Shamanen Ania: ”Jag vill lyfta fram den unika visdomen inom varje kvinna”

Varje människas liv går att göra vackert, oavsett hur fruktansvärd ens historia än har varit. Det menar medicinkvinnan Ania Munay som förlitar sig på den stora anden i allt hon gör. På Gaia Life kursgård, som hon driver tillsammans med sin man och själsfrände Magnus, håller hon utbildningar i shamansk healing och wombhealing.

Text: Kerst Hilding Hansen
Foto: Johanna Mann, Christine Friberg

Hon är medicinkvinna och shaman med mer än 30 års erfarenhet av att hålla utbildningar i healing, inre ledarskap och andlig utveckling. Ania Munay utbildar och vägleder andra som vill hela sig själva och leva sin dröm.

För Anias del har den andliga resan inte handlat så mycket om att söka, utan mer om att acceptera. Hon var medial redan som barn och hade ofta nattliga utomkroppsliga upplevelser.

– Som liten hade jag starka kontakter med andeväsen och ljusvarelser i andra dimensioner, säger Ania.

LÄS ÄVEN: Cissi är lärare i shamansk energimedicin: ”Att läka sin själ är otroligt befriande”

Medialiteten finns i blodslinjen på både mammans och pappans sida. Läkekvinnor, örtkunniga, sierskor och trollkunniga finns i båda leden.

– Mina upplevelser av att besöka andra platser i universum och möta utomjordiska varelser, eskalerade i tonåren. Det var då jag fick kontakt med mina andliga guider och vägledare.

– Under intensiva nattliga utomkroppsliga resor bad jag om att öppna upp för healing. Och så blev det.

Utbildade sig till reikimaster

Efter en utbildning till reikimaster förstärktes Anias kontakter med andevärlden ytterligare och dörren till shamanismen öppnades. Hon kände en stark tillit till sin intuition och började alltmer leva utifrån den.

Innebörden av ordet tillit är väsentlig för Ania i allt hon gör. Att vila i tron på att livet självt vill oss väl. Ania menar att det finns en specifik väg för oss alla att vandra. Genom att lyssna till hjärtats röst och välja kärlek istället för rädsla, skapar vi de bästa förutsättningarna för ett fridfullt liv. Hennes gåva är att inspirera, initiera och vägleda andra att hitta sin väg.

Idag driver Ania kursgården Gaia Life i Fjärås tillsammans med sin man och själsfrände Magnus. Deras intention är att leva i hållbarhet och med självhushåll – ett liv i frihet.

LÄS ÄVEN: Lillemor är domaren som blev shaman – resan till Nepal förändrade hennes liv för alltid

Under de senaste 13 åren har de med varsamhet byggt och skapat en vacker plats. De har skapat ett eget kretslopp med grönsaks- och örtodlingar, kompost, djur, biodling och de tar vara på det som naturen ger.

Hit kommer människor som vill lära sig om shamanism, healing och mer om att följa hjärtats väg.

– Vi lever nära naturen och Moder Jord, säger Ania. Här bygger vi en vacker plats för människor i helande, växande och gemenskap. Vi vill vara med och göra en insats för att skapa en mer hållbar värld.

Gaia-Life.jpgHos Gaia Life får kursdeltagarna trygghet och verktyg för att våga möta sig själva.

Shamansk wombhealing

Att vandra den shamanska vägen är ett förhållningsätt till allt levande och att vi alla i grunden är ett. Gaia Life är en plats för läkning och växande i samklang med Moder Jord.
Ania har under flera år utbildat kvinnor i shamansk wombhealing.

Hon menar att det är av stor vikt att kvinnor blir medvetna om hur stark livmoderkraften är. Vi behöver hämta tillbaka den urgamla visdom som vi kvinnor bär med oss. Vår förmåga att inte bara föda barn, utan även att hela, transformera tung energi och ge kraft och näring till nya projekt i livet. Kvinnor bär en stark intuition och en kreativitet som når bortanför intellektets förstånd.

Tar del av livmoderns energi

– Jag vill lyfta fram den unika visdomen som jag vet finns inom varje kvinna. När vi återtar kontakten med vår womb, vår livmoder, och våra kroppar, förmår vi släppa taget om gamla trauman, blockeringar och präglingar som burits i generationer.

– Kvinnors klarsynthet blir starkare och förmågan att se igenom de illusioner som skapats under årtusenden. Illusionen av separation och förtrycket av den feminina kraften.

LÄS ÄVEN: Så gör du en runtolkning – med runor du skapat själv

Ania är en kanal mellan himmel och jord. När hon sitter i cirkeln av deltagare står hon med en fot i båda världarna och hennes hjälpare från andra dimensioner är starkt närvarande. Med stor klarsynthet vägleder hon deltagarna tillbaka till sig själva, med intentionen att hela sin historia och återknyta kontakten med Moder Jord, ”källan av allt liv”.

– Shamansk wombhealing är att utforska djupet i sig själv och det stora mysteriet i att vara kvinna. Var och en blir initierad att ta del av livmoderns magi.

Måste äga sin historia

På Gaia Life finns 28 bäddar för att kunna ta emot alla deltagare. Hit kommer både män och kvinnor och utbudet av kurser och utbildningar är stort. Här finns möjlighet att ta del av manscirkel, månprästinneutbildning och mycket mer. Här arrangeras också retreater av olika slag och behandlingar i såväl KBT som healing.

Många som kommer har gått igenom svåra händelser och behöver hitta nya vägar framåt. I en trygg och kärleksfull miljö får de hjälp att börja våga möta sitt mörker och lyfta fram det i ljuset.

– Hur fruktansvärd ens historia än har varit, så kan vi göra den vacker, säger Ania. Det handlar om att äga sin historia, för i den finns medicin att hämta.

LÄS ÄVEN: Samiska shamanen Astrid: ”Naturen är till för oss alla”

– Jag kan heala och jag kan hålla space för andra, men den inre resan måste man göra själv. Med hjälp av djupa rötter ner i jorden kan vi hämta hem vårt högre medvetande. Att vandra den shamanska vägen handlar om ett förhållningssätt till livet och allt levande.

Ania ser det vackra i allt hon möter, men när det skaver inombords vet hon att det är dags att vända sig inåt, för att släppa taget om tung energi och hitta tillbaka till balansen igen.

– Jag har gått igenom eld och vatten. Min livsresa har varit att heala mig själv och min historia. Det som driver mig nu är att inspirera andra att våga möta sitt mörker och sig själva med syftet att det ska leda till utveckling och personligt växande.

Livmodrars-kraft.jpgAnia har skrivit en självbiografisk boktrilogi; Livmödrars kraft och visdom.

40 års andlig utveckling

Anias intuition har lett och leder henne till andra platser i världen.

Hon har vandrat i Peru med inkashamaner, hon besöker ofta kraftplatsen Glastonbury och hon har färdats genom Amazonas djungler där hon umgåtts med shamaner. Nu är hon nyss hemkommen från en resa i Kerala i Indien.

Hon är en medicinkvinna med mer än 40 års erfarenheter av andlig utveckling och healing. Att utbilda och vägleda är för henne mer än ett arbete. Det är en livsstil och att leva sin dröm.

Under hösten 2022 kom hennes tredje och sista del i den självbiografiska boktrilogin Livmödrars kraft och visdom. I sina böcker vill hon förmedla kunskap som innehåller nycklar till var och ens resa hem till sig själv.

LÄS ÄVEN: De vill hjälpa gamla själar att läka: ”Finns så mycket potential”

Livmödrars kraft och visdom

  • I Ania Munays självbiografiska trilogi Livmödrars kraft och visdom, får vi i de tre böckerna Den röda jorden, Skuggdansen och Alla gudars moder följa Anias helande resa ut i världen samt resan in i hennes eget inre.
  • Ania valde inte den enkla vägen när hon steg ner i jordelivet den här gången. Den stig hon vandrar är allt annat än rak, men den är hennes sanna väg och förhoppningen är att den ska inspirera andra att börja titta in i sitt eget inre liv.
  • Ania berättar om sin personliga längtan efter, och kamp för, kärlek och barn, parallellt med hennes växande in i en andlig verklighet via klardrömmar och spännande utomkroppsliga upplevelser. Som läsare får vi följa med och uppleva passionerade kärleksmöten, vardagskamp, svek, starka andliga initieringar, magiska möten samt insikter som kan inspirera till transformation i våra egna liv. Längtan efter den sanna kärleken för Ania ut på en resa allt djupare ner i sitt mörker, där hon tvingas möta det förflutnas skuggor. Hon genomgår kraftfulla initieringar. Andevärlden ställer henne inför utmaningar som inte ger ro förrän hon accepterar sitt öde.
  • Intentionen med trilogin är att inspirera varje man och kvinna att släppa kampen och bli fri. Fri att leva sin dröm.
  • Ania om vad boktrilogin har betytt för henne: ”Jag var inte beredd på att ytterligare en djup process skulle starta inom mig när jag påbörjade trilogin och satte ord på min historia. Jag känner tacksamhet över min historia som har lett till den jag är idag.”

Anias bästa livsråd!

  • Vi människor har en inre längtan efter något större och en längtan efter att komma hem. Då börjar vårt sökande. Ibland behöver vi gå vilse för att komma till insikten om att det jag söker och längtar efter finns inom mig själv.
  • Din historia – det du bär med dig ifrån generationer tillbaka – är din medicin. Lita på din intuition och den kommer bli starkare med tiden. Våga hoppa ut i det okända och ha tillit till att livet vill dig väl.
  • För att skapa fred på jorden behöver vi börja med att skapa fred inom oss själva.

Ania Munay

Ålder: 63 år.
Familj: Gift med Magnus, två barn, fem barnbarn.
Bor: I Fjärås utanför Kungsbacka.
Gör: Praktiserande shaman och medicinkvinna, författare.
Utbildad: Som Reiki Master, KBT- och familjeterapeut.
Kontakt: 0300 43 04 96.
Hemsida: www.gaialife.se
Instagram: @gaialife.se

LÄS ÄVEN: Benny stänger portal från Andra sidan: ”De har fattat tag i er fysiskt”

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.