Annas guidning: Jag kan inte sluta oroa mig för min man

Min man drabbades av hjärnblödning och trots att det gått bra har jag svårt att sluta oroa mig för honom. Jag är så rädd att lämna honom ensam. Hur ska jag få tillbaka mitt vanliga, glada jag?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej!

Min man fick en massiv hjärnblödning för 14 veckor sedan. Det har gått bra, allt har kommit tillbaka utom hans vänstra sida som är kraftigt försvagat. Han har börjat gå med en trebenskrycka och lite stöttning vid sidan, men armen har inte kommit i gång än.

Det jag skulle vilja ha lite verktyg till är hur jag ska komma vidare med min oro nu när han blir utskriven? Jag är så rädd att lämna honom ensam. Vi ska ta hemhjälp, men på något sätt har det negativa tagit över och jag är i grunden en positiv person. Så jag skulle behöva något tips på hur jag vänder det igen så att glädjen kommer tillbaka. Tack på förhand ❤

Clary

Anna Strandlind svarar: Omge dig med människor som ger dig glädje och skratt!

Hej!

Tack för din fråga som säkert berör många människor. När någon som vi delar vårt liv med blir sjuk, kan det bli en tuff omställning för alla inblandade. Så jag kan förstå din oro, men det finns lösningar.

Jag skulle vilja att du ställer dessa frågor till dig själv:

- Vad gjorde mig glad innan detta hände?

- Vad kan jag göra just nu, inte imorgon utan nu, som gör att jag kan känna mig lite bättre till mods?

- Vad älskar jag hos min man? Säg det till honom!

- Vad älskar jag hos mig själv? Kanske är det din förmåga att hjälpa till, ge kärlek och omsorg. Ge dig själv de egenskaper du ger andra! Ett steg leder vidare till nästa. Så vad kan du göra för att ge dig själv mer omtanke?

- Vilken är min passion?

- Vad kan jag göra för att stoppa rädslobaserade tankar? Du förutspår att saker och ting händer, som inte har hänt. Om du lever i rädsla så missar du många möjligheter som finns för dig.

-Vem vill jag vara och hur vill jag känna mig? Var stolt över dig själv!

Om du förbättrar bilden av dig själv kommer ditt mående att automatiskt återspeglas i dina resultat. Det är ditt ansvar att må bra! Ja, det är ditt ansvar och du kan!

Omge dig med människor som ger dig glädje och skratt. Sök dig till glädjen inom dig, för du har det! Boka massage eller spa, köp dig något som du tycker om. Det är din rättighet att må bra och vara lycklig, och du kan skapa detta flöde. Vi lever nu! Om du mår bra speglar detta dina resultat i livet, även till din man och er relation.

Fokusera på allt du vill ha, i stället för tvärtom. Det vi tänker får vi mer av, så skapa nya tankar och bli medveten om vad du säger till dig själv varje dag. Engagera dig i de nya, bra tankarna känslomässigt i och handla därefter. Då skapar du ett lyckligt liv.

 

All kärlek till dig och varm kram,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.