Chatt med Benny Rosenqvist 23 augusti 2018

Benny
Man måste våga drömma för att det ska bli verklighet. Drömmar kan vara vackra och overkliga, men ändå så händer dem. För, det handlar om att våga tro på det man vill drömma om och att man inte lyssnar på dem som säger att det aldrig kommer att hända. Känslan man har inne i sitt bröst, i hjärtat, att "det här går", det ska ingen ta ifrån dig. Ditt växande börjar kanske i en dröm. Ibland delar vi drömmar med andra, och då är det dubbelt så stort. Ibland ger vi andra någonting att drömma om, och då växer vi lite grann också. Allt vi drömmer om, om hur vår värld kommer att se ut, kan hända. Drömmar kan göra att vi får det vackra tillbaka, bara vi tror. Men allting bygger på att vi ska göra det med kärlek. Så jag ger er kärlek, och det gör att jag känner en tro på livet.
Kram Benny

 

Fröken Y
Hej Benny, Har jag någon skyddsängel? Vad heter hen isf?

Benny
Kära Fröken Y!

Han heter Isfyros och han är grek. Lycka till med kommunikationen med din guide, för det kommer att utveckla dig mycket. Vilken spännande energi han är! Han har glimten i ögat. Han kommer också från ett annat solsystem, jättespännande. Meditera så får du reda på mer. Han vill gärna prata med dig.
Kram Benny

 

Maggan
Kommer min son med Asperger hitta någon kärlek i framtiden? Han är söt men lite blyg!
Häls Mamma Maggan

Benny
Kära Maggan!

Absolut kommer han det. Där kommer vara gott om flickor runt honom först! Sen är det en, och det är bara hon som kommer att gälla. Hon hjälper honom till att våga ta initiativ till henne, så han ändå växer. De två får varandra att växa som människor. Så borde många människor göra, så som i deras relation.
Kram Benny

 

Kräftan
Hej Benny! Kommer jag att bli gravid igen? Kram. 

Benny
Kära Kräftan!

Ja, men det tar tid. Det är precis som om det inte är dags. Ibland vill man så mycket, men det är inte färdigt. I ditt fall är det barnet som inte är färdigt att komma ner ännu, men det kommer.

Kram Benny

Rebecca
Kommer jag att få barn?

Benny
Kära Rebecca! 
Absolut! Men du får inte fem, du får tre.
Kram Benny

 

Charlotte
Många tycker man ska förlåta för att kunna gå vidare. Men jag anser att allt inte går att förlåta. Kan man gå vidare ändå?

Benny
Kära Charlotte!
Allt går ju inte att förlåta, det håller jag med dig om. Det är svårt att gå vidare, men det är så skönt när man förlåter från hjärtat på riktigt. Men man kan inte förlåta utan att det finns ett engagemang och menande i det, att kunna göra det, för annars sitter känslan kvar att någonting är fel. Att jobba på att förlåta, det är skönt för då släpper man taget om det som är jobbigt. Min pappa kom till mig i meditation tre gånger innan jag kunde förlåta honom från mitt hjärta. Men, när jag fick reda på att han hade haft en liknande barndom som jag, och att han var ett offer för samma smärta, så förlät jag honom. Jag förlät inte handlingen, men jag förlät honom.
Kram Benny

 

Orolig
Kommer en graviditet att bli av den här gången i september??

Benny
Kära Orolig!

Absolut! Det blir en graviditet nu. Och jag ska hjälpa dig genom att tänka goda tankar också, för jag tror nämligen att det sitter mycket i vad man tror på. Och är man rädd så funkar det inte riktigt. Jag tror på att ni ska få barn.
Kram Benny

Ingo
Vad kommer att hända i mitt arbetsliv... stanna eller gå?

Benny
Kära Ingo!
Du kommer att gå, och snart kommer du att få ett fantastiskt jobb med mera ansvar och kreativitet, och mer spring! Massa spring! Du kommer att trivas.
Kram Benny

Susanne
Hej Benny, kort och gott - kommer min dotter att bilda familj? Den biologiska klockan tickar.

Benny
Kära Susanne! Klart hon kommer att göra. Och jag ser inte ett barn, jag ser två! Somliga får två busungar, mycket energi, och jag ser två pojkar. Det kan ju vara en pojkflicka också. Hon kommer dessutom leva i en bra relation, och du kommer att få gråta på hennes bröllop.
Kram Benny

 

Fundersam
Varför vägrar min sambos son att ha kontakt med oss?

Benny
Kära Fundersam! 
Han känner ett utanförskap med er, så han känner inte att ni är som en familj för honom. Ni behöver prata ut och ni kommer få en relation. Men det här tar tid. Det är värt att vänta. Svårast är det ju för din sambo.
Kram Benny

Pierre
I lördags hade jag ett ömsesidigt intensivt möte, tyvärr är denna person upptagen i ett annat förhållande för stunden men jag undrar om vår tid kommer längre fram, kommer vi att mötas igen?

Benny
Kära Pierre!
Så trevligt med det här intensiva mötet! Nu ska du lägga det lite åt sidan. Kärleken kommer att komma tillbaka när den är färdig, och det blir snart och plötsligt.
Kram Benny

Sonhustru
Hej! Vad tycker min svärmor om mig? rädd för att hon tycker jag är värdelös.

Benny
Kära Sonhustru!
Hon tycker inte att du är värdelös, men hon förstår sig inte alltid på dig, för ni är olika. Detta kommer att vända så att hon kommer ta sig till sitt hjärta. Ni kommer att få en bra relation, men du har inte den bästa självkänslan. Och det gör ju inte saken bättre. Jobba med det, att tycka om dig själv, och du kommer förstå att många fler människor älskar dig än vad du tror.
Kram Benny

 

Brigitte
Hej bästa Benny!Har enorma sömnproblem. Ätit Sömntabletter i 20 år.Har provat många gånger att sluta med men det går inte! Vaf beror det på och vad ska jag ta mig till?Desperata hälsningar 

Benny
Kära Birgitte! Detta är inte lätt, för det är ju ett beroende. Men, vilja kan hjälpa och dessutom kan man ju också be om hjälp. Du behöver professionell hjälp från en läkare för att lyckas. Och, du kommer att göra det. Ibland handlar det inte om kemi utan om att man inte tror att man klarar det. Du kommer att trappa ner och bli helt fri från dina sömntabletter. Jag önskar dig all lycka!
Kram Benny

Ullis
Är han the one? Vi är varandras spegelbilder och så connectad.

Benny
Kära Ullis! 
Japp. Det är han. Men, varför frågar du saker som du redan vet? Vill du bara ha en bekräftelse på det som känns både i hjärta och själ? Hur mycket ska du ha innan du litar på honom? Lita på känslan du har.
Kram Benny

 
TinTin
Hej. Var på en Reading för dig för en del år sen. Allt stämde in! Men en sak grunnar jag på. Du sa att jag skulle bli jättegammal, minst 97! Kan det vara min gamla mormor du såg. Hon brukade vara nära mig och var över 90 när hon dog. 
Kram Tintin

Benny
Kära TinTin! Du vinner racet i ålder. Ni har det, att ni kan bli gamla i familjen. Genetiken för hög ålder hjälper också. Men, det sitter också mycket i huvudet. Du kommer att bli äldre än henne - precis som jag sagt! Lycka till med de kommande åren! 
Kram Benny

Carola
Hej Benny! Min sambo har gjort saker som inte är helt ok. Jag gav honom en ny chans, men kan jag lita på honom? 

Benny
Kära Carola! Han har lärt sig någonting! Du har satt ner foten ordentligt. Bra. Du kan lita på honom nu. Ibland så måste man tro på folk och ge de en extra chans, och då vinner man extra mycket. Jag tror också att man ångrar om man inte ger folk den där chansen ibland. Så, du gjorde rätt. 
Kram Benny

Camilla
Får min sambo ordning på sin ekonomi?Han har skulder till kronofogden, betalar 10000kr i månaden. Han kämpar som en galning, och det tär på vår ekonomi. Han beräknas vara klar om 1,5 år.Klarar vi det?

Benny
Kära Camilla! Vad duktiga ni är båda två. Det här är minsann inte lätt. Jag ser att ni jobbar åt rätt håll, båda två, och ni kommer att klara det. Han är på rätt väg, så ni kommer att bli skuldfria. Den känslan kommer att vara fantastisk. Glöm inte bort att krama om varandra och tänka på att ni har kraft tillsammans. Det är alltid lättare när man är två och ska klara sådana här saker än en. Det handlar inte om pengar, utan om mod, känsla, för ibland tappar man tron på att man ska lyckas. Det är då man stöttar varandra och klarar det. 
Kram Benny


Letar hus på landet ❤️
Jag funderar ringa på ett hus från 1700 talet , tror du det kan bli mitt om jag får ner priset mycket ❤️

Benny
Kära Liza! 
Jag tror mycket på affirmation. Det har jag själv gjort. När jag köpt lägenhet och hus, så har jag sett priset framför mig med det  jag vill ha, och så har det blivit! Alla gånger jag köpt någonting. Då har det varit bestämt, jag har sett det framför mig och sagt till mig själv att jag ska få det. Det har jag även sagt till kompisar, som gjort samma sak, och det har hjälpt dem med!
Kram Benny

Erica Barrdahl
Vart kommer min ångest ifrån

Benny
Kära Erica!
Ångest är en känsla och ofta är det för att man är rädd för att gå framåt, alltså att man är rädd för framtiden. Man är ofta en grubblande person med mycket känslor. Det är ju vackert i sig själv. Där finns många sätt att jobba med ångest, tex terapeutiskt hos en psykolog. Jag själv hade mycket ångest i 30-årsåldern och jobbade extra mycket med meditation och andningsövningar då. Det hjälpte mig, för att jag kunde få riktiga panikångestattacker. Det enda sättet för mig att vända det var genom att börja kontrollera min andning. Och till slut fick jag fram, via meditationen, den känslan, vad jag var rädd för, och vad jag behövde jobba med. Vi är olika alla människor, men du kan ju testa det? Jag tror det hade passat dig också.
Kram Benny

 

Mick
Hej Benny! Kommer sonen finna en partner att leva med? Själv otur med sjukdomar och värk. Hoppas det vänder snart.

Benny
Kära Mick!
Absolut! Han kommer att gifta sig med en vacker brunett. Vacker för mig är inte bara skönhet på utsidan utan det är den inre skönheten som gör en människa vacker, och hon har starka sidor som han behöver. Han kommer att bli pappa också. Hon är alltid kortklippt, tuff, han är den mjukare och hon blir den tuffare. Din värk är tuff för du är så inflammerad samt att den flyttar runt till olika leder. Det är en kombination av en kronisk sjukdom och stress, men du kommer att få hjälp för den.
Kram Benny

Önskedröm
Hej! Av hälsoskäl behöver jag verkligen gå ner i vikt men blir så förvirrad/lockad av alla olika metoder. Kommer jag att lyckas och vilket sätt är det bästa för mig? Tack

Benny
Kära Önskedröm!
Jag kan inte se vilken metod, men jag ser att du har en kompis som är som en inspiratör. Hon kommer att hjälpa dig att träffa en kvinna som ser vad du behöver. Hon håller på med massa örter och skapar något från person till person, vilket är bra eftersom vi alla är unika och olika. Men, din ämnesomsättning har låst sig, för du har bantat och gått upp i vikt, och till slut vet kroppen inte vad som händer, så den fixeras/blockeras. Du kommer att rasa ner i vikt. Jag önskar dig all lycka till! Det kommer att gå jättefort när du väl kommer igång.
Kram Benny

anita
Hej Benny,min son flyttar aldrig hemifrån och jag tycker det är jobbigt att ha honom hemma,kan du se någon förändring.

Benny
Kära Anita! 
Så bra som han har det hemma så flyttar han först om fem år! Skoja, men han har en trygghet med dig. Men, han är ungefär som en fågelunge som sitter på pinnen som man måste putta på lite granna. Han är påväg, men putta inte, utan låt honom flyga själv, för då kommer han ju inte tillbaka. Han kommer bara besöka dig då.
Kram Benny

 
Julia 24 år
Hej Benny! Kommer jag att ta mig in på psykologprogrammet? Kram från Julia

Benny
Kära Julia!
Så småningom, ja. Ge inte upp. Det är det du ska bli, och du kommer att bli en utmärkt psykolog och terapeut. Du har en stark intuition om medkänsla, och så är du snabb i huvudet.
Kram Benny
 

Elise
Jag undrar vad Omar vill mig. 

Benny
Kära Elise!
Han känner för dig, men han är rädd för sina känslor. Åhh, killar som inte vågar satsa! Vad är de rädda för? De vill och så ger de ändå dubbla budskap. Men, han kommer att visa sina känslor för dig.
Kram Benny

Rädd
Hallå Benny! Vågar jag göra en Dermapen behandling i ansiktet för att få bättre hy? rädd för att det ska misslyckas.

Benny
Kära Rädd!
Jag förstår din känsla. Men, den du har valt att göra det är mycket kunnig, säger hela mitt inre. Så, det kommer att lyckas. När jag var 20 år gammal så gjorde jag en örtpeeling som kändes som att hela ansiktet skulle gå i sönder. Huden såg ut som att jag solat och flagnat av och jag kunde inte gå ut på en hel vecka. Men, från det fick jag bort alla ärr och det har också gjort att jag inte fått så mycket rynkor. Den metoden du har tänkt dig är mycket säkrare än min. Det blir bra! Lycka till!
Kram Benny

 
Solrosen
Vilka tecken finns på att man har en god intuition?

Benny
Kära Solrosen! 
Bra fråga! Intuitionen är en känsla och den sätter sig i magen och är väldigt tydlig. Antingen är det en oro, något man ska akta sig för, eller en känsla för att man ska göra något. När vi tänker vår intuition har vi fördärvat den. Den ska sitta i magen och vi ska lyssna på det första tydliga tecknet, för det är ju vår guide som egentligen kommunicerar med oss, ungefär som en GPS. Ta till vänster, inte höger. Eller, "den här känslan är inte bra" eller "den här är bra". Vi gör det ofta svårare än vad det är, och alla människor har intuition. Bara olika mycket. Men, alla kan öva upp den så att den blir starkare och bättre.
Kram Benny

 

Christian
Hej Benny!i december 2017 skrev du till mig att en ljushårig kvinna som bor i ett hus skulle komma in i mitt liv.Jag har fått kontakt med en tjej som bor 500 m från mig,jag har pratat med henne när hon jobbar i sin butik och i övrigt gjort allt jag kan,hon har öppnat upp mig igen och tron på kärlek och jag gillar verkligen henne ändå så har vi inte träffats på allvar,tror du det kan bli av?gör allt i min makt och jag känner mig i övrigt i toppform efter alla svackor mår så himla bra men jag saknar en kvinna och kärlek ensamheten tär på mig och vill att mitt liv utvecklas både i kärlek och karriär.Tacksam för ett svar

Benny
Kära Christian!

Det kommer du att få. Du har öppnat ditt hjärta, ditt mod börjar bli starkare, men din blyghet och din rodnad i ansiktet ser jag fortfarande. Hon är också lite blyg och försiktig. Hur ska det gå! Jodå, till slut så får du tecken som är tydliga från henne, så du kan köra på med att önska en dejt med henne. Därefter får ni klara er själva.
Kram Benny

Lesbisk
Hej min Fru och jag har skilt oss.Finns det någon kvinna som väntar på mig????? Med vänlig hälsning Ledsen 

Benny
Kära Lesbisk!
Vad bra att det har tagit slut med din kvinna, för ni var ju färdiga med varandra. Man blir ledsen för att känslorna är starka, men insikten måste du ha, att ni hade det jobbigt. Det kommer en kärlek till dig, en kärlek med ett stort, mörkt hår, dock färgat i botten. Hon är cirka 60% grå, men det var hon tidigt. För övrigt ser hon ut som en flicka. Inte några rynkor, men hon är ändå väldigt androgyn i sitt utseende. Väldigt fräckt utseende! Ingen dussinvara. Hon är din. Så, jag ser och hör kyrkklockor igen. Oj oj! Det blir bröllop igen! Lycka till!
Kram Benny

Sara F
Kommer mannen jag har i mitt hjärta nu bli min ❤️

Benny
Kära Sara F! Klart! Hela mitt hjärta blev så varmt i känslan för er. Han tar lite tid på sig, men du har ju tålamod. Det är inte lång tid det handlar om, dock. Du är värd den här kärleken, glöm inte bort det. 
Kram Benny

Mia
Hej Benny!Min sambo har gjort mig illa. Kommer det att hända igen?Kram

Benny
Kära Mia!
Nej, han har lärt sig någonting. Jag tycker inte att han är värd dig. Du bör titta på vad han har gjort och om det är okej för dig att bli behandlad på det sättet, vilket jag inte tycker. Jag hade ställt krav på att han ska jobba mer med sig själv, på något sätt. Antingen terapi eller någon form av kommunikation med en annan vuxen. Jag tycker det är respektlöst och du är en så fin människa. Var rädd om ditt hjärta.
Kram Benny

Me
Benny!! Ska jag åka till polen för vård? Mvh Me

Benny
Kära Me! Absolut! Där får du den skjuts din kropp behöver i sitt immunförsvar, samt den vila dina celler behöver. Du kommer att läka fantastiskt bra. Har du packat? Jag kommer vara med dig i tankarna, så det blir extra effekt! 
Kram Benny

 

Rasmus
Hej. Kära Benny. Jag funderar så otroligt mycket på detta. Vem kommer jag att få ett förhållande med? Jag väntar och väntar. Är det länge kvar? Dom jag blir kär i känner inte samma sak till mig. Tack❤

Benny
Kära Rasmus! Det finns någon. Jag såg faktiskt henne i kärlekens dörröppning. Det var ett ljust sken runt omkring henne, alltså är hon ljushårig och det är en förälskelse som kanske inte kommer att vara hela livet men som kommer att öppna ditt hjärta för det viktigaste, dvs att tycka om sig själv också.
Kram Benny

 
Monica
Hej Benny! Tack för att du finns och hjälper så många människor.Jag undrar vem som hjälpte mig under och efter min baypass- operation den 3 jan.2018 då mitt hjärta stanna .Efter 3 försöket med hjärtstartare kom jag tillbaks till livet ,är så tacksam för detta.

Kram Monica❤️

Benny
Kära Monica! 
Det är din mormor. Kärleksfullt ville hon hjälpa dig. Men det var fler, det var ett helt gäng som hon tillkallade för att hjälpa till. Din biljett till andra sidan är inte beställd på länge ännu, så den är returnerad. Så bra att du njuter av livet som du har fått tillbaka. Vi borde tänka så, alla av oss, att vi ska ta tillvara på nuet, för bara då lever vi längre.
Kram Benny

Hjärta av guld
Hej Benny! Jag undrar kommer jag att få mitt rättmätig arv och mitt hus som isåfall när?

Benny
Kära hjärta av guld!

Gänget jag jobbar med är usla på tid, alltså de på andra sidan. Men att du kommer att få din rättmätiga och ditt hus, och att det inte är allt för långt bort i framtiden, det känner jag. Men ta hand om trädgården, det behövs!
Kram Benny

lena
Hej Benny Jag har fastnat i famnen på en kvinnlig PRÄST ska jag stanna där?Vem har sammanfört oss?Jag MÅR SÅ BRA med Henne. Kram Lena

Benny
Kära Lena!

Det som sammanförde er var goda energier, som vill att ni ska ha en varm famn att krypa in i båda två. Det är ömsesidigt så var rädd om den här kärleken. Ni har båda starka viljor, så glöm inte att lyssna färdigt på varandra. Tror du på kärleken så tror den på dig!

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.