Mediet Benny: "Ofta är det rädsla som stoppar oss från att möta Andra sidan"

Visst är det trösterikt att tänka att själen har evigt liv. Vi får bevis för detta genom närheten till våra kära på Andra sidan. Deras själ finns ju kvar. Genom tankar och känslor, drömmar och närvaro kan vi bli medvetna om det – och det fungerar för alla. Det intygar mediet Benny som här hjälper oss att förstå och våga tro.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Tänk att avtrycket vi lämnar den dag vi dör, lever kvar hos andra. Visst är det vackert! Och vi finns kvar även på andra sätt, för ingen av oss kommer någonsin att dö. Själen går alltid vidare. Själen har evigt liv.

I vårt hjärta bor alla de vi har älskat, de som inte längre är med oss. Men de lämnar aldrig, för vi har strängar mellan oss. Trådar som inte går att klippa av. Den länken finns kvar liv efter liv och kärleken lever, fast att vi nu är i olika världar. Så det gäller att se ljuset och trösten som det ger oss.

Ofta är det rädsla som stoppar oss från att möta Andra sidan. Vi tycker det är lite otäckt att de ska visa sig för oss. Ändå vill vi. Men varför är vi rädda för det vi så gärna vill?

När någon från andevärlden hälsar på, gör den det aldrig för sin egen skull, utan för din och min skull. För att ge tröst och visa att det finns ett liv efter detta. De har lättare att komma till oss än vi till dem, och det är en tunn vägg mellan världarna.

Be om tydligt tecken från dina nära och kära

Våra nära och kära finns runt oss hela tiden för att ge kärlek och vi får alla någon form av tecken. Ibland vill vi för mycket och då funkar det inte. Eller så bortförklarar vi, vågar inte riktigt tro på det vi fått till oss. Men om du vill ha ett tydligt tecken ska du be om det! Du kan be högt eller tyst inom dig att tecknet ska vara så tydligt att det inte går att missförstå. Ett tecken som verkligen får dig att känna att det är en hälsning från Andra sidan.

Det är också trösterikt att tänka på att ingen går ensam över till Andra sidan. Någon du älskat här på jorden kommer och möter dig när du dör och visar vägen mot ljuset. Jag har själv varit med om detta vid en nära döden-upplevelse. Det var min älskade morfar som mötte mig.

Jag kände ingen oro alls när jag dog, konstaterade bara att ”nu lämnar jag”. Det kändes inte som att dö, det var mer känslan av ”jaha, var det inte mer…”.

Jag var ju bara ett barn, sju år gammal, men minns tydligt att jag var i den kärleksfulla energin. Jag hörde änglakören och kände lugnet du får på Andra sidan. Lugnet av att inte behöva vara i oro. Du bara vet att det finns en klarhet i allting.

LÄS ÄVEN: Så blir du vän med andevärlden – 5 tips till dig som är rädd för spöken

Därför blir du heller inte straffad, oavsett hur du levt eller vem du varit. Men du kommer till insikt om att du får gottgöra i nästa liv. Försonas med den du sårat. Det är vad vi kallar karma och är inget straff, utan en kunskapshöjning.

Andevärlden är alltid kärleksfull och egentligen har vi det som allra jobbigast när vi är här på jorden. Här är vi i smärtan som ibland är oändligt jobbig. Vi är oroliga för att klara av livet, tillvaron är som ett hjul som går runt, runt. Men om vi istället inser att vi växer med kunskapen i allt vi går igenom, blir det inte lika smärtsamt. Kanske kommer vi till insikt, lär oss att vi alltid har lösningar.

Var öppen för ditt inre besöksrum

Till och med i det allra mörkaste finns växandet. Sorg är svårt. Det är alltid hemskt att ta adjö av någon som reser ifrån en. Som medium har jag en speciell telefon till andevärlden, men det har du också! Till exempel via dina drömmar. Var öppen för det inre besöksrummet dit vänner och släktingar du saknar kan komma och prata med dig. Och kom ihåg att tomrummet du känner i hjärtat, är beviset på att du älskat.

Men det är en smärta i att inte längre få det fysiska, kramen och klappen på kinden. Ingen som kan hjälpa dig med tårarna. I dessa stunder ber jag alltid om tecken. Jag brukar låta ljuset komma uppifrån, jag andas meditativt och tänker ljus i mitt hjärta, ser bilder på de jag vill möta. Ibland kommer min mormor och morbror tillsammans, då har vi släktträff. Det är så kärleksfullt, som att jag bokat ett möte med dem.

Om du vill uppleva samma sak kan du meditera att du går in i ditt inre ljus och be att få tecken från andevärlden och dina släktingar. Öppna porten till ditt hjärta och välkomna den du vill ha kontakt med. Kanske den inte kommer direkt, utan lite senare i drömmen. Men du kommer att känna närhet. Du kan säga: ”Jag vill så gärna få kontakt, snälla ge mig ett tecken på det sätt du vill visa dig.”

Själen lever vidare

Det känns inte så jobbigt när vi vet att det finns ett liv efter detta och att vi kommer att träffas igen. Kanske till och med resa tillsammans i nästa liv, om vi stått varandra själsligt nära.

Det finns också en tröst i att resa tillbaka till tidigare liv. Det gör vi i vår vardag när vi kommer till platser där vi känner oss hemma trots att vi aldrig varit där förut. Eller när vi möter personer för första gången och vet att vi mötts tidigare för vi har ett själsligt sammanhang, en själslig kärlek. Det leder oss till våra tidigare liv, vilket i sin tur visar oss att fler liv väntar!

Du lever nu. Våga ta emot tecken. Och kom ihåg att livet inte tar slut här och nu, själen lever vidare!

 

Vägen till tidigare liv

Vill du få kontakt med tidigare liv kan du gå till en auktoriserad hypnotisör eller regretionsterapeut. Hör dig för bland dina vänner om de har någon att rekommendera. Mitt råd är annars är att kontakta Jai och Samya Thornell på Love it, de jobbar bland annat med tidigare liv-terapi.
www.loveit.se

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.