Lär dig KonMari och Feng Shui

Foto: Emi Svedberg, Getty Images

Inredningen i ditt hem speglar ditt liv. Genom att identifiera drömmar och livsmål kan du inreda ditt hem på ett sätt som ger energi, harmoni och balans. ”Inreda livet” är onlinekursen som tar ett helhetsgrepp på hur du genom KonMari och Feng Shui skapar det hem och det liv du drömmer om.

Här kan du läsa mer och köpa kursen!

Isabell Svan
, Fen Shui-konsult och Clara Johansson, KonMari-konsult, har skapat onlinekursen ”Inreda livet”.

Vad är Feng Shui och KonMari?
– Feng Shui är ett sätt att inreda ditt hem där nyckelorden är balans och harmoni, säger Isabell. Du arbetar med en "verktygslåda" som hjälper dig att få till färgsättning, möblering, känsla och energi i alla dina rum. 

Clara förklarar KonMari:
– Det är en filosofi och en effektiv och genomtänkt rensningsmetod. Den går ut på att du väljer ut det som gör dig lycklig, oavsett om det handlar om ett klädesplagg, en sak, en relation eller något annat i ditt liv. Resultatet blir ett luftigt och organiserat hem och det påverkar även ditt liv i stort.

Hur kan man inreda sitt hem med dessa metoder?
– Du kan ta hjälp av KonMari för att välja din inredning och göra plats i ditt hem för de saker du verkligen älskar. Genom smarta lösningar, som att konmari-vika dina kläder och förvara i dina saker vertikalt i lådor, optimerar du alla dina förvaringsutrymmen. Att inreda alltifrån dina garderober till kökslådorna och badrumsskåpen ger dig inte bara ett organiserat hem utan också sinnesfrid i vardagen, säger Clara. 

Isabelle fortsätter:
Inom Feng Shui använder du dig av Yin och Yang samt de fem elementen som handlar om hur balansen ser ut i hemmet när det gäller färg, form och energi. Du lär dig att möblera för ett bra energiflöde. När du dekorerar ditt hem är det viktigt att se vilka symboler du har omkring dig och välja dem som stärker dig och ditt liv. 

Vad handlar onlinekursen "Inreda Livet" om?
– Kursen ger dig möjlighet att bli medveten om hur ditt hem speglar ditt liv och hur du kan skapa både det hem och det liv du drömmer om. Du får kunskap om hur du kan använda metoderna KonMari och Feng Shui för att rensa, organisera och inreda hemma. Vi fokuserar på den personliga utvecklingen som sker när du börjar arbeta med KonMari och Feng Shui, säger kursledarna.

Vilka resultat kan man uppnå med hjälp av kursen?
– Du kommer få större insikt om var du befinner dig i livet och vad du har för drömmar och livsmål, menar Isabell och Clara. Du kommer att kunna ge ditt hem en balanserad, harmonisk och personlig inredning samt få kunskap om hur du rensar och organiserar på bästa sätt.  


3 tips - att inreda livet
1.  Ta reda på vad du har för drömmar och livsmål
2.  Rensa ut hemma och behåll bara saker som du verkligen älskar
3. Välj inredning medvetet och låt dina personliga ägodelar synas


Här kan du läsa mer och köpa kursen!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.