappning som innehåller hypnotiska påståenden, vilket gör att klienten upplever dessa fenomen som verkliga, förklarar han. Detta sätter delvis det autonoma nervsystemet ur spel och gör så att klienten kan slappna av fysiskt och mentalt samtidigt som mina påståenden uppfattas allt verkligare. 

– För att klienten ska försättas i hypnos krävs det att personen har stort förtroende för mig, en stark vilja och en övertygelse om att det fungerar.

Du kan även försätta dig själv i hypnos! Per Ola menar att du inte behöver en pendel för att hamna i tillståndet utan rekommenderar istället att du lyssnar på en vägledd hypnos-cd.
– Förutom att det är lättare att nå ett hypnotiskt tillstånd med en cd så får du också tryggheten av att det finns någon som ropar tillbaka dig till verkligheten när sessionen är slut. 

Per Ola berättar också att om du är van vid hypnos, kan du försätta dig i hypnostillstånd genom att göra en mindfulness-övning som heter kroppsskanning. Därefter går du ner i en djup meditation där du suggererar dig själv att du är i hypnos. Detta kräver dock att du är trygg i dig själv och i det du gör. 
– Sätt ett klockalarm som tar dig tillbaka till vaket tillstånd efter såvida du inte vill sova istället, vilket går alldeles utmärkt.

Nästan alla, omkring 98 procent, går att få i hypnos. Cirka 60-70 procent är mottagliga direkt. 
De som inte kan gå in i hypnos är en del personer med psykiska störningar eller personer som inte klarar av den känslomässiga kontakt som hypnos ger.
– Jag utför aldrig hypnos av tidigare liv på distans eftersom det kan bli väldigt känslosamt om min klient till exempel upplever sin egen död, säger Per Ola. 
– Då vill jag kunna finnas där för min klient och stötta.

Per Ola är helt övertygad om att vi har levt tidigare liv och för honom handlar det inte längre om att tro utan om att veta.
– Jag är övertygad om att vi alla har levt tidigare liv. Men vet också att det måste upplevas för att du ska bli lika övertygad som jag om att det är så.

Positivt är, menar Per Ola, att det pågår mycket forskning på kopplingar mellan kvantfysik och tidigare liv och fler bevis tas fram för varje dag som går. 
– Hypnos är något att respektera, men inte något att vara rädd för, avslutar han. Kom ihåg att du alltid har en fri vilja och att ingen kan få dig i hypnos om du inte vill. 

– Hypnos är dock ett fantastiskt och kärleksfullt tillstånd som gör att en terapeutisk behandling kan gå rakt in i ditt hjärta!

Det här är Per Ola:

Ålder: 53 år.
Bor: I Blentarp, strax söder om Lund. 
Familj: Frun Anette, barnen Li, Emilia, David och Amanda, taxen Buddha. ”Och min själsfamilj som finns i en annan galax.”
Gör: Driver företaget Love it och erbjuder bland annat kurser och konsultationer i hypnos. Är diplomerad tidigare liv-terapeut av Jörgen Sundvall, SSEAH (Svenska skolan för etisk och analytisk hypnosterapi).
Andlighet för mig: ”Hur jag beter mig mot mig själv och andra. Att gå min egna spirituella väg och följa mitt syfte av att vara på jorden.”
Hemsida: www.loveit.se
Kontakt: perola@loveit.se, 0735-34 45 50. 
(Detta är rätt telefonnummer. Tyvärr blev det fel på en siffra i Nära nr 1, 2015.)

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.