Prova vår änglameditation

Meditation är ett bra sätt att komma ifrån vår vardagliga stress. Här kan du pröva på en änglameditation för att komma i kontakt med änglarna som vi har runt omkring oss.

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

1. Sätt dig bekvämt, antingen i lotusställning eller med båda fötterna platt mot golvet och benen i rät vinkel. Var som en pelare, rak i ryggen, och sträva mot att få kontakt uppåt. Det gör det lättare för dig att andas meditativt och då slappnar du av.

2. Andas med djupa andetag. Andas in genom näsan och fyll lungorna med luft. Andas ut genom munnen och tänj ut så att du andas ut ända ner i magen. Du syresätter då din hjärna och hela systemet i din kropp. Andningen för dig in i ett meditativt tillstånd. Känn hur ett lugn infinner sig.

3. Förflytta dig i tankarna till en plats där du tycker om att vara. En paradisträdgård fylld med blommor eller en solnedgång vid vattnet. Det ska kännas rofyllt att befinna sig där.

4. Be din skyddsängel att komma och sätta sig bredvid dig eller ställa sig i närheten. Släpp tankarna. Tvinga inte fram en känsla. Ha tillit till att det som ska hända sköter sig själv. Du får vara beredd på att du kan behöva lite tid. Vill du för mycket, händer troligtvis ingenting. 

5. Några kommer att se sin ängel. Andra kanske känner en stark närvaro men ser ingen ängel.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.