Så skapar du ditt eget kraftföremål

Amuletter och talismaner har använts över hela världen sedan forntiden. Än i dag används de på många håll för att ge skydd och skapa god lycka. Det finns dock en skillnad mellan de magiska föremålen, här får du veta vilken – och hur du själv skapar en kraftfull talisman.

Text: Tia Jumbe

Skillnaden mellan amulett & talisman

Amulett

Ett föremål med magiska egenskaper som framför allt ska skydda bäraren från någon form av skada eller ondska. En amulett kan vara skapad av en person, eller något naturligt föremål, som till exempel en sten eller del från ett djur. Amuletter har ofta religiösa betydelser och kan vara förknippade med specifika gudar. De kan också ha laddats med kraft av den som skapade den.

Exempel på amuletter: Kors, helgonbilder eller andra religiösa symboler, djurdelar.

LÄS ÄVEN: Anna Strandlind: Låt tingen tala!

Talisman

Talismaner tillverkas och används för speciella syften, för att bäraren ska bli bättre på något eller för att kalla till sig lycka och välgång. Talismaner är alltid skapade av en människa, oftast av personen som ska använda den, och ofta i naturliga material, så som trä, kristaller eller liknande. Dess kraft förstärks genom att skaparen gör en magisk ceremoni kring den.

Exempel på talismaner: Kan se ut precis hur som helst, endast fantasin sätter gränserna.

Kända amuletter

  1. Fatimas hand (kallas också Hamsa) - både en arabisk och judisk symbol för beskydd.
  2. Nazar - onda ögat-stenen som används i Mellanöstern som skydd mot just onda ögat.
  3. Ankh - lyckobringande egyptisk hieroglyf.

Fatimas hand, Nazar och Ankh. Foto: Shutterstock

LÄS ÄVEN: Magiska läkeörter: Skapa ditt eget apotek

Skapa din egen talisman

När du skapar din egen talisman kan du ladda den med dina egna intentioner och använda den som
ett verktyg för personlig utveckling. Så här kan du göra:

  1. Välj ett föremål eller material som har betydelse för dig och representerar det du vill attrahera eller skapa. Det kan vara en kristall, en symbol, en amulett, en vacker träbit eller något annat.
  2. Gör en ceremoni där du laddar föremålet med önskad energi och intentioner. Du kan till exempel hålla föremålet i handen och fokusera på din intention eller visualisera att föremålet fylls med ljus eller energi.
  3. Skriv dina intentioner eller använd runor eller andra symboler för intentionerna, skriv antingen på talismanen eller på något som du stoppar in i den.
  4. Ha föremålet nära dig för att påminna dig om dina intentioner och dra till dig det önskade resultatet. Bär det som ett halsband, i en ficka eller placera den där du ofta ser den.
  5. Fortsätt att förstärka dina intentioner genom att regelbundet fokusera på föremålet, upprepa dina önskemål eller använd det i meditation eller andra andliga eller magiska övningar.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.