Chatt med Benny Rosenqvist 18 juni 2024

Foto: Getty Images

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

Naturen har öppnat sig och krafterna tillkommer till oss. Lusten att leva finns där. Vi får liksom det lättare att mötas socialt när värmen finns där. Vi människor behöver närheten till varandra. Det är fantastiskt när en sommarvind smeker oss. När havet kyler ner oss. När den goda sommarsaften svalkar det inre. Lusten att leva blir på något konstigt sätt större när sommaren är här. Som sagt smeker naturen vår själ och ger oss kraft, energi. Dessa bilder och dessa känslor ska vi spara i vårt inre, i vår själ, så att vi klarar en lång vinter. Men denna är långt borta. Tjejer, lägg nu sju män under huvudkudden, så drömmer ni om en vacker blomma!

Kram Benny

 

Gabriella

Hej Benny! Kommer jag någonsin känna mig redo för barn? Tänker på det mycket och kanske du har något råd eller någon vägledning till mig. Kram

Benny svarar:

Kära Gabriella!

Klart du kommer känna dig redo för barn och din biologiska klocka säger ifrån när det är dags, men det dröjer något år innan du är där. Du kommer att bli en fantastisk mamma!

Kram Benny

 

Kajsa

Kommer jag att ha en närmare relation till mina syskon i framtiden?

Benny svarar:

Kära Kajsa!

Absolut kommer ni närmare varandra, det känns som att ni är olika men det är inte negativt utan ni kompletterar varandra. Så inom en rimlig tid på max två år så kommer ni att umgås mer frekvent igen.

Kram Benny

 

Malin

Hej Benny! Har jag och min dotter känt varandra i tidigare liv eller är hon en familjemedlem som är pånyttfödd? Hur kommer hennes liv att se ut? Kram

Benny svarar:

Kära Malin!

Ni har känt varandra i flera liv där ni både har varit systrar, vänner och din dotter har varit din mamma. Livet det handlar om är i Norge strax efter vikingatiden när vi förkristnas i Norden och vi vägrade lämna asatron. Ni har även levt i Italien och varit bästa väninnor och även kämpat emot den katolska kyrkan. Hon har mycket ledaregenskaper och känns som hon gärna vill driva ett eget företag så småningom där även du kommer att vara behjälplig. Lycka till!

Kram Benny

 

Christina

Livet har varit tufft ett tag, ser du nån vändning snart? Klarar jag av alla motgångar? Kommer jag att bli glad igen?

Benny svarar:

Kära Christina!

Prövningar är till för att man ska utvecklas och som man säger; man får inte mer än man klarar. När man utvecklas belönas man av livet och får då framgångar. Här är du nu Christina, du kommer bli väldigt glad för livet igen!

Kram Benny

 

Tina

Hej Benny Känner mig osäker på min relation och tänker ska vi kämpa på ihop eller gå vidare på var sitt håll! Hur isf kommer jag klara mig? ♥

Benny svarar:

Kära Tina!

Du är inte färdig att lämna relationen ännu. Gräset är sällan grönare på andra sidan. Dock ser jag att inom en treårsperiod blir du blixtförälskad i en annan person. Lycka till!

Kram Benny

 

Karin

Hej Benny! Jag är arbetslös. Ser du om jag har ett jobb snart och vad det är för något. Tack

Benny svarar:

Kära Karin!

Det känns som att det handlar om omvård. Inte sjukvård men det är människor som behöver ses till.

Det är väldigt ljusa, fina lokaler och en stor terrass för de som bor där och även de som jobbar där. Fikarummet är dock i det minsta laget, men du trivs med både kollegor och boende.

Kram Benny

 

Anna-Karin

Hej Benny! Det känns som jag har mött min själsfrände i M men att vi inte kan få ihop våra liv. Hur tänker och känner han för mig/oss?

Benny svarar:

Kära Anna-Karin!

Det känns som att han är din själsfrände men han är inte redo att släppa in dig som partner ännu. Ha tålamod innan ni kommer i samma våglängd och blir tillsammans. Men kärleken kommer att vara väldigt stor, stark och livsvaraktig när ni väl lever tillsammans.

Kram Benny

 

Ann-Charlotte

Hej Benny! Var levde jag mitt senaste liv före det jag lever idag? Kram Ann-Charlotte

Benny svarar:

Kära Ann-Charlotte!

England, London början av 1800-talet i överklasskvarter. Du tillhör personalen och blir förälskad av mannen i huset som är adlig. Ni fick i hemlighet tre små barn. Attans, det hade inte frun gillat! Så åk till London och gå till de fina kvarteren och känn dig hemma!

Kram Benny

 

Catarina

Snälla Benny, nu är det väl äntligen min tur? Vad kan du se om min hälsa och närmaste framtid?

Benny svarar:

Kära Catarina!

Jag ser en hjärntrötthet du har haft länge, men denna klingar ut så du blir snabbare i huvudet igen. Sen ser jag också att du kommer att flytta till en annan ort och börja på ett nytt jobb. Där jobbar man med att skapa nyproduktion och du jobbar med kommunikation.

Kram Benny

 

Fredrika

Hur ska jag, om det fortfarande går, komma i kontakt med min kreativa sida igen? Jag som älskat att teckna, skriva och hantverka, nu sedan länge känner jag mig bara vilsen..

Benny svarar:

Kära Fredrika!

Jag tror mycket på meditation och kommunikation med andevärlden. Jag kanaliserar med allt det du håller på med. Man öppnar en länk. Här tänker man inte på sin prestation utan man är i det kreativa flödet. Du är både bild- och ordmänniska. Duktig på att kombinera båda. Jag ser också att du kommer att bli publicerad och ha ett mindre galleri. Så lycka till!

Kram Benny

 

Annica

Vi har haft det så pass turbulent på min arbetsplats det senaste året och det har lett till att jag tror det blir bäst att byta jobb. Kommer jag hitta något nytt i år och är det rätt beslut?

Benny svarar:

Kära Annica!

Absolut, det är kaos och det känns olika viljor samt otydlighet från ledningen. Ingen direkt styrning. Så ju fortare du kommer därifrån desto bättre kommer du att trivas med livet. Lycka till!

Kram Benny

 

Kristina

E lite upp å ner me relationen, ska jag satsa eller ge upp? Tacksam för all hjälp. Tack Benny.

Benny svarar:

Kära Kristina!

Denna kommer att växa och ni utvecklar en ny form av kommunikation. Han tycker ju om dig på rätt sätt. Däremot känns det som att ni är långt ifrån varandra och pratar bredvid varandra. Kanske ska ni söka parterapi? Lycka till med kärleken!

Kram Benny

 

Gunilla

Kära Benny....varför är min yngsta son så kall mot mig. Vad har jag gjort???? Blir sällan hembjuden till dom längre. Eller är det jag som känner tokigt??? Jag är ledsen hela tiden och funderar över detta

Benny svarar:

Kära Gunilla!

Detta handlar om något från hans barndom där han är traumatiserad och övergiven. Han kommer att kommunicera om det och lösa detta, samt bli väldigt goda vänner igen. Egentligen älskar han sin mamma! Det handlar om att han är inne i en transformation/utveckling. Ni löser karma nu från tidigare liv och då förstår man inte alltid varför det är som det är. I tidigare liv så stängde du ute honom och nu gör han detsamma med dig. Lycka till!

Kram Benny

 

Pirjo

Kommer jag iväg på någon längre resa i år, med vem isf? 🥀

Benny svarar:

Kära Pirjo!

Jag kan inte prata om längden på resan. Men jag ser dig men en gammal god vän, först kände jag den som en släkting, men det var i ett tidigare liv. Tjejen är smal och jag ser er äta croissanter, så jag antar

Paris, men man äter ju även dessa på andra ställen i världen… Men jag ser er sitta på en stor gräsmatta, med massor människor i solen, ovanligt soligt för att vara i november.

Kram Benny

 

Therése

Vem är det som påkallar min uppmärksamhet och vad vill hen förmedla? Nästan varje dag råkar jag kolla på klockan 09,24 (mitt födelsedatum) och jag känner närvaro, beröring och dofter. Jag försöker va öppen men kommer inte närmre

Benny svarar:

Kära Therése!

Detta är en manlig släkting från din pappas sida som är din skyddsängel. Känner att det är farfar. Han är din släkting från andra sidan och du kommer snart att känna av honom mer på riktigt. Du har en andlig utveckling i ditt luktsinne, men även din syns och känsels mediala förmåga kommer att utvecklas mer.

Kram Benny

 

Cicci

Hej Benny. Jag undrar vad som händer med mig, är yr och känner mig nedstämd och framför allt på jobbet! Hemma mår jag mycket bättre. Är det stressrelaterat och vad ska jag i så fall göra? Känns jättejobbigt för jag gillar verkligen mitt jobb. Kram Cicci

Benny svarar:

Kära Cicci!

Det är stämningen mellan människor på jobbet. Du är högkänslig och tar in dessa energier. En kvinna på jobbet har blodsockerfall och detta känner du av då du har liknande problem. Du kommer inte byta jobb utan det blir bättre på ditt nuvarande jobb. Dessa känslor försvinner när du inte är så stresskänslig.

Kram Benny

 

Maria

Hur går jag vidare med vetskapen om att min tvillingsjäl är på andra sidan?

Benny svarar:

Kära Maria!

Jag hade mediterat och försökt länka till andra sidan för att se om jag kan få kontakt med min tvillingsjäl. Får jag inte det så är den levande och då träffar man den i detta liv. Klokt! Det är spännande när man öppnar upp för andevärlden och får svar via meditation. Och intuitivt och bildmässigt får man svar till det man undrar om.

Kram Benny

 

Emelie

Hej Benny Det känns som om att mitt liv står still. Känner mig ensam och trivs inte i min bostad längre. Blir det bättre snart? Kram

Benny svarar:

Kära Emelie!

Det gör det ju, det står still! På det jordliga planet, men inte på det andliga planet. Ibland ser man inte sin utveckling förrän livet har gått en bit, och man ser i backspegeln hur långt man har kommit. I boende ser jag en stor lägenhet med stuckatur, högre golvlister, ekparkettgolv och ett funktionellt kök. Även balkong.

Kram Benny

 

Helena

Hej Benny! Kommer jag att få uppleva mitt drömliv i ett annat land?

Benny svarar:

Kära Helena!

Jag ser röd jord och det betyder att du ska bo i Spanien. Det blir verkligen ett drömliv i flera år, men sedan flyttar du hem till Sverige då du är färdig med det livet och längtar hem.

Kram Benny

 

Britt-Marie

Vi har ett par bekanta som vi ibland umgås med. Kvinnan har gjort mig ledsen vid ett par tillfällen. Kan du känna eller se om vi ska ta det slutgiltiga beslutet att sluta umgås med dem? Eller ska jag bita ihop? Mvh Britt-Marie

Benny svarar:

Kära Britt-Marie!

Varför ska ni umgås med någon som gör dig så ledsen? Det är fel ju! Hon är avundsjuk, oförskämd och kränker er. Detta är ingen riktig vän. När ni släppt detta par hittar ni ett annat som är trevligt att umgås med.

Kram Benny

 

Sofia E

Hej Benny! Får ofta känslan av att någon står nära mig på min vänster sida, vem kan det vara? Mvh Sofia E

Benny svarar:

Kära Sofia E!

Vänster sida är ofta mammas sida, så det är någon kvinna som är nära släkting till dig och din mamma som är din skyddsängel. En kvinna med tjockt hår och böjd nacke. Hon har värkbrutna fingrar och är nära släkt till din mamma. Det är ett antal år sedan hon lämnade jordelivet.

Kram Benny

 

Kent

Blev änkeman 19/12-2023, efter ett 45-årigt förhållande. Hur kommer mitt framtida liv gestalta sig. Mvh Kent

Benny svarar:

Kära Kent!

Beklagar sorgen. Detta är din själsfrände som har lämnat jordelivet. Men jag ser inte att du kommer leva ensam utan att du hittar en ny partner. Ni har känt varandra när ni var väldigt unga och ni finner varandra på sociala medier. Det börjar med kommunikation men blir snart trevligare och trevligare och till slut mycket trevligt! Glädjen kommer in i ditt hjärta igen och ensamheten kommer att flytta ut.

Kram Benny

 

Anette

Hej. Jag har mått psykiskt dåligt i många år. Är så innerligt trött på att kämpa varje dag. Kan du se om det blir nån ljusning framöver?

Benny svarar:

Kära Anette!

Anette, vad du är duktig som kämpar på. Jag känner att du utvecklar dig själv då du tänker positivt på framtiden. Ser även att du blir starkare och starkare och du kommer få en medicin som gör att du mår väldigt bra i ditt psykiska mående. Kärlek till dig!

Kram Benny

 

Thomas

Hej Benny, törs jag öppna mitt hjärta igen för kvinnan som jag träffade för 25 år sen, vi har träffats 3-4 gånger & det känns som vi har något speciellt, men aldrig fallit på plats, tänker om det är vår tur nu, eller om jag ska låta det vara & hoppas träffa någon ny.

Benny svarar:

Kära Thomas!

Klart det är något speciellt. Du har inget att välja då hjärtat vill att hon hoppar in där igen. Så till slut flyttar modet in och då är det omöjligt att stå emot henne. Så, tro på kärlek och låt det ta den tid det ska.

Kram Benny

 

Lena

Har en väldigt turbulent särborelation med en man sedan ett år tillbaka. Han är väldigt svartsjuk o det är mycket av o på. Kommer det att bli vi i en stabil relation?

Benny svarar:

Kära Lena!

Jag tror inte på er relation och den är inte bra för dig. Det finns något annat runt hörnet, en ljus kille. En riktig viking. Med snygga tatueringar och han är väldigt lång, du är ju inte så lång. Men här är ingen svartsjuka då han är trygg i sig själv. Han bejakar er kärlek och väldigt villkorslös så länge han får spela sin tennis och golf.

Kram Benny

 

Ulrika

Mitt lite drygt ettåriga barnbarn förefaller medialt. Stämmer det? Hon verkar också förstå saker och gör saker som vi inte riktigt vet hur hon redan kan eller var hon sett det/lärt sig.

Benny svarar:

Kära Ulrika!

Många barn är mediala och vissa är det mer. Så är det med ditt barnbarn som kan ha kvar detta livet ut om ni uppmuntrar henne att det inte är konstigt. På så vis kommer hon att bli stark i sitt sätt att se andevärlden.

Kram Benny

 

Stina

Hej Benny! Min dotter har haft en ansträngande tid i sitt liv. Kommer hon att börja studera och våga flytta? Hur kan jag stötta henne på bästa sätt? Kram Stina

Benny svarar:

Kära Stina!

Du vet att hon är på gång med sin förändring där studier och bostad finns med. Bostaden kommer däremot inte finnas kvar så länge, då den endast är mellanlandning. Studierna blir klara och hon kommer även att studera mer. Detta stärker henne och får henne att hitta sitt drömjobb.

Kram Benny

 

Mia

Varför har min dotter dragit sig undan från mig och sina syskon?

Benny svarar:

Kära Mia!

Hon känner inte att hon hör hemma med er och att hon är utanför. Hon brukar säga sig att hon är som en gökunge född i fel familj. Men hon kommer att ändra uppfattning och längta efter er och känna att ni är underbara trots att ni är olika henne.

Kram Benny

 

Hanna

Jag vet att jag söker mer kunskap. Ska jag bli psykolog? Med värme.

Benny svarar:

Kära Hanna!

Ja, det blir du, och du jobbar med psykoanalysen också. Du blir väldigt bra terapeut då du har ett stort engagemang, är kommunikativ och lyssnande. Du blir en utmärkt terapeut. Var bara rädd om dig så att du inte bränner ut dig om du är för engagerad. Lycka till!

Kram Benny

 

Pia

Hej Benny. Jag oroar mig jämt för min son. Han trivs aldrig på de jobb han haft och verkar inte må bra. Ser du om det kommer ordna sig för honom?

Benny svarar:

Kära Pia!

Han vill inte jobba. Det handlar om osäkerhet på vad han vill. Han tror nämligen inte att han kan så bra. Han kommer att börja på någon form av praktik där han kommer in hos människor som gillar honom. Han kommer att längta till jobbet och även få utbildningar här. Därmed växer han som människa och själ.

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.