Res med Benny: Andliga Sri Lanka – och en vecka på ayurvedaklinik

Sri Lanka är en ö-nation i Indiska Oceanen med grönskande bergslandskap, ett fantastiskt djurliv, historia, arkitektur och härliga stränder. Näras resa med Benny Rosenqvist 10 - 25 november bjuder både på en kulturell rundtur och vistelse på ayurveda-klinik med behandlingar för kropp och själ.

Text: Madeleine Walles
Foto: Madeleine Walles, Getty Images

Så här bokar du:

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 - 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 49 350 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 8 450 kr.

Reseprogram: Sri Lanka med Nära och Benny Rosenqvist

Söndagen 10 november

Avresa från Stockholm och Köpenhamn med en mellanlandning. Måltider under flygresan är inkluderade.

 

Måndagen 11 november

Vi ankommer till Sri Lanka på morgonen lokal tid och tas emot av vår lokala guide som tillsammans med svenska reseledaren Lena och mediet Benny lotsar oss genom denna magiska resa. Under bussresan till hotellet njuter vi av det vackra landskapet och Benny leder en skön meditation. I staden Kandy checkar vi in på vårt hotell och efter lite vila är det dags en promenad i Botaniska trädgården som tidigare var en kunglig lustgård. På kvällen gemensam middag.

Benny-Sri-Lanka.jpgBenny Rosenqvist välkomnar dig till Sri Lanka!

Tisdagen 12 november

Staden och världsarvet Kandy var en gång det singalesiska kungarikets sista huvudstad och förknippas med många legender.

Vi besöker det berömda Tandtemplet som gjort Kandy till landets andliga centrum. Här finns en av buddhismens viktigaste reliker, en av Buddhas hörntänder, i ett skrin dekorerat med guld och ädla stenar. Därefter blir det lunch på egen hand och tid att bekanta sig med butiker och marknader i området. På kvällen gemensam middag.

Kryddor-Sri-Lanka.jpgHärliga, nyttiga kryddor i alla tänkbara färger finns i Sri Lankas goda mat.

Onsdagen 13 november

Efter en kort busstransfer till stationen stiger vi ombord på tåget som tar oss på en tre timmars resa genom lummig grönska och kilometerlånga teplantager. Framme i Nuwara Eliya, Sri Lankas ”Little England”, serveras traditionell High Tea på Grand Hotel. Staden har starkt arv från den brittiska kolonialtiden och det svalare klimatet inbjuder till promenad i Victoria Park. Här finns också en del ovanliga fågelarter. Benny samlar oss för en spännande kanaliserings-övning före den gemensamma middagen. Denna natt bor vi på hotell Jetwing St Andrews.

Tuk-tuk-Sri-Lanka.jpgTuk tuk för den som vill åka taxi.

Torsdagen 14 november

Vi lämnar Nuwara Eliya och åker till en teplantage. Sri Lanka är världens fjärde största te-producent och te-industrin sysselsätter över en miljon lankeser. Vi följer hanteringsprocessen och de som vill får vara med och plocka teblad! Sedan bjuds vi på te-provning. Vi fortsätter därefter söderut till Yala Nationalpark där vi i två nätter ska bo på tar Cinnamon Wild, ett hotell som ger en försmak av det exotiska djurliv som väntar runt hörnet! Gemensam middag.

Teskord-Sri-Lanka.jpgVi följer teskörden på nära håll och får även själva prova att jobba på fälten!

Fredagen 15 november

Idag startar vår safari redan tidig morgon, när djuren är som mest aktiva. År 1900 blev delar av den nuvarande nationalparken ett viltreservat och 1938 en av de två första nationalparkerna på Sri Lanka. Här finns slättland och klippor, inland och kustland, vattenhål, bäckar och laguner… Parken är dessutom berömd för att ha det kanske tätaste leopardbeståndet i världen! Vi ger ingen leopardgaranti, men chansen finns att vi ser dem. Yala har också ett stort bestånd av lankesisk elefant, här finns vattenbuffel, vildsvin, sambarhjort, sumpkrokodil och färggranna fåglar. Dessutom läppbjörn, ett djur vi mest känner igen från Baloo i Djungelboken. Eftermiddag för avkoppling samt workshop med Benny som lär oss psykometri – att känna in föremåls energier. På kvällen gemensam middag.

 

Lördagen 16 november

Vi lämnar Yala och åker till staden Galle, en skön blandning av Holland, England och Sri Lanka. Den gamla stadsdelen med sitt fort möter de nya stadsdelarna med intensiv kommers i trevliga butiker. Från Galle åker vi sedan vidare till vår lyxiga ayurveda-hotell Weligama beläget vid havet. Här stannar vi åtta nätter. På kvällen gemensam middag.

Leopard-Sri-Lanka.jpgI Yala nationalpark finns chans att se leopard.

Söndagen 17 november

Innan vi startar våra ayurveda-behandlingar gör vi en båtutflykt till ett spännande landskap, en lagun med mangroveöar. På en av öarna besöker vi ett gammalt tempel, vi bekantar oss med kanelträden som ger den krydda som är rikligt förekommande i den lankesiska maten. Och vi provar fiskspa som ger oss babylena fötter. Det kittlar skönt när fiskarna nafsar! Vi avrundar med att besöka berömda Victor Hasselblad Sea Turtle Research & Conservation Centre, en skyddad miljö för havssköldpaddornas ägg. Äggen ligger i sand i väntan på att kläckas. Kanske får vi se nyfödda sköldpaddsbebisar! Gemensam middag på hotellet där vi förbereder oss för en veckas välgörande ayurveda-behandlingar.

Skoldpaddor-Sri-Lanka.jpgTvå dagar gamla, jättesöta havssköldpaddor på Victor Hasselblad Sea Turtle Research & Conservation Centre.

18 november – 24 november

Nu väntar sju dagar med ”medicinens moder”. Auyrveda är ett urgammalt hälsokoncept som förenar medicin, psykologi och filosofi och sedan 1979 är erkänt av WHO. Ayurveda betyder ”kunskap om livet” och i vistelsen ingår dagliga behandlingar, samtal med ayurveda-läkare och vegetarisk buffé till frukost, lunch och middag. Varken alkoholhaltiga drycker eller kaffe serveras enligt den ayurvediska livsstilen. Yoga morgon och kväll för de som vill, möjlighet till bad i hotellets bassäng. Och varje dag får en magisk start då Benny bjuder på meditation och healing nere på stranden.

Vårt medium kommer under veckan även hålla föredrag om kostens helande kraft – vi kan äta oss friska! Vi fortsätter också att lära oss om kontakten med andevärlden och som avslutning på resan blir det storseans!

Ayurveda-Sri-Lanka.jpgPå ayurveda-kliniken njuter vi av sköna behandlingar under en hel vecka.

Måndagen 25 november

Vi tackar Sri Lanka för denna gång och flyger tillbaka till hem.

 

Allt detta ingår i resan:

 • Flyg t/r Stockholm alt Köpenhamn – Colombo via Dubai alt. Doha
 • Måltider under flygresor
 • Buss för transfer t/r flygplats och utflykter
 • Samtliga flygskatter, bränsletillägg och resegaranti
 • 13 övernattningar i dubbelrum inkl. frukost på hotell
 • 8 måltider exkl. dryck under rundresan
 • Helpension under ayurveda-veckan
 • Utflykter och inträden enligt program
 • 7 dagar på ayurveda-klinik med behandlingar två tim/dag och yoga
 • Visum och visumhantering
 • Mediet Benny Rosenqvists medverkan under hela resan
 • Föredrag, workshops, meditationer, healing och storseans med Benny
 • Svensk reseledare under hela vistelsen
 • Engelsktalande lokalguide under resan
 • Flyg från Göteborg på förfrågan

 

Boka nu:

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 - 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 49 350 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 8 450 kr.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.