Louise lärde sig att lyssna inåt: ”Det jag har upplevt går inte alltid att förklara”

Finns det en medvetenhet som ligger utanför vårt vanliga medvetande och bortom hjärnans logik? Ja, det menar Louise Krahm som är kroppsterapeut och certifierad coach. Hennes liv fick en ny mening när hon började lyssna på den inre röst som vägledde henne förbi faror och genom rädslor.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: James Johansson

Louise Krahm är 57 år. När hon var 22 hörde hon för första gången en röst inom sig som talade om för henne vad hon skulle göra. Hon befann sig då på en vandring i Nepal och hade checkat in för natten på ett litet, oansenligt hotell där hon och hennes ressällskap kunde höra hur råttorna sprang uppe på taket.

– Mitt i natten vaknade jag av att en robotliknande stämma talade till mig. Rösten sa att jag skulle tända ljuset för det fanns risk att jag skulle bli biten av en jättestor, farlig tusenfoting som satt på väggen ovanför min huvudkudde, berättar Louise.

Hon väckte sin dåvarande man som låg och sov intill henne, för att berätta vad hon hört. Han tände ljuset och där, tio centimeter ovanför Louises huvud, satt mycket riktigt en gigantisk insekt. Gemensamt satte paret upp sitt medhavda myggnät runt sig som skydd och lyckades somna om.

Det märkliga, påpekar Louise, var att den varnande rösten inte alls hade skrämt henne.

– Det är fascinerande hur det mest oförklarliga tycks vara det mest självklara och naturliga när det väl upplevs.

LÄS ÄVEN: Regressionshealing: Upplev tidigare liv och få budskap från Andevärlden

Vägledande inre röst

Men vi ska backa bandet en aning, till Louises barndom. Hon hade redan som mycket liten en självklar visshet om att det fanns någon slags hjälp att få som inte tillhörde den vanliga, synliga världsbilden.

– Jag bad aftonbön varje kväll och på slutet av Gud som haver barnen kär … la jag ofta till en liten önskan: ”Snälla, se till så att det eller det händer, det som jag behöver.”

– Det var inga materiella önskemål utan mer att jag bad om att få hjälp med olika småsaker. Och det jag bett om slog in. Jag fick alltid hjälp.

Louise levde i trygg förvissning om att något som låg utanför hennes medvetenhet, fanns där för att stötta henne.

Efter jorden runt-resan med upplevelsen i Nepal, började robotrösten tala till henne mer frekvent.

– En dag satt jag ensam i min bil i en kö på Essingeleden i Stockholm. Jag hade varit hos tandläkaren och lagat en tand, så jag var bedövad och lite avtrubbad. Plötsligt hörde jag robotrösten i mitt huvud. Den sa åt mig att genast byta fil. Jag struntade i den, för jag trodde att rösten berodde på att jag var omtöcknad av bedövningen.

– Då hände det ofattbara, en osynlig kraft tog tag i min ratt och vred den så att bilen hamnade i ytterfilen. I samma ögonblick körde en bil ut rakt framför platsen där jag tidigare stått. Hade jag legat kvar i den filen hade jag blivit påkörd!

LÄS ÄVEN: De vill hjälpa gamla själar att läka: ”Finns så mycket potential”

Grund och djup intuition

I starten av sitt yrkesliv hade Louise varit egenföretagare, men för 22 år sedan sadlade hon om och utbildade sig till massageterapeut för att få jobba med människor. För sex år sedan tog hon nästa steg och blev certifierad coach.

Hennes egen livsresa har varit ett sökande i att hitta den djupaste intuitionen, för hon gör en distinktion mellan grund och djup intuition. De flesta forskare inom området är överens om att intuition grundas på tidigare erfarenheter, men enligt Louise finns det också en form av djupare intuition som är mer själslig och andlig. Kvantfysikens teorier är inne och nosar i det här området, menar Louise.

– Det var till exempel en stark intuitiv känsla som ledde mig att sätta mig framför min dator tre timmar per dag och skriva det som bara kom till mig. Av texterna blev det en bok. Det här var sommaren 2022.

Louises syfte med boken Min inre röst – vad som händer när du lyssnar bortom logiken är att belysa både för sig själv och läsarna hur viktigt det är att gå från rädsla till tillit. Att känna förtröstan till att intuition på olika plan kan ge oss människor nycklar till vårt extra medvetande.

Louise-Krahm-Coach.jpgLouise är glad över att vara vägledd av sin inre röst.

Lyssna bortom logiken

– Jag menar att det finns en medvetenhet som ligger utanför vårt vanliga medvetande. Ju mer jag har lärt mig att lyssna bortom logiken, desto mer får jag till mig. Det handlar om att avsätta tid varje dag för återhämtning, lugn och ro och att göra ett skifte i mitt eget mindset.

Känslan av att helt plötsligt inom sig få en förnimmelse av att bli vägledd av något annan – och att det senare visar sig stämma överens med verkligheten och det som sker – är något helt fantastiskt, menar Louise.

– Ibland hittar vi ingen förklaring till varför vi vet något om det okända. Det jag har upplevt i mitt liv går inte alltid att förklara med rationellt tänkande.

När Louise är i samklang med sin intuition uppstår magi, även om hon poängterar att tillståndet för henne är helt och fullt naturligt.

– Jag styr inte över min intuition, men när jag får en stark känsla eller tanke agerar jag på den. Då blir det bäst. Det krävs nyfikenhet för att våga och den har lett mig framåt. Tilliten till min inre röst är stark.

Numera hör Louise den robotliknande rösten alltmer sällan. Istället visar sig magkänslan som en intensiv förnimmelse.

– Det finns något runt oss som vill oss väl. Det gäller att börja bejaka det och göra sig medveten om när det händer. Jag hamnar ofta i ett flow tack vare att jag lyssnar inåt. För mig hänger intuition samman med kreativitet.

– Min största önskan är att fler ska börja lyssna till det som sker bortom logiken. För mig har det berikat livet.

LÄS ÄVEN: Linda lär ut unik healingmetod från Japan: ”Kraften finns för alla”

Intuition – den tysta kunskapen

 • Den kan smyga sig på oss som en diffus men också bestämd känsla. Den kan arbeta i det fördolda; tolkningen presenteras fix och färdig utan att man riktigt förstår hur det gått till.
 • Intuition drabbar oss som en insikt, en ingivelse – ett resultat av ett raffinerat samspel där ledtrådar från omgivningen, via sinnesintryck, aktiverar omedvetna minnen. Intuitiv förmåga har vi alla, med viss variation. Det som skiljer kan vara förmågan att utnyttja de subtila ledtrådarna så att minnessystemen associerar meningsfullt.
 • Till viss del kanske det är möjligt att vässa känselspröten, att bättre utnyttja ledtrådarna.

Källa: Läkartidningen, volym 93.

10 tips från Louise!

 1. Finn tillit till din intuition.
 2. Ge din inre röst tid.
 3. Se intuitionen som en muskel du ska arbeta med.
 4. Ju mer du lyssnar inåt, desto mer får du till dig.
 5. Gå en promenad ute i naturen.
 6. Viktigt att ibland bara vara.
 7. Lyssna inåt, utåt och uppåt.
 8. Agera på det du får till dig och se vad som händer.
 9. Var medveten i nuet.
 10. Stanna upp då och då.

Det här är Louise Krahm

Ålder: 57 år.
Familj: Två söner, 27 och 30 år.
Bor: I Stockholm.
Gör: Coach/certifierad av International Coaching Federation, föreläsare, författare.
Hemsida: www.louisekrahm.se

LÄS ÄVEN: Min partner hånar min andlighet – vad ska jag göra?

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.