Chatt med Benny Rosenqvist 22 februari 2018

Anita: Mina tvillingflickor har en sjukdom. Kommer de kunna få några barn?

Benny: Kära Anita!
Klart de kommer! Båda två. En kommer att få två barn, en kommer att få ett barn. Det skulle inte förvåna mig om den som får två får tvillingar, med medicinsk hjälp. En ny metod kommer att infinnas som kommer att hjälpa dem att bli gravida. Lycka till! Du kommer att bli en bra mormor.
Kram Benny

 

Christoffer: Jag lyssnade på senaste avsnittet av Näras podcast om lifssyftet. Jag känner att jag fastnat. Jag har ett roligt jobb, dock lite för mkt stress. Men det är egentligen en helt annan grej jag hade velat prova på. Men då behöver jag helst bo i typ Stockholm eller liknande. Sen har jag två små barn som min exfru har halva tiden vilket gör jag att inte kan åka iväg hur som helst. Blev nästan grådfärdig o skakig inombor när jag lyssnade på avsnittet för det känns som jag aldrig kmr kunna göra det jag vill.

Benny: Kära Christoffer!
Livssyfte betyder att man har ett helt liv på sig att lyckas med det. Alltså, det du vill göra kommer du att få möjlighet att göra senare i Stockholm. Plötsligt öppnar nya dörrar för en som man inte vet. Du har en bra relation med dina barn, och en fungerande relation till ditt ex. Det är viktigt. Så, jag vet att du kommer att hamna rätt, yrkesmässigt, och rent privat.
Kram Benny

 

Millan: Hej kära Benny! Letar efter torp länge utan hitta än. Hittar jag torpet och flyttar in i år samt själsfrände? Kram Millan

Benny: Kära Millan!
Du har stora krav, både torp och själsfrände!! Är det inte ett för mycket?! Ha ha, nädå. Givetvis ska du flytta in i torpet med din själsfrände. Jag ser det som ett större sommarhus, vinterbonat, med öppen spis, dock ful, svart öppen kamin men den går att ändra. Vackra trägolv, fast furugolv, lackade. Dock med fel lack, så ni kommer att behöva slipa om och lackera om dem så kommer träet att bli mycket vackrare. Fönster behövs tätas och något fönster behöver bytas. Lycka till med torpet som ligger nära en sjö!
Kram Benny

 

Lisbeth: Hej kan skydsänglar ha svarta fjädrar, och i så fall varför ? Tacksam för svar

Benny: Kära Lisbeth!
Skyddsänglar har inte svarta fjädrar. Och egentligen har inga änglar fjädrar, utan det är ljus runt omkring dem. Jag förundras när jag var 10 år varför de inte hade färgade änglar över huvud taget, utan alla var vita. Men, jag har inte hört eller sett själv svarta vingar eller svarta kanter på änglavingarna. Men allt finns ju, så man vet inte!
Kram Benny

 

Charlotte: Hejsan! Behöver din hjälp. Min sambo sover på soffan sen 1år .Han säger han får ångest och att det säkert går dålig energi i marken, currystråk i sovrummet. För mig känns det som han hellre vill va själv o dricka sina öl i soffan. Var ligger problemet?

Benny: Kära Charlotte!
Ångesten bor inte på ert sovrum, utan på hans känslor och rädsla för framtiden. Öldrickandet dämpar ångesten, så det är en form av självmedicinering, dock inte bra. Ni har, som man säger, ett currystråk i sovrummet. Men, gamla kopparpengar kan man lägga i varje hörn i sängen, på så vis avleder man det värsta av energin från currylinjerna.
Kram Benny

 

Bettan: Bästa Benny <3 kan du se om jag träffar en man snart,varit singel i snart 13 år? Kram

Benny: Kära Bettan!
Man måste våga. Man måste öppna. Man måste se. Så, öppnar du ditt hjärta så finns där en man på intågande i ditt liv. Dock har han rakat av det lilla hår han har, men desto mer markerade ögonbryn. Och på ryggen och bröstkorgen, men det finns bra vaxteknik nu om han vill det! Detta är en väldigt maskulin man, med väldigt välbyggd bröstkorg, biceps, triceps och muskulös rygg.
Kram Benny

 

Fröken Y: Kommer vår nya kattunge att bli en terapikatt och jobba tillsammans med mig?

Benny: Kära Fröken Y!
Den har förmågor, den här lille kattungen. Både när det gäller medialitet, och healing. Så den kommer att dra med positiva energier när du jobbar. Vilken sötnos! Dock något för busig just nu för att bli bra på terapi.
Kram Benny

 

Anna: Var de fel av mig att ringa Josef?

Benny: Kära Anna!
Nej, det var rätt. Du lyssnade på din känsla. Ge honom bara tid nu och ha tålamod. Du kommer att få en relation med Josef, i någon form. Ni är som katten kring het gröt, rädda och försiktiga.
Kram Benny

 

Märta: Hej Benny ! Har kontaktat dig förut för flera år sedan och det har stämt in, äldsta dottern gifter sig till sommaren. Men hur går det för yngsta dottern på 38 år ? kommer hon att träffa någon kärlek och bli lycklig, tycker det är tråkigt att hon är ensam. Kram

Benny: Kära Märta!
Inom två år har hon träffat den man hon kommer att gifta sig med. Ett halvår efter att de träffats flyttar de ihop, snabba puckar! De kommer först att köpa en bostadsrätt, sedan sälja hans, och sedan flytta in i något större. Hon kommer att få två, små, söta flickor. En väldigt matglad, en som inte äter. Så, den ena har väldigt goa kinder. Men de försvinner när hon kommer upp i sjuan! Det är en väldigt klockad brudkränning hon har, säkerligen en vintage. Mycket vacker! Du kommer alltså få gå på bröllop igen.
Kram Benny

 

Carolina: Carro Hej Bästa Benny! Jag har nytt jobb och undrar om jag kommer klara av det? Har varit så orolig för att inte klara det. Min sambo gick bort i våras och måste fixa detta för min och grabbens skull. Tack Carolina

Benny:
Kära Carolina!
Först beklagar jag er sorg. Han har det bra nu. Det gick ju väldigt fort. Du kommer att bli sambo på nytt, en sådan rar ärta som du ska inte leva ensam! Sonen får en ny, bra manlig förebild. Men skägget är inte snyggt! Han har ofta en blå overall i jobbet, så han är säkert snickare eller byggnadsarbetare.
Kram Benny

 

Ann-Catrine: Hejsan! Har stora problem men min nacke/migrän och får som anfall och blir liggandes med fruktansvärd yrsel/illamående. Varit hos läkare, sjukgymnast, ortoped, neurolog, röntgen men ingen hittar orsaken. Detta börjar bli olidligt för mig, skulle så gärna vilja få må bra och kanske få en positiv framtid. Kram

Benny: Kära Ann-Catrine!
Det kommer egentligen från ländryggen, från fjärde kotan nedifrån som gör att du får en spänning längs hela ryggen. Det påverkar nacken muskulärt och cirkulationsmässigt. I Stockholm finns där en underbar kiropraktor som klarar sådant här, han heter Erik Rönnkvist. Äldre man med magiska händer, han kommer att hjälpa dig. Hälsa från mig!
Kram Benny

 

Camilla: Har helt tappat livslusten, vad skall jag göra för att orka igen?

Benny:
Kära Camilla!
Det är inte depression, utan energilöshet. I ditt hjärta hittar du inte ut var du vill, men där hittar man svaret också på vad man vill göra. Du är påväg, så du har en ställtid innan ditt liv börjar igen. Du har svaret och lusten bor i ditt huvud, som flyttar in i ditt hjärta. Du har alldeles för mycket rädslor för att gå framåt, sen har du lite vitaminbrist också. Apoteket har väldigt bra sådana burkar. Lycka till.
Kram Benny

 

E@A: Snälla, snälla Benny! Hur hjälper jag min dotter att få kompisar i skolan så hon slipper sitta själv i matsalen och vara ensam på rasterna. Tacksam mamma

Benny: Kära E@A!
Jag ser ingen bättring i vår, tyvärr. Men, i höst börjar det en rödlätt krulltott i skolan som kommer att bli hennes livs bästa kompis som varar resten av livet. Det är så mycket glädje i den här tjejen, och så mycket social förmåga, så hon lär din dotter de sociala koderna. Din dotter kliver inte på, hon kräver ingenting, hon gör sig osynlig. Hon kommer att skina med den nya kompisen. Och jag hör henne skratta högt! För hon är en galenpanna den här tjejen - positivt sätt! Så, säg till att hon ska hålla ut. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag tänker på henne. Det är lärarens uppgift att se till att människan kommer in i det sociala sammanhanget. Ingen ska behöva vara ensam i skolan. Det är en form av mobbning, att ha utanförskap. Jag är med i Friends, för jag accepterar inte detta. Kärlek till er.
Kram Benny

 

Lena: Har fruktansvärt torra händer , har varit hos doktor men ingen kräm har hjälp! Vad betor detta på???? Någon sjukdom?????

Benny: Kära Lena!
Detta är en obalans i din kropp. Du har ett energiläckage samt problem med dina binjurar. Vatten är viktigt, att du dricker med, samt att det finns på apoteket samt på hälsokosten te för njurar och binjurar. Det kommer att hjälpa din torra hud.
Kram Benny

 

Anne: Min 10-åring är högsensitiv och troligtvis medial. Hur kan jag stötta henne på bästa sätt?

Benny: Kära Anne!
Hon är inte troligtvis, hon ÄR medial. Hon är högsensitiv. Det är en gåva. Det ska hon känna först! Sen är det på hennes villkor om hon vill, och när hon vill använda dem. Man kan ladda ner på nätet chakrabalansering som kommer att hjälpa henne att hantera sin medialitet och högsensitivitet, på sina egna villkor. Tidningen Nära har sådana saker på sin hemsida. Även meditation är jättebra för barn. Så att hon lär sig att hantera sina fantastiska sinnen.
Kram Benny

Pia : Hej Träffar en man just nu. Konstig fråga kan tyckas; Men Varför har han kommit min väg?

Benny: Kära Pia!
Kanske kärlek? Kärleken är den stora läromästaren. Den öppnar vårt hjärta och han ska lära dig tilltro, din förmåga att ta emot kärlek, förstå dina egna behov samt våga veta att någon vill stanna kvar hos dig och älskar dig på riktigt. Dessutom har ni karma tillsammans och har träffats i ett spännande, tidigare liv på 1400-talet, i Skottland. Då var han riddare och du var en judisk kvinna. En omöjlig kärlek som ändå fick ett lyckligt slut - och som ska fortsätta i detta livet. Lycka till!
Kram Benny

 

Jonna: Jag ältar det som har varit. Jag känner mig så dum; det har ju varit och är inte aktuellt längre. Hjälp mig att leva i nuet utan gårdagens ryggsäck.

Benny: Kära Jonna!
Jag har haft en tung ryggsäck, och den har jag lagt av mig. Men först lärde jag mig att se det som tillgångar, att det är erfarenhet som får en att klara svårigheter som vuxen. Och att det inte händer igen, för man går inte dit där smärtan är så stor. Idag ser jag problem med en tanke om "Gud vad jag ska utvecklas nu!" För när jag har löst ett problem, så har jag växt. Har jag gjort det så kan jag njuta av nuet. Du är på rätt väg. Älska det vackra du har fått, och det är ditt liv.
Kram Benny

 

Jonna: Löser självmord problemen? Vad händer vid självmord och vart hamnar man?

Benny:
Kära Jonna!
Självmord löser ingenting. Det är en flykt från något man tror att man inte klarar av. Så kan det ju kännas! Men, många gånger när jag har fått kontakt med någon från andra sidan som tagit livet av sig så har de sagt: "så onödigt, jag som var så nära lösningen. Och så fint mitt liv hade blivit efter." Vi straffas inte för något vi gör i livet, men vi får insikter. Vi har inte fullgjort det vi är här för att lära oss, i detta livet, så det får vi göra upp i nästa liv med de vi lever med, här och nu. Jag tror att man får gå ner fortare för att ordna upp det, det som man inte har fixat färdigt. Men, på andra sidan finns det bara kärlek och kunskap - och inget straff. Så, insikten får oss att gå ner igen och vilja lära oss mer.
Kram Benny

Zara: Försöker igen, kommer det gå bra för min bror? Är så orolig för hur det ska gå för honom, han har en hotbild som påverkar oss alla i familjen och det är psykiskt ansträngade.

Benny:
Kära Zara!
Den läggs snart ner den där hotbilden. Men, vilken rätt ska vissa människor skapa egen domstol. Jag förstår hur ansträngande det är för er alla. Han kommer att klara sig, det kommer att bli bra för honom och han kommer att bli en fantastisk pappa en dag. Krama om varandra, visa kärlek och tillit, för det klarar inte de mörka krafterna.
Kram Benny

 

Skorpis: Hej fina Benny, jag har bott i min 1:a på 44 kvm i 10 år och kan fortfarande inte hitta nån bra placering för sängen, kan du känna in var den skulle stå bäst så jag kan sova bättre? Stor kram

Benny: Kära Skorpis!
Där är inte bra energier i lägenheten. Men det kan man fixa med en rening, med hjälp av salvia och vänster hand klappar kärlek i väggarna. Sen brukar jag tända ljus mitt på golvet och dra ner kärlek på golvet så att det lyser glädje i hela lägenheten. Där sitter mycket oro i väggarna som behövs kommas bort för att du ska kunna sova ordentligt där. (Men inom 2 år har du en större lägenhet, och det är en tvåa. Där är det många ställen att ha sängen på, ha ha!)
Kram Benny

 

Eva C L: Är det kört för mig att hitta Mr Right, 65 år nu. Vad står jag i min andlighet? Stått still länge.

Benny: Kära Eva C L!
Ja, du har missat honom. Jag bara skojar! Kärleken har ingen ålder, det är inte en siffra, men det är en längtan och längtan får oss att våga att älska igen. Så du kommer att möta en ny man, och han är andlig! Tillsammans blir ni dubbelt så starka i er utveckling. Jag ser dig gå på någon form av seminarium, ett andligt, och möta honom där.
Kram Benny

 

Yvve: Skall jag sälja mitt hus (torp)som jag ärvt o flytta till stan i lägenhet?

Benny: Kära Yvve!
Varför frågar du sådant som du redan bestämt dig? Du är så redo att flytta, och ditt liv börjar på nytt när du flyttat till stan. Det är en jättevacker balkong, två större rum, och ett litet rum som jag ej vet vad du ska använda det till - kanske förråd eller garderob.
Kram Benny

 

Lisa: Kommer jag nånsin bli fri från ångest, panikångest och rädslor? Det känns som att jag inte vågar nånting!

Benny: Kära Lisa!
Fy, så hemskt det är. Men de berättar något för oss. Ofta är det, som i ditt fall, en rädsla för framtiden. Jag tror att man ska möta dem, jag har själv gjort det. Varje gång jag hade ångest, panikångestattacker eller kände livsrädsla, så satte jag mig och mediterade och fick svar varför de fanns där. Jag tog ett steg framåt, istället för bakåt, så, de blev en vägvisare - om mig. Tufft var det, ÄR det. Och energi tar det. Men, som sagt, du kommer att klara detta. Du är på rätt väg, men på detta sättet går det fortare framåt.
Kram Benny

 

Uppskjutandets mästare: Hej Benny.Jag skjuter upp ALLT hela tiden och lever mycket i framtiden och ältar bra och dåligt som KAN hända och det gör så att jag inte tar ''action''/inte gör nåt utan bara stampar på samma ställe.HUR kan jag sluta med det?Kommer jag att sluta med det och ÄNTLIGEN leva i nuet och inte i fantasin???

Benny: Kära Uppskjutandets mästare!
Detta är högst mänskligt. Alla är där någon gång i livet. Vissa stannar där alltid. Du är ju kreativ, du är livsbejakande och har en stor glädje för livet. Men, du är så uppfostrad i en rädsla att göra fel. Det är inte ofta du gör det! Så, vad oroar du dig över? Du är din största fiende, för i ditt huvud, och i din panna står där "hinder". Jag vill skriva "möjligheter" istället. - Och många av dem! Nuet finns där medan vi lever. För tiden existerar aldrig, så även om du är i detta tillstånd, så utvecklas du på något sätt framåt. För här vill du inte vara kvar.
Kram Benny

 

Erica: Vad kommer min utredning i Lund att leda till?

Benny: Kära Erica!
Nästan ingenting, mer än att du kommer att få en diagnos som inte säger någonting. Du kommer alltid bara vara Erica, och det är stort nog! Vi ska sätta etiketter på allt. Det är bara det. Det kan hjälpa oss, men det är också en gåva att vara den man är. Och människor har alltid varit annorlunda och olika. Vi behövs alla. Oavsett om vi har diagnos eller inte. Till exempel, många ut av våra mest fantastsiak entreprenörer som skapar företag, har ADHD. Många fantastiska musiker har en liten sträng av asberger. Hela världen är just nu dysfunktionell!
Kram Benny

 

Suzanne: Hej Benny Kommer mitt ex att sluta förfölja mig?

Benny: Kära Suzanne!
Det är jobbigt med denna typen av kärlek, den man inte vill ha. Nu vill jag skämta med dig på detta ändå... Min kompis skickade till mig "varför är alltid mina stalkers så himla fula?". Ditt ex tror att om han fortsätter att uppvakta dig så gör hans manliga fåfänga mindre ont - vilket är en lögn. Han kommer snart att sluta. Fortsätt du att sätta gränser, så tröttnar han snart. Han är oerhört rädd för att leva ensam, men han träffar snart en ny.
Kram Benny

 

Orolig mor: Hej. Är min yngsta dotters man snäll emot henne?

Benny: Kära Orolig mor!
Deras relation är komplicerad. Din dotter älskar en man som älskar henne på fel sätt. De kommer snart att bryta relationen, och det är din dotter som inte längre klarar av manipulationen. Men om vi vänder på det så vet hon nu vilken relation hon inte vill ha i framtiden, och vad som inte är riktig kärlek. Så den kommer hon att möta - den riktiga kärleken, efteråt. Som förälder eller nära vän i en sådan här situation så är man bara maktlös, men man kan finnas där när dottern eller vännen har gått vidare. Det är då de behöver oss.
Kram Benny

 

AnetteF: Kommer jag att kunna ta körkortet?är 52 år nu.

Benny: Kära AnetteF!
Absolut! Du måste tro att du kan det! För jag ser dig köra bil själv, och där satt minsann inte en körskolelärare bredvid! Dessutom kör du bra!
Kram Benny

 

birgitta: Är livet slut vid 70 år?? Det känns så ibland både vad gäller det sociala och hälsomässiga.

Benny: Kära Birgitta!
Den nya 60-åringen är denna tidens 70-åringar. Så, livet är ju på desserten för dig. Sen äter du bara det godaste! Du kommer att få en del nya vänner. Hälsan kan du jobba på själv. Besöka läkare, alternativa läkare, lägga om kosten, med mera. I vårt huvud har vi mycket mer kapacitet om vi bara tror att vi kan göra det. Så 70, det är väl inte gammalt? Det är en äldre ungdom! Dessutom är man inte pensionär, man är passionär!
Kram Benny

 

Jenny: Hej Benny! Håller min pappa på att bli dement? Han verkar så annorlunda, känns jobbigt... :(

Benny: Kära Jenny!
Ja, tyvärr. Men ni är i tid. Få en vårdutredning på det. Det finns bromsmediciner, behandlingar, det finns så mycket idag som kan hjälpa honom så att han får underbara år framöver, och kan bromsa upp sjukdomen länge.
Kram Benny

 

MammaMia -63: Hej Benny! Opererade bort 16 gallstenar för ett drygt ett år sedan (tre större runda och 13 små vassa) och efter det har jag gått upp så mycket i vikt utan att egentligen ha ändrat min kost. Har jag blivit sjuk i något annat?

Benny: Kära MammaMia!
Det hör inte ihop, operationen med gallstenarna och din viktökning. Men hormoniellt har det hänt saker i din kropp. Antingen så söker du en homeopat, eller så pratar du med din gynekolog så att du kan få en utredning. Antingen är det sköldkörteln, eller en annan obalans i din kropp. Din ämnesomsättning är på noll.
Kram Benny

 

Diana : Hej Benny. Jag har tänkt höra av mig till dig länge nu ser jag ett tecken. Har försökt få ett syskon till vår dotter i över 2 års tid men det har ännu ej kommit. Vad gör vi för fel? Ser du att vi kommer få ett till barn? När? Kram o kärlek o ljus ❤❤❤

Benny: Kära Diana!
Det är inte fel på någon av er, utan det sitter i ditt huvud. En rädsla för att någonting är fel! Men, jag vet att det kommer en liten kille också. Och, det är en liten busunge med så glada ögon. Stora och blå! Härligt att få hålla det barnet i din famn. Din dotter kommer att bli en fantastisk storasyster. Både bestämd och kärleksfull. Ibland tänker hon "åh, vad trött jag är på honom", haha!
Kram Benny

 

Räddharen: Benny,en fråga till.Är det på scenen jag ska stå?Det känns så men rädslan sätter in! :( När blir flytten av?Kram

Benny: Kära Räddharen!
Då är det där du ska stå, om du är rädd! För vi ska lära oss av vår rädsla -a tt utmana den. När vi vinner över den så är vi livet största segrare. Vi får för oss att vi ska misslyckas men rädslan driver oss till att lyckas. Du har en enorm förmåga att framställa, förmedla och nå ut från scen. Flyttkartonger inom sju månader!
Kram Benny

 

Benny: En ängel är den vän som finns kvar, fast du själv känner att du sitter i mörkret. En ängels ljus kan visa dig vägen ut från den mörkaste grottan. Men, vi måste våga be om hjälp. Att ta någon i handen och känna: "Jag kan, jag vill och jag förmår att bli lycklig igen". Känn tacksamhet och rikedom att du har en ängel som din vän. Det ljus ni har i varandras hjärtan, det är det vackraste ljuset. Och det är vänskapens ljus. Den riktiga vänskapens ljus. Har man det så bär man en skatt i sin själ.
Kram Benny

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.