Tvillingsjälarna Jenny & Andreas: Vi kände direkt att vi hörde ihop

De var menade för varandra, två själar som efter livets stormar kom till ro i sin kärlek. Jenny Hamrén och Andreas Österlund bestämde sig för att strunta i omgivningens kommentarer, våga tro på sig själva och följa sina bultande hjärtan. Idag lever de i det som Jenny en gång beskrev som ”den perfekta dagen”. Att få vakna intill varandra, njuta av sin storfamilj med sju härliga barn och sitt andliga arbete. Välkommen hem till familjen Hamrén-Österlund!

Text: Madeleine Walles
Foto: Thomas Carlgren

Den unga kvinnan som kom på reading hos mediet Andreas Österlund, väckte känslor han inte alls var beredd på. Wow, vilka härliga energier! En 60 minuters planerad sittning blev till två långa timmar och Andreas måste påminna sig själv om att vara professionell – han var ju för tusan på jobbet!

– Klienter ska aldrig känna annat än att du är ett proffs, säger Andreas. Det hade jag aldrig haft problem med. Inte förrän då!

Kvinnans namn var Jenny Hamrén och hon bad att få spela in sittningen, något de är glada för idag.

– Hur många har sitt allra första möte inspelat, säger Andreas med en kärleksfull blick på sin hustru.

Det skulle visa sig att de är födda samma år, på samma sjukhus, i samma sal. Med tre månaders mellanrum. Och att de är tvillingsjälar. Det har gått några år sedan första träffen på Gamla Teatern i Nyköping, nu sitter de tätt intill varandra vid köksbordet hemma i Huddinge och minns det starka mötet.

LÄS ÄVEN: Är du en stjärnsjäl? Så känner du igen egenskaperna

– Direkt när vi tog i hand var det som att vi redan kände varandra, säger Jenny och söker Andreas blick.

De hade aldrig tidigare mötts och båda levde i fasta relationer. Jenny var gift och mamma till fyra pojkar. Andreas hade sällskap och delad vårdnad om sina två flickor från en tidigare relation. Han är noga med att poängtera:

– Vi klickade direkt och inledde en vänskapsrelation, inget mer. Jag och Jenny har aldrig vänstrat. Men vi kände att vi hörde ihop och kom att bli ett starkt stöd för varandra under en extremt tuff period i livet.

20220112-Jenny-Andreas-1080.jpg Jenny och Andreas
går i och ur varandras meningar, som om de var en ochsamma person.

Jennys man tog sitt liv

Jenny var mitt uppe i det hon beskriver som helvetet på jorden. Hennes man James hade gått från att vara en levnadsglad man, till att bli deprimerad och nedstämd. Två gemensamma söner hade de fått och Jenny kämpade på med familjelivet med de två småbarnen och två äldre killar hon hade sedan tidigare. Men vardagen var ett kaos, besök på psykakuten och ångestladdade timmar med oro för att något hemskt skulle hända hennes man. Hon kände på sig, visste nog, att han en dag skulle avsluta sitt liv.

Så knackade tre poliser på och Jenny fick det fasansfulla beskedet att hennes man hängt sig i skogen. I avskedsbrevet stod skrivet att han var ledsen som utsatte henne och barnen för detta. Jenny var hans livs kärlek, men han kände inte att han passade in i den här världen.

– Allt blev ett grått hål och halva jag dog, säger Jenny.

Mitt i den djupa sorgen började hon av en tillfällighet följa en livcoach på Instagram och insåg att det var detta hon själv ville göra. Fyra månader efter James död körde Jenny till Västerås för en intensivkurs, vilket fyllde hennes omgivning med oro. Hur skulle Jenny, som mådde så dåligt, kunna jobba som livscoach?

LÄS ÄVEN: Jag får ingen bekräftelse från andevärlden – hur vet jag om någon är med mig?

Mot alla odds startade Jenny sin coachverksamhet Free as a butterfly i mars 2019, där hon byggde upp sin kundkrets. Nu skulle hon göra det hon alltid brunnit för – hjälpa andra att skala av lager efter lager för att nå sitt inre, sanna jag. Stötta dem att leva det liv de verkligen ville leva. Visa att allt är möjligt.

– Jag var ett levande bevis för att det går, säger Jenny. Jag gick ju från mitt livs största och värsta trauma till något positivt. En änka med fyra barn som lämnades ensam att hantera allt, men som trots allt vågade säga ja till livet.

– Om jag i mitt arbete kan hjälpa en enda människa att inte ta sitt liv, har det jag gått igenom inte varit förgäves.

Medverkar i programmet Spökjakt

Hon önskade att det pratats mer om suicid, tog mod till sig och spelade in en föreläsning i ämnet och fick stark respons. Den laddades ner 15 000 gånger och hon fick höra ord som: ”Tack Jenny, jag gick i tankar att ta mitt liv, men nu tänker jag annorlunda.”

– Nu äger du ett bolag och du är världens bästa mamma, säger Andreas. Vi har gift oss och fått vår lilla Hedda. Vi är en familj på nio personer som bestämt oss för att livet ska vara roligt.

– Vi är inte här på jorden för att överleva, utan för att leva! Det är underbart när jag vaknar på morgonen och du säger: ”Det vi väljer in i vårt liv idag har vi möjlighet att välja på nytt imorgon.”

Jenny lutar sig mot sin man och citerar: ”Vi har två liv, det andra börjar när man förstår att man bara har ett.”

– Vi ska ta vara på tiden vi har, men om inte Andreas dykt upp i mitt liv hade jag inte överlevt. Han fick mig att finna det ljus som jag visste fanns djupt inom mig.

En nyvaken baby Hedda vilar gott i mammas famn. Det är lite magiskt att se Jenny och Andreas sitta tätt tillsammans. När de pratar går de i och ur varandras meningar. Lägger till och fyller i, som om de var en och samma person.

De verkar vara överens om allt, inte minst Jantelagen som båda tycker innerligt illa om. Idag bryr de sig inte om att människor runt dem tycker att allt gått för fort i deras relation. Eller ifrågasätter deras yrkesval. Andreas minns kommentarerna när han började samarbeta med Joakim och Jonna, två influensers, i Spökjakt: ”Är det verkligen så smart?”

LÄS ÄVEN: Mediet Benny får kontakt med Bengts skyddsängel: ”Jag kan se vem som räddade dig”

Andreas ler och konstaterar att programmet vunnit tv-priset Kristallen. Två år i rad! På samma sätt har Jenny skakat av sig kommentarerna när hon läste till livscoach. Borde hon inte ha ett riktigt jobb? Skulle hon verkligen jobba med hokus pokus …

Ändå var Andreas lite tveksam när Jenny föreslog att de två skulle starta en Youtube-kanal. Var de inte för gamla för det? Men idag har Tvillingsjälar 15 000 prenumeranter och Jenny och Andreas har gjort över 60 videor där tittarna följer dem och andligheten.

– Vi skapar ett titthål in i våra liv, säger Jenny. Vi är öppna med vilka vi är, försöker leva som vi lär och uppmuntrar till att vara sig själv.

– Människor är så fast i vad andra tror, säger Andreas. Passar du inte in, blir du utstött. Jag och Jenny har båda upplevt det, men vet nu att vi istället för att lyssna på de signalerna, kan stötta varandras drömmar och idéer.

20220112-Jenny-Andreas-Hedda1080.jpgAndreas och Jenny med en nyvaken Hedda.

Andebesök varje natt

Närheten till den andliga världen delar de. Andreas har haft mediala upplevelser sedan han var barn och arbetat som medium i många år, med storseanser, privata sittningar, husrensningar och mediala kurser. Han har blivit en av de populära profilerna i Det okända, i norska Andarnas makt och i Spökjakt, där han nu är tillbaka efter en pandemipaus. Under hösten har han och teamet spelat in nya program som snart börjar sändas på Discovery+.

Andreas känner igen mycket av sin andlighet i tvillingsjälen Jennys liv. Andevärlden sökte henne redan som barn.

– Jag hade besök av andevärlden varje natt, säger Jenny. I mörkret hörde jag hasande steg och till och med någon som satte sig på min sängkant med huvudet nära mitt. Jag var livrädd! Mina föräldrar sa att det jag upplevde inte fanns, men jag såg ju!

– Dessutom hade jag sanndrömmar, det har jag fortfarande.

Andreas skjuter in:

LÄS ÄVEN: Min partner hånar min andlighet – vad ska jag göra?

– Jag har lärt mig att när Jenny berättar om sina drömmar, då lyssnar jag med stora öron. Så många gånger hon har sagt att saker ska ske – och det händer. Exakt så.

Jenny använder sin intuition när hon coachar, ser en massa saker runt människor och vet i förväg exakt vad de ska fråga om.

– Det är som att jag ser rakt igenom dem, säger Jenny. Det händer att klienter som gått i terapi ett helt liv, häpnar över att en enda timme med mig hjälpt dem mycket mer. Det gör mig tacksam och glad.

Sanndrömmarna kretar mest runt Jennys eget liv, men det händer även att hon ser till exempel olyckor som ska ske.

– I en dröm såg jag en gul luftballong störta mot marken och människor landa i vatten. Nästa dag var sommarhimlen klarblå och fylld av luftballonger över Stockholm. Jag fylldes direkt av obehag, men försökte skaka det av mig för vädret var ju så vackert …

Omkring 20 minuter senare var allt förändrat. Jenny såg hur himlen svartnade och det började blåsa.

– Jag förstod att det skulle bli svårt att få ner ballongerna på ett säkert sätt och när jag kom hem hörde jag sirener och tänkte: ”Nu har det hänt.” Mycket riktigt, det första jag såg i tidningen nästa morgon var en gul luftballong som störtat och landat i vatten.

Även i Jennys och Andreas egna Youtube-sändningar finns dramatik, mest populära är avsnitten Kalla kårar då de besöker hemsökta hus och platser med mycket aktiviteter.

– Att det blev filmer ska vi tacka pandemin för, säger Jenny. Att jobba hemifrån blev starten till ett nytt arbetssätt när Andreas inte kunde åka runt i landet och ha storseanser och kurser. Vi fann en ny väg att möta publiken, det funkar så bra att vi kommer fortsätta med det!

Kursgård för andlig utveckling

Tvillingsjälar AB, som de startade för ett år sedan, erbjuder kurser online, coachning och vägledning via telefon och videosamtal. Så året som gått har inte enbart handlat om att bygga bo och familj – Jenny och Andreas har även i arbetslivet fångat själen och gått utanför de vanliga hjulspåren. År 2022 ska de förhoppningsvis förverkliga ännu en dröm och skapa det de visualiserar som Sveriges bästa kursgård i andlig utveckling.

Hemma i lägenheten får de påhälsning från andevärlden. När de pratar om Jennys döde man James, startar tv:n av sig själv. Han är där och tittar till de sina, och de känner att han är nöjd med hur allt löst sig.

– Vi har kommit hem, allt vi letat efter har vi funnit i varandra, säger Andreas. Jenny och jag är tvillingsjälar. Vi är inga Jesus-personer, inga supermänniskor. Vi är vanliga människor som hanterat livet och är duktiga på att berätta vad vi känner. Det är viktigt för att lyckas, både som människa och som medium.

– Jag brukar säga att om det finns 20 000 medier så finns det 20 000 tolkningar av andevärlden. Så följ din känsla!

20220112-Jenny-Andreas-familj-1500.jpgIdag har Jenny och Andreas en härlig sjubarnsfamilj som, trots mycket andligt arbete, alltid kom­­­mer först.

Det här är Jenny & Andreas

Bor: I Huddinge.
Ålder: Båda är 36 år.
Familj: Barnen Ludwig, 16, Elias, 13, Tyra, 11, Saga, 9, Felix, 8, William, 6, och Hedda, snart ett halvår.
Gör: Jenny är certifierad livscoach, andlig mental coach och beroende/medberoendecoach, massör och föreläsare. Andreas är medium, föreläsare, musiker.
Aktuella med: Tvillingsjälarappen med massor av information om Andreas och Jennys verksamhet. Finns på Appstore och Google Play.
Hemsida: www.tvillingsjälar.se
Youtubekanal: www.youtube.com/tvillingsjälar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.