Pierres svar stämde: Nu tror även min sambo på Andra sidan

I Nära nr 9, 2021, fick Biljana Ljepojevic svar på sin fråga som hon ställde till Pierre Hesselbrandt. Biljana trodde inte att hennes fråga skulle besvaras och blev positivt överrraskad när hon såg sitt namn i tidningen. Och att det var Biljanas mamma Maria Pierre fått kontakt med var det inget tvivel om! Hans detaljer var klockrena!

Text: Pierre Hesselbrandt
Foto: Foto: Privat

Biljana skrev till Pierre:

Stor sorg efter min mamma

Hej Pierre! Har mist min mamma och sorgen är avgrundsdjup. Alldeles för tidigt känns det som att hon lämnade. Jag undrar om hennes tid verkligen var nu och om det jag gjorde verkligen var tillräckligt eller om jag kunde ha gjort ännu mer för henne? Vad kan du säga om henne?

Vänliga hälsningar Biljana

Pierre svarar: Hej där. Jag fokuserar på om jag får kontakt och då visar sig svagt en äldre kvinna i cirka 80-årsåldern med lite utländskt utseende och låten Ave Maria ljuder. Kvinnan verkar ha kommunicerat via en levande katt men hon har även med sig en katt på Andra sidan också. Hon har kliat i håret på någon Herkules och sen något namn på L och att julafton var speciell med olika paket. Sen är det något med Sven eller Svennes, men det förstår jag inte. Hon kan andas och hon har inte ont och nu har hon mött din mormor.

Styrkekram Pierre

Pierres svar stämde! Så här svarade Biljana:

Hej Pierre! Jag börjar med att säga, tack snälla du för att du tog med min fråga i tidningen Nära. Det hade jag verkligen inte trott, det blev en glad överraskning!

Allt stämde! Mamma var av utländsk härkomst, ungrare, och 81 år när hon dog. Ave Maria var en av sångerna som sjöngs på begravningen av en väninna med den mest fantastiska röst du kan tänka dig.

En av våra katter heter Herkules, så det är honom hon kliat. Blir lite full i skratt när du skriver ”hår”, för hon sa just ”hår” och inte ”päls”. Och det stämmer att en annan katt finns på Andra sidan. Den katten införskaffade jag och mamma tog över den.

Det var mycket paket på julafton. Vi brukade ha julklappsspelet eftersom vi oftast är många vid jul och det är svårt att köpa klappar till alla. I stället köper vi två klappar var och spelar om dem. Mamma brukade alltid viska lite till mig så ingen hörde, ”Men Herregud så många paket!”. Jag tror det här var hennes sätt att säga ”Det är jag”.

Och det du inte förstod med Sven eller Svennes förstår jag. Det måste vara hennes lillebror Sandor eller som vi kallade honom Sanyi, kan vara svårt med uttalet och höra rätt. De stod varandra nära.  

20220326-Biljana-Maria-1000.jpgBiljana och hennes mamma Maria, foto tagit på Biljanas 50-årsdag.

Bokstaven L kan vara antingen min morfar som hette Lajos eller min svärfar som hette Leif.

Min mormor tog hand om mig mycket, vi stod varandra nära.

Mamma hade egentligen inga andningsproblem, men sista dygnet lät det som hon hade svårt att andas på grund av en infektion, det lät som det var ”stopp” i halsen och smärta hade hon i höften av sjukdomen som drabbat henne.

Så, vad ska man säga mer än ett stort, stort tack till dig, Pierre. Jag har nog i princip i hela mitt vuxna liv förstått och trott att det finns något mer än jordelivet, men nu har min sambo också blivit övertygad om det. Han blev så överraskad av ditt svar.

Varmaste hälsningar Biljana

Pierre svarar: Tack snälla Biljana för din återkoppling! Så spännande att läsa detta. Vill gärna uppmana andra till att höra av sig till tidningen Nära om de känner igen något av det jag får in från Andra sidan.

Vill du också ställa en fråga till Pierre?

Du kan fråga om relationer, eller om något känns tungt och du behöver lite vägledning. De frågor som besvaras publiceras i tidningen.

Adressen är Tidningen Nära, ”Pierre”, Story House Egmont, 205 07 Malmö. Du kan också mejla till pierre@tidningennara.se Försök hålla din fråga kort. 

Pierre-20220323-1080.jpgPierre Hesselbrandt svarar på läsarfrågor i varje nummer av Nära.

Testa någon av Pierres webbkurser:

Pierre Hesselbrandt: Olika sätt att spå

Pierre Hesselbrandt: Personlig och medial utveckling

Pierre Hesselbrandt om hemsökta hus

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.