3 kristaller som peppar och boostar Vattumannen

Frihet och rättvisa är två viktiga saker för lufttecknet Vattumannen, som gärna går sin egen väg och står för sina åsikter. Men för att nå sin fulla potential finns det kristaller som boostar Vattumannens bästa egenskaper. Ametisten förstärker andligheten, akvamarinen sanningen och labradoriten säger ”Lita på dina förmågor, du är ett mirakel”.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock

Det här är Vattumannen!

Vattumannen är ett lufttecken som räknas till de utåtriktade och positiva. En person i stjärntecknet är oftast lätt att lära känna och beskrivs som språkligt begåvad, intellektuell och socialt orienterad. När en Vattuman mår som bäst är hen energisk, nyfiken och kvicktänkt. Andra egenskaper är att vara hängiven, generös, sympatisk och oförutsägbar. Med hjälp av rätt kristaller kan Vattumannen boosta sina egenskaper och peppas att leva och tala sin egen sanning.

3 kristaller som passar Vattumannen:

 

20210122Ametist1500.jpg

Ametist

Vattumannens viktigaste sten som stöder dess andliga personlighet, ger överblick och en behaglig avslappning.

Egenskaper: Minskar stress, stärker din intuition, har en helande förmåga, skyddar mot negativa energier och lindrar sömnproblem och huvudvärk.

Det här är ametist: Ametist är en sten med starka och renande vibrationer! Du kan använda den vid meditation och healing, eftersom den har en förmåga att lugna kroppens nervsystem. Stenen kan hjälpa dig om du vill bli av med ett beroende, den har en lugnande förmåga och hjälper dig till klarhet. Stenen stärker din intuition och andliga närvaro.

Chakra: Kronchakrat.

 

20210122Akvamarin1500.jpg

Akvamarin

En sten för sanning och uppriktighet. Vattumannens känsliga sida behöver få hålla i sig i det som är sant i ett universum som ständigt förändras och som Vattumannen följer med i.

Egenskaper: Ger mod, beskydd och hjälper dig att kommunicera.

Det här är akvamarin: Den ger renhet, klarhet och mod i din kommunikation. Den hjälper dig som tycker det är obehagligt att tala inför publik så att
du får mod och styrka att uttrycka det du vill. Låt dina känslor, din insikt och din ärlighet komma till tals.

Chakra: Halschakrat.

 

20210122Labradorit1500.jpg

Labradorit

Är Uranus sten som är Vattumannens planet. Kristallen står för att finna ljuset inom sig och är en sten för New age-vattumannens tidsålder.

Egenskaper: Hjälper oss att se att människan är en ”ljusvarelse”. Att vi har förmågan att gå bortanför vårt förflutna och våra idéer om framtiden och att omfamna den oändliga ström av möjligheter som stunden erbjuder.

Det här är labradorit: En andlig sten som stärker din intuition och utvecklar dina andliga gåvor. Det är en riktig new age-sten som lyser med en magisk kraft inifrån sig själv och stöder oss att hämta kraften inifrån oss själva.

Chakra: Hjärta och panna.

 

Visste du att ...

  • Labradorit är en kristall som lockar fram det bästa hos människor och placeras med fördel på arbetsplatser, kundcenter och i butiker.
  • Om du är rädd för att hålla tal eller har ett viktigt möte, bär en akvamarin runt din hals eller i fickan.
  • Ametisten är till stor hjälp för den som vill frigöra sig från ett missbruk.

Avstressnings-kristallen
Ametisten är en avkopplande och spirituell kristall och passar perfekt att meditera eller göra ritualer med.

För mer lugn, håll den i din hand och lägg den på ditt tredje öga och upprepa mantrat ”I am calm”.

Har du svårt att sova testa att lägga en ametist på ditt sängbord eller under kudden.

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.