Vanliga frågor till mediet Pierre

Mediet Pierre Hesselbrandts debutbok ”Andra sidan” är mycket omtyckt av läsarna. Här är några av de vanligaste frågorna som läsarna brukar vilja veta om Pierre.

Text: Lovisa Mölstad
Foto: Marie-Therese Karlberg

Vilka platser spökar det mest på?
Av egen erfarenhet så spökar det mest på gamla slott, herrgårdar, sjukhus och avdelningar för palliativ vård samt på gamla pubar, tågstationer och slagfält. Givetvis kan det även spöka i vanliga hus där många öppna personer bor. Många brukar tro att det spökar mest på kyrkogårdar men de platserna hamnar bland de sista alternativen, för där ligger bara skalen.

Många döda har oftast accepterat att gå vidare efter sin begravning. När vi går till graven kommer andarna dit från ljuset för att vi är där. Men man kan lika gärna tända ett ljus vid ett fotografi hemmavid till minne av den avlidne personen.

De andar som har dött nyligen och som inte har gått mot ljuset vet inte hur de ska ta den första kontakten, när de helt plötsligt förstår att de är döda och hur de dog. Det kan bli läskigt. Kommer någon medial person förbi och de ser det mediala ljuset, men inte får kontakt, kan de bli rädda. Den osaligheten, dödsångesten, det är den som gör att man känner olust.
Känner du av någon jordbunden ande kan du säga eller tänka:

”Jag förstår att du led, men du är inte i din fysiska kropp nu. Det är dags att gå mot ljuset!”


Hur lång tid tar det innan en ande tar kontakt efter sin död?
Det är väldigt olika. En person som var väldigt medial, min mentor Iris Hall, dök upp hos mig samma natt hon dog. Men ibland har det tagit flera år innan släktingar visat sig för mig. Det tror jag har berott på att de behövt lära sig acceptera vissa saker om sig själva. Till exempel: En person som tog livet av sig visade sig inte förrän två år senare. Likaså, en person som knarkat ihjäl sig tog också längre tid på sig att dyka upp.


Kan andar ge tecken via djur?
Ja, men det är inte anden som är i djuret. Andens energi påkallar djurets uppmärksamhet. Det är alltså inte anden som tagit form av till exempel en fågel, fjäril eller ekorre. Det är den fina, vackra energin som gör att djuren dras dit. Varpå vi uppfattar det som tecken från andevärlden. Det är det här svaret jag har fått av en guide i meditation när jag också undrat över detta.


Är alla mediala?
Ja, mer eller mindre. Jag tror att alla kan stärka sin intuition och utöka sin mediala förmåga. Med övning och meditation blir kommunikationen lättare att tolka. Om du vill utvecklas medialt – börja meditera! Jag var mycket mer duktig på att meditera under en period. Med det vill jag säga att det är lättare att bli utbränd om man inte tillåter sig vara lat i vardagen ibland och tillåter sig boosta sig med bra mat och ordentligt med vila.


Kan alla bli medier?
Nej, alla som mediterar och går mediala utbildningar blir inte medier. Vi har alla olika livssyften. Men om du utvecklas medialt, till exempel stärker självkänslan och övar upp din intuition, kan magkänslan vara till god hjälp i dina val i livet och kanske hjälpa dig att ta steget att byta jobb eller lämna en destruktiv relation.


Du som är medial, varför ser du inte till att få fram till exempel rätt lottorad?
Om jag vill spela på lotto eller liknande brukar inte min mediala förmåga fungera. Jag har provat. Det har förvisso fungerat på stryktipset en gång. Jag fick 13 rätt, vilket gjorde att jag precis kunde betala hyran plus övriga räkningar. Jag fick blodad tand och spelade två gånger till, men vann inte ett smack! Vinsten var bara för att jag skulle klara den månaden. Det blir som en slags gråzon för mig och jag brukar inte få veta något. Det är likadant om jag vill ha svar på framtidsfrågor om mig själv och mitt liv, till exempel sådant som rör kärlek och familj.


Sysslar du med healing?
Njae, jag kan väl heala, koppla upp mig och hålla händerna på någons axlar. Men det är inget jag arbetar med.


Varför har du inte privata sittningar och seanser?
Jag har slutat med privata sittningar då det tar för mycket på krafterna. År 2014 blev jag utbränd. Jag har begränsat min verksamhet för att orka. Därför är jag även sparsam med storseanser och husbesök.


Är det något du som medium inte brukar svara på?
Otrohet eller död. Jag vill inte vara en dödsbärare, utan en ljusarbetare som får folk att må bättre i nuet och framåt. Ta vara på den tid ni har tillsammans!

Har du någon storseans, föreläsning eller kurs på gång?
Besök min hemsida så kan du se vad som är på gång:
www.allroundspirit.com
På hemsidan kan du även se min smyckeskollektion och andra ting som finns till försäljning.

Varför får jag inte svar på min fråga när jag mejlar dig?
Vänligen ta det inte personligt om du inte får svar. På grund av den otroliga volym av mejl som inkommer med frågor kring det andliga och paranormala har jag tyvärr inte möjlighet att svara på varje enskild fråga. Men jag brukar ha frågestund på mina kurser, vissa föreläsningar och events. Du kan även ta chansen att få svar via frågesidan i tidningen Nära. Frågor mejlas då till Pierre@tidningennara.se och svaren publiceras i Nära. Håll utkik efter svar i tidningen. Tack för visat intresse!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.