Skydda dig och ditt hem

Känner du inte riktigt ro där du bor? Önskar du få en mer trygg och kärleksfull atmosfär, fylld med positiva energier? Benny Rosenqvist berättar hur du kan rena ditt hem med hjälp av gamla ceremonier, dina tankar och änglarnas magiska kraft!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Hemmet är viktigt, det ska kännas kärleksfullt med positiva energier. Visst känns det underbart att komma in, när man känner att här i detta hem bor det bara kärlek! Men ibland flyttar vi in i ett hem där vi känner att vi inte får riktigt ro. 

Det är en känsla du får redan när du kommer in över tröskeln att något inte stämmer. Det kan ha varit ett ”bråkhem” eller ”skilsmässohem”, sådant sätter sig i väggarna. 

Eller så är andevärlden där och stör energimässigt på olika sätt. Det kan till exempel vara en känsla av att man känner sig iakttagen. En känsla av disharmoni, som man inte kan ta på. En olustkänsla. En del kan känna fysisk beröring och se eller höra saker, som skuggor och knackningar. Andevärlden ligger på samma frekvens energimässigt som elektriska apparater, därför har de lätt för att använda dem. TV:n kan sättas på och av, ljudvolym kan ändras och lampor kan blinka. 

Den som har aktivitet hemma förnekar det ofta först, sen tvingas man inse att så är fallet. Det behöver inte vara elaka energier som är orsak till aktiviteten, men du kan känna dig störd i det du vill ska vara ditt ensamma rum. Då är det dags för en rening! 

Urbefolkningar, exempelvis indianer, folk på Bali, i Nya Zeeland och i Peru, håller på med reningsceremonier för att få goda energier där de sover och där de bor. Använd salviakvistar eller rökelse, gärna med salviadoft, för att få en god, kärleksfull känsla från golvet till taket. Börja vid ingången och klappa på dörren med vänster hand. Ta salvia eller rökelse runt hela kanten på dörren. När du ger en klapp – tänk kärlek och ljus. 

Nerkalla änglar som hjälpredor. Änglarna har en förmåga att hjälpa till rent energimässigt att få bort andar och dåliga energier, för änglar kommer bara till oss i kärlek. I detta arbetsteam som ni nu har blivit, änglarna och du, kan det bara bli magiskt kärleksfullt när du klappar på alla väggar! Gör så överallt i ditt hem, även på toalett, i tvättstuga och i garderob. Glöm inte garaget, källaren och vinden om du har det också. 

Jag har fyra kristaller i min nya trädgård, en i varje väderstreck, för att få in goda energier. Om du också vill ha det, välj kristaller som du känner har mycket kärleksenergi. Vill du, kan du hänga kristallerna som smycken i ett träd eller på ditt staket. 

När du renat hem och trädgård är det viktig att du inte tänder levande ljus dygnet efter, då andarna söker sig dit. Be änglarna stanna ett dygn efter reningen, så den verkligen blir fullbordad. Nu bor kärleken i ditt hem!


Vanliga frågor om husrensning

Finns det onda andar och hur kan jag skydda mig mot dem?
Kvarvarande andar, som inte gått över till Andra sidan, har de personligheter som de hade då de levde. Var de elaka så fortsätter de vara det, tills de gått över. Att de är kvar kan bero på döds-ögonblicket, att de har en ovetskap om att de är döda. Men de kan även vara kvar på grund av skuldkänslor, något de begått när de levde, att de är materiellt bundna eller att de väntar på någon som fortfarande lever.
Kanske har de en rädsla att gå över, så då hjälper vi dem. Du kan be änglar och de kvarvarande andarnas släktingar, som redan är på Andra sidan, komma och hämta hem dem, så att dessa andar möter det gudomliga ljuset.

Vilka änglar bör man kalla på?
Jag är öppen för de änglar som vill jobba. Jag tycker att det är onödigt att ta de med högst energier, ta istället de änglar som är arbetsvilliga och be om det bästa för dig och ditt hem.

Finns det väsen som kan störa i hemmet också, typ småfolk?
Jag har själv aldrig sett småfolk, men jag har träffat många som blivit störda av dem och jag tror på dessa människors berättelser. I Hälsingland och Jämtland verkar det vara mer påtagligt, och då ofta i stall. Småtomtar och småfolk kan störa en om de är missnöjda. Du får då fråga rakt ut vad de vill. Om det är något de är missnöjda med så ger de dig tecken på vad du ska ändra.

Kan tankar ändra stämningen i ens hem? 
Tankar är också energier, så vi kan ju med positiva tankar om vårt hem få bra och positiva energier där hemma. Och känslan av tacksamhet påverkar absolut stämningen! Tacksamhet är alltid positivt, det är en kärleksförklaring för det du fått.

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.