Superfrukten avokado

Med avokado blir du friskare och vackrare på både in- och utsidan! Ät den, drick den, gör en ansiktsmask eller en hårinpackning. En superfrukt helt enkelt!

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

Köp hem några avokador och bli friskare och vackrare på både in- och utsidan! Denna superfrukt innehåller massor av vitaminer, mineraler, antioxidanter och hälsosamma fettsyror. 

Denna hälsofrukt förbättrar dina kolesterolvärden, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, ser till att du håller dig smalare, ökar hjärnkapaciteten.

Ät den på smörgåsen eller i salladen! Gör en avokadoröra med tonfisk! Mixa den i din smoothie eller ät en halv avokado som mellanmål. Dessutom är den fantastisk mot hyn!

Du kan göra egen ansiktsmask:

Mosa en avokado och smörj den på ditt rentvättade och torra ansikte. Lägg gärna guskskivor på ögonen och låt masken verka cirka 15 minuter. Skölj ansiktet med varmt vatten.

Om du har torrt hår kan du göra en hårinpackning:

Mosa en avokado och blanda med 3 matskedar olivolja. Fördela inpackningen i håret (inte i hårbotten) och låt den sitta i cirka 30 minuter. Skölj håret noggrant.  

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.