Välkommen till Nära - Sveriges första populärpresstidning om andlighet!

Nära är en tidning om inre välbefinnande och andlighet. Här möter du medier och andra andliga profiler som hjälper dig med vägledning och att utvecklas medialt.

Du lär dig meditera och finna ro genom mindfulness och yoga. Vi visar hur du jobbar med tankens kraft för att nå mål och förverkliga dina drömmar.

Nära skriver om andligheten i vardagen, den som berör oss alla. Vi hjälper dig att finna styrkan i dig själv, våga tro på kärleken. Och på änglarna!

Nära är så mycket mer än en tidning och en sajt – vi håller storseanser, arrangerar kryssningar och resor, ger ut böcker och har en poddradio. Ja, vi är alltid nära dig!

 

Rättelser

I Nära nr 3, 2018 har en av våra uppmärksamma läsare, Annie Wiklund som arbetat som Reiki healer i många år har reagerat på ett stycke i Näras artikel om Kristaller med Gitte Liljekvist i Nära nummer 3. I texten uttalar sig Gitte på följande sätt gällande kristallhealing:

”Försök inte för mycket, det är mitt tips. Får du inte det resultat du vill ha är det bättre att du tar bort alla kristaller ett tag och bara tillåter dig att vara, för att sedan börja om på nytt. Och gå inte på en massa olika healingbehandlingar samtidigt. För om jag under en kristallhealing håller på att rensa ut och riva upp, och du nästa vecka går på en reikihealing där healern försöker stänga ner, då motverkar vi varandra och resultatet blir att ingenting händer.

Detta är Annies reaktion:

Reiki stänger aldrig ner någons flöde, den energin arbetar med den energi som mottagaren är mogen för just vid den behandlingen. Den balanserar, renar och healar det som mottagaren klarar av att ta till sig. Ingen energibehandling är bättre än någon annan då vi alla står i olika utvecklingsfaser och får det vi behöver av de som förmedlar de olika tekniker som finns. Alla har väl dock samma intresse att hjälpa individen att se sig själv och sitt egenvärde för läka och balansera det som behövs.

Jag tycker det är viktigt att inte klanka ned på varandras tekniker. Vi är på olika utvecklingsnivåer och det finns så oändligt mycket mer där ute än vad vi alla kan förstå. 

Håll dig lugn på motorvägen!
I Nära nr 2, 2018 finns en artikel om Skam – del 3 och här ger artikelförfattaren Katinka Wallner några tips på hur man kan göra för att få ut sin ilska. Ett tips är att sätta sig i bilen (om man har en) och köra på motorväg eller annan lämplig väg och skrika ut sin ilska.

En uppmärksam Nära-läsare har ringt och påpekat det olämpliga i att få utlopp för sin ilska på motorvägen. Han tipsar om att du först åt sidan och parkerar på lämpligt ställe. Sen kan du skrika!

Vi på redaktionen håller fullständigt med och tackar för ett klokt inlägg.

I Nära nr 2, 2018 skrev vi om en regressionsterapeut som heter Ewa Hermansen. I artikeln föll faktarutan, med information om Ewa, bort. Här är den:

Det här är Ewa Hermansen:
Ålder: 48 år
Bor: I Oxie, utanför Malmö
Familj: Tre barn, fyra barnbarn
Gör: Progressionsterapeut, regressionsterapeut
Kontakt: 0737-77 45 80, inre.harmoni@outlook.com
Hemsida: www.inreharmoni.se 

I Nära nr 1, 2018 har det blivit felaktig information i artikeln om Morots-Jesus. Det ska inte stå botulinum som sjukdomsframkallande bakterier utan Salmonella är det rätta.

I Nära nr 1, 2018 har det blivit en miss i artikeln om numerologi på sidan 71. Under rubiken "Så här räknar du ut ditt Personliga år" står det sist i texten: Här blir det personliga året: 2+3+8=12. Men det är ju inte 12 utan 13. Året ska alltså vara 4 och inte 3. 

I Nära nr 1, 2018 har vi med Åsa Nordin i vår sammanställning över andliga profiler 2017. Tyvärr har hennes hemsida blivit felaktig. Den rätta länken är www.lugnahamnen.se. Även landskapet där Åsa bor har blivit fel, Normaling ligger i Västerbotten och inte i Ångermanland.

I artikeln om Marie och "Lär dig förstå ditt horoskop" i Nära nr 10 skriver vi att man kan "gina sjukhusets arkivavdelning så tar de fram ditt exakta födelseögonblick på ett kick". Riktigt så enkelt är det inte. Man behöver mammans fullständiga personnummer också. Detta skulle givitvis varit med om artikeln.

I artikeln om Kishti Tomita i Nära nr 8 har det blivit lite fel i en del formuleringar. Andra delar behöver utvecklas:

  • Det står att Kishti kunde få till sig budskap, bilder och historier mitt i tv-sändning. Detta stämmer inte, det var bara i privata stunder. Helgon och Gudar visade sig endast för Kishti privat, inte i sändningar.
  • Kishti  är numera singel, sedan tidigare i år.
  • Det stämmer att Daksha, från den indiska mytologin, visade sig med en mänsklig kropp och med huvud som en bagge. Kishti hade aldrig hört talas om Daksha och letade därför febrilt efter vem det var. Till slut fann hon honom i en bok om myter och mytologier. Hon blev chockad och grät av tacksamhet när hon såg att hela historien fanns nedskriven. Kishti samtalade även med en god vän som varit munk i många år och är oerhört kunnig inom många traditioners mysticism. Det visade sig att Kishti skulle tro på sina gåvor och det vackra i att visa vördnad, och att allt finns.
  • Budskapet som Kishti hörde på banken var på Sanskrit, tibetanska, hebreiska och sedan arabiska. Det var böner om fred och själens och gudomlighetens godhet i våra hjärtan. Ett budskap om kärlek och gemenskap för alla trossamfund, sida vid sida i kärlekens namn.
  • Det står att Kishti helt plötsligt kunde prata och förstå franska när hon pratade med Souleymane. Detta hade hänt en gång tidigare: Kishti började prata flytande franska med en elev till sin dåvarande make, Daniel Martin. Daniel tog Kishti till en plats vid en gammal romersk amfiteater. Intill fanns en liten kyrka med ett helgon, Thérèse av Jesusbarnet. Helgonet såg det som sin uppgift att hjälpa Kishti att förstå språk, som är extra viktigt. Det visade sig att helgonet Thérèse, som uppenbarade sig, också bar namnet Martin och var en nära släkting till Daniel.
  • För den som är mer intresserad av myter och mytologi kan man studera engelska uppslagsverk.
  • Det blir tyvärr inget samarbete gällande: Hel- och halvdagskurser på Ester- Adele Yogastudio, Sankt Paulsgatan 22 i Stockholm. Och Kvällskurser, tisdagar kl 18, på Yos Yoga, Katarina Bangata 21 i Stockholm.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.