Mediet Anci föll ihop på golvet: ”Reiki-healingen räddade mig”

Anci Nilsson hade den andliga gåvan redan som barn, men omgivningen gjorde att hon stängde ner. Och det var först efter att hon mött den berömda väggen som hon lärde sig öppna upp sin förmåga igen. Tack vare reiki-healingen fick Anci livet tillbaka och hon är övertygad om att hennes livsuppgift är att verka som medium, för att sprida kärlekens ljus till andra!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Gugge Zelander

Det verkar som att andevärlden har anlänt före mig hemma hos Anci Nilsson. Jag hinner knappt komma innanför dörren innan Anci berättar om energierna som finns runt mig. De är ivriga! Men lugn och fin. De får vänta. Anci bjuder in mig och serverar mig fika.

Längs med väggen står böcker med andliga titlar uppradade och intill dem skimrar Aura-Somaflaskor i regnbågens alla färger. Här finns också en behandlingsbänk där Anci ger reiki-healing.

Vi slår oss ner vid bordet där Anci vanligtvis tar emot klienter. Andarna som har kommit för att förmedla budskap via Anci vill nu komma till tals. De pratar nästan i munnen på varandra och ibland hoppar Anci från ett ämne till ett annat.

LÄS ÄVEN: Tina Adis gongbad ger kroppen återhämtning: ”Så välbehövligt i den tid vi lever i nu”

Kan se, höra och känna andar

– Orden bara kommer i ett flöde! Det är så olika hur de beter sig, beroendet på vem det är som kommer och det är alltid lika spännande att höra vad de vill säga, säger Anci och ler när hon förmedlar budskapen. Det hon säger kan jag absolut förstå.

– En del andar hör jag, vissa känner jag och andra ser jag som en genomskinlig gestalt, som om jag drömmer, berättar Anci. Änglar ser jag fysiskt med ögonen, jag ser deras energi. Man känner av när änglar fyller rummet, då är det en hög energi.

– Jag ser exempelvis att du har en stor, gul ängel bakom dig, säger Anci och visar med händer hur den gestaltar sig. Anhöriga på Andra sidan, däremot, känner jag ofta, jag känner deras energier, deras stress, hur de mådde. Då kan jag få hjärtklappning och kan känna var i kroppen de hade ont eller var sjuka.

LÄS ÄVEN: Linda lär ut unik healingmetod från Japan: ”Kraften finns för alla”

Tystades ner som barn

Anci hade medial förmåga redan som barn.

– Jag är uppvuxen här i Skåne, utanför Osby. Och på den tiden, när jag växte upp, skulle man inte sitta inne och läsa utan vara ute och leka, även fast jag tyckte om att läsa. Så jag gick ofta ensam och pratade med träden och blommorna, och öppnade upp min förmåga.

– Samtidigt lärde jag mig att känna av sinnesstämningar. Min mamma var påverkad av ett traumatiskt förflutet, hon hade djupa sår som jag kände av. Jag såg hur jobbigt hon hade det och tyckte synd om henne.

– Min pappa uppfostrade mig att vara tyst och hålla mig i bakgrunden av mina två äldre bröder.

Ibland kunde Anci berätta att döda anhöriga var där på besök, men hennes förmåga stängdes långsamt ner i takt med att hon fick höra ”Vad är det för trams, är man död så är man!”.

– Jag kände mig ofta som pojken i filmen ”Sjätte sinnet”.

LÄS ÄVEN: Regressionshealing: Upplev tidigare liv och få budskap från Andevärlden

Vägleddes till reiki-energin

I stället för att utveckla sin förmåga växte Anci upp och utbildade sig till revisor, fick tre döttrar som hon tog hand om själv och så snurrade livet på, allt fortare.

– Jag jobbade jättemycket. Ett tag jobbade jag 60 timmar i veckan. Till slut jobbade jag mig sjuk.

Bägaren rann över när Anci stod mitt i förberedelserna till sitt eget födelsedagsfirande. Hon trillade ihop i en hög på golvet och det konstaterades att hon hade gått in i väggen.

– Men reiki-healingen räddade mig. Jag fick en andra chans, tack vare reikin. Jag fick lära mig meditera, vila, och att säga ”nej, tack”. Jag slutade dricka kaffe och äta kött. Jag kunde bara dricka smoothies.

Och sakta men säkert kom hon tillbaka.

– I dag är jag tacksam för att jag trillade ihop. Jag vägleddes till reiki-energin, som går direkt till orsaken på problemet.

Anci-Nilsson-Reiki.jpgTallskogen väcker starka känslor hos Anci. Bland träden spenderade hon mycket tid som barn, i kontakt med naturen.

Började ta emot klienter

I takt med att Anci började må bättre fortsatte hon att utbilda sig inom reki-healing, Aura-Soma och medialitet. År 2010 började hon ta emot klienter.

– I början kom det en-två klienter i veckan, sedan kom det fem i veckan och därefter fem om dagen!

Och Anci har aldrig behövt marknadsföra sig. Hon har en Facebook-sida och menar att de som det är meningen ska hitta dit också gör det. Hennes goda rykte går från mun till mun och ibland kommer även den skeptiska mannen till hustrun som varit hos Anci.

– En del är som öppna böcker, men ibland kommer de här männen som sitter med armarna i kors utan att säga ett ljud. Men de är också intressanta att ta sig an!

LÄS ÄVEN: Soundhealern Ingela: ”När ljuden når vårt inre blir de till läkning”

Är omgiven av skyddsänglar

Anci känner inte bara av personer, även platser kan ge henne förnimmelser och varsel.

– När jag öppnade upp min förmåga hyrde jag en stuga långt ut i den småländska skogen. Barnen red på islandshästar och det var jättemysigt. På natten vaknade jag av att jag hörde hästar och vagnar, det lät som det klirrade av mjölkkannor. Jag gick ut men såg ingenting, men ljuden var tydliga.

Anci berättar om ett annat tillfälle vid stugan.

– Jag stod på en plats där det kändes som att jag brann! Jag kände en doft av bensin och gas och jag frågade ägaren om det hänt något på platsen. Då berättade han att precis där hade det tidigare legat ett garage som börjat brinna. Och i bilen som fanns i garaget fanns en person som omkom. Efter den upplevelsen började jag känna och uppleva mer och mer.

– Det finns någon som vägleder mig, säger Anci och berättar om en annan händelse då hon var ute och körde. Plötsligt kände hon hur en osynlig kraft tog över ratten så att hon hamnade på en helt annan väg än den hon tänkt.

– Eftersom jag då kom på en väg i närheten av min dotters boende bestämde jag mig för att köra bort till henne. När jag kom fram visade det sig att hon hade lunginflammation och var jättedålig. Jag körde henne till sjukhuset och där blev hon inlagd en vecka.

– Jag har skyddsänglar runt mig och jag tror att jag har kommit till jorden för att hjälpa människor. Jag kan ibland vara lite gränslös i mitt hjälpande, men har jobbat mycket med utmaningen att lära mig sätta gränser.

LÄS ÄVEN: Healing räddade Malin Falk Gramer efter covid: "Spelade ingen roll om jag dog"

Kraft från universum

Anci har många historier om när hon fått varsel. En sommar var hon och barnen i Skagen och stod i hamnen och tittade på båtar.

– Med en gång fick jag en känsla av att något var fel med en av båtarna. Tio minuter senare såg jag att det brann från precis den båten.

Men Anci är noga med att poängtera att när hon har klienter får hon inte veta allt.

– Vissa saker vill man inte veta och det ska man inte heller. Vid en sittning ska klienten få vägledning, kärlek och tröst. Jag har full tillit till att de budskap som kommer ska framföras.

Förutom vägledning ägnar sig Anci åt att ge reiki-healing.

LÄS ÄVEN: Vad är reikihealing och hur går det till? Nära har testat!

Hur fungerar reiki-healingen egentligen?
– Det är en kraft som kommer uppifrån, från universum. Jag mediterar och känner hur kraften kommer ovanifrån, genom armarna och ut i händerna. Det sticker i händerna och jag känner värme som strålar igenom.

– Universum har en helande energi som gör att jag aldrig tar av min egen kraft. Även jag får ta del av reiki-energin när jag ger healing, så jag får också läkning. Jag har många reiki-änglar runt mig. Jag upplever det som att jag har en energi som för mig vidare över kroppen, det är som sugproppar som vägleder mig så att jag vet exakt var jag ska lägga händerna.

Reiki-healingen går till roten av problemet. Om man exempelvis har ont i knät så kan det vara en blockering, kanske ett minne från när man var liten, som ligger kvar i kroppen. Med reiki hittar man roten så att det onda kan läkas på djupet. Det är precis som med ogräs, plockar man bara upp maskrosen från gräsmattan, utan att få upp roten så kommer det komma nya maskrosor. När man hittar orsaken till sina problem, det är då man kan göra en förändring.

– I en del länder ingår reiki i sjuksköterskeutbildningen, det borde den göra här i Sverige också.

Och framåt då, vad tänker du om framtiden?
– Jag vill jobba så länge jag kan, precis som mediet Inga Ask gjorde! Jag älskar mitt arbete!

Ancis tips till dig som vill utvecklas medialt

  • Lyssna på din kropp! Dina känslor ljuger aldrig, medan tankarna kan spela dig ett spratt. Kroppen vet exakt.
  • Det är så lätt att lyssna på andra, men gå inte emot din känsla. Bara du vet vad som är rätt för dig. Lyssna inåt, på din inre röst.
  • Att meditera dagligen är för mig andlig utveckling.
  • Förstå och se människor på den medvetandenivå de är.
  • Acceptera det som händer och se det som en utmaning som du behöver för att växa.

LÄS ÄVEN: Superhealern Helena: Alla har ljuset inom sig

Det här är Anci

Ålder: 71 år.
Bor: I Vellinge.
Familj: Familj bestående av tre döttrar och tio barnbarn.
Intressen: ”Resor till vackra platser dit min intuition vägleder mig. Böcker, jag vill bygga om ett rum till bibliotek. Ett stort intresse är hur färger påverkar oss människor. Förr höll jag på med friidrott men i dag går jag promenader i naturen, där jag lägger uppmärksamheten på omgivningen med alla mina sinnen.”
Andlighet för mig: ”Att känna och lyssna på vad hjärtat vill. Vara uppmärksam på hur universums energier vägleder och ger tecken, dagligen.”
Kontakt: Via sms till 072-180 18 58.

Lär dig mer om healing i Benny Rosenqvists webbkurs

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.