Annas guidning: Hur finner jag gnistan när allt känns mörkt?

Veronica har gått igenom en tuff period, hennes självförtroende har fått sig en törn och hon har svårt att finna kraft. Hon ber Anna Strandlind om hjälp att hitta tillbaka till sig själv.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej!

Jag är inne i en kämpig period i livet. Har gått i terapi hos olika personer men får inte fatt på det som skaver. Går just nu en utbildning som jag gärna vill slutföra men har tappat gnistan och mitt självförtroende har sjunkit. Jag vet inte riktigt hur jag ska komma ut ur min grop? Min äldsta son har varit allvarligt sjuk i en psykos. Hans liv har inte kommit i gång efter detta och jag lider som mamma av allt han fått gå igenom. Kanske kan du hjälpa mig att finna kraft och styrka igen?

Med vänlig hälsning, Veronica

Anna Strandlind svarar: Du ska bli stjärnan i ditt liv!

Hej Veronica!

Först och främst vill jag ge dig en kram! Det är tufft för dig men du kommer att kunna ta dig ur situationen om du får rätt verktyg. Vår självbild påverkar allt vi gör – våra relationer, hälsa, arbete, fritid, ekonomi… Om du känner negativitet till dig själv så skapar du det i ditt liv, men känner du glädje och kraft så är det detta du skapar. 

Jag vill att du ska veta att du är perfekt! Din själ är perfekt från början men ditt dåliga självförtroende har med inprogrammering, även kallat paradigm, att göra. Om vi växer upp i en familj där det varit påfrestningar av olika slag, skapas en sämre självbild. Till och med en dålig sådan. Medan en bra och trygg uppfostran skapar en god självbild.

Vi har alla en inre och en yttre självbild. Den inre är ”dialogen” du har med dig själv – vad du kan och inte kan, vad du tror om dig själv. Den yttre är hur du går, klär dig, pratar, agerar... Den person du visar utåt. Vi kan studera och utbilda oss, men vi behöver bli känslomässigt involverade i det vi lär oss för att nå nya resultat. Det är dina känslor som styr och visar sig i det du gör, inte vad du tänker. Jag vill ge dig en övning som jag tror kan hjälpa dig. Gör så här:

* Sätt dig ner och var helt ärlig med vad du egentligen vill. Inte vad du tror att du kan utan det du verkligen vill. Hur ser din rädsla ut?

* Vad känner du om du skapar dig en bild av allt du verkligen vill? Plocka fram den härliga känslan! Enbart allt det du vill ha och känna.

* Nu ska du varje dag agera för att bli den person du vill vara och du ska göra det nu, inte sedan. Idag har inget med dåtiden att göra, så tänk att du kan skapa nytt NU! Se ditt liv som en film där du är stjärnan, huvudpersonen. Inte en statist.

* Du ska träna dig i att tänka på vad du vill ha, i stället för det du inte vill ha.

Ja, det är dags för dig att skapa nytt och inte gå på autopilot. Kom ihåg att ingen annan kan ge dig din självbild, för det är du själv som bestämmer och skapar det du vill ha. Så nu är det slut med att göra det omgivningen tycker och förväntar sig, du ska bryta gamla mönster. Du är en fulländad själ som kan åstadkomma det du vill. Ta nya beslut varje dag, beslut som för dig närmare det du vill ha och vill känna. Då får du det.

Ju större utmaning du tar dig an, desto bättre insikt och lycka i livet får du. När du lyssnar på vad du vill och när du mår bra, då kan du också hjälpa andra på ett genuint sätt. Det i sin tur ger dig kraft i stället för att ta din energi. Det du kan göra praktiskt idag, och varje dag, för dig dit där du vill vara. När du tar dessa steg kommer universum att ge dig tydliga tecken och svar.

All kärlek och lycka till dig! Du är värdefull!

Varm kram från mig,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind!

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. Varje vecka svarar hon på en läsarfråga på Näras hemsida och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka in en kortfattad fråga till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.