Hönan Birgin tackar för cykelturen: Djurkommunikatören berättar

Djurkommunikatören Anna Strandlind känner in vad hönan Birgin har att säga och förmedlar hennes svar till ägaren Camilla. Bland annat så kommer en mystisk åktur på tal. Läs vad Birgin hade på hjärtat!

Text: Anna Strandlind
Foto: Privat

Denna lilla höna vaktar sin tomt och har koll på allt! Hon är väldigt social och självständig. Hon har inga problem att gå ifrån de andra hönorna. Birgin är nyfiken och ”säger ifrån” om det är något. Hon visar mig sina fjädrar och hon viftar lite med sina vingar och ”burrar” upp sig och då trivs hon och mår gott.

Hon nämner att det inte ska vara någon tupp hos henne! Det är hon som har ansvaret! Hon är en väldig pedant och hon vill ha sin plats högre upp igen, hon vill komma upp, säger hon.

Anna kommunicerar med hönan Birgin

Hon vill också komma in mer i huset och få mer av de runda gula kornen, jag vet inte riktigt vad det är hon menar? Hon vill också ha mer banan.

Det ”drar” från en hörna där hon sitter, hon vill att det ska lagas på något sätt. Det känns som om det är i en hörna och uppåt väggen. Hon nämner igen att hon vill upp och sitta, få sin plats. Birgin berättar att hon har haft ont i magen, jag tror att ett ägg har fastnat men hon är bättre nu. Birgin gillar en beige, crèmefärgad höna som hon umgås med och jag får upp bokstaven ”A”.

Hon gillar barnen i huset. Men hon gillar inte grannens höga ljud från en bil, traktor eller något annat motorfordon. De låter alldeles för högt!

Det här får djurkommunikatören till sig

Hon berättar om en mörkgrå katt som hon gillar som har gått på gården men den är inte där längre, berättar hon. Hon säger också att hon åkt på något med barnen men jag får inte till mig vad det var, hon tycker det är kul att åka.

Beata vill bli lyft fram vid bröstet, och sedan i famnen. Hon vill gärna sitta med vid bordet och lyssna och titta, samt att hon vill komma in mer. Vilken höna! Underbar! Birgin älskar sitt hem och sin matte med barn.

Anna

Ägaren Camilla svarar efter djurkommunikationen

Ja, att det är vår höna Birgin du pratar med är det ingen tvekan om. Ja, hon är som en vakthund. Hon är väldigt egen och social. Jag vet vad du menar när hon ”burrar” upp sig och viftar lite med vingarna. Åh, vad roligt att det är ”trivseltecken”. Jag har inte vetat riktigt.

Vi har ingen tupp, det stämmer och jag förstår att hon inte vill ha det! Ja, hon är renlig och pedantisk av sig.

Birgin vill gärna vara med oss i familjen, hon har även varit inne hos oss och hon får torkad majs, så det är det hon menar. Det stämmer också att hon gillar bananer.

Jag förstår vad du menar med att hon upprepar ”komma upp igen”. Birgin och de andra pickade sönder isoleringen. Då hade hon sin plats högre upp, men vi tog bort den när de gjorde sönder innertaket vi höll på att fixa. Det kan ju vara det hon menar med att det drar.

Jag vet precis vad du menar med magen och det var så, då var jag orolig men det gick bra. Den crèmefärgade hönan vet vi vem det är. Birgin är ofta med henne.

Vi förstår inte bokstaven ”A”, jag frågade barnen men vem vet, jag kanske kommer på det längre fram och då hör jag av mig.

Ja, motorfordonen som du pratar om från grannen är en fyrhjuling men det kan också vara traktorn hon menar, eller både två. De låter väldigt högt.

Den mörkgrå katten har varit här men är inte här längre på gården. Jag frågade barnen om hon har åkt på något med dem, för hon har inte åkt på något med mig. Då svarade barnen att hon har suttit på deras cykel när de trampat, haha!

Stort tack Anna! Så roligt och intressant! Vi älskar verkligen denna höna.

Camilla

Vill du få hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Story House Egmont AB, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i tidningen.

Lär dig mer om djurkommunikation

Anna Strandlinds webbkurs vänder sig till dig som vill ha en förståelse om hur du kan kommunicera med djur. Det behövs ingen förkunskap eller utbildning innan. Denna kurs är till för alla som älskar djur och vill förstå mer om hur de kommunicerar med varandra och med oss. 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.