Annas guidning: Jag vill byta jobb, men vågar inte ta klivet

Jag trivs inte så bra på mitt jobb och känner att det finns något mer för mig där ute, men jag är rädd att det inte ska gå bra och vågar inte ta steget.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna! 

Jag har under många år varit på samma arbetsplats i en stad där jag, om jag ska vara ärlig, inte trivs så bra. Jag känner att det här inte är "det", att något annat väntar på mig. Men jag är rädd att det inte ska gå bra för mig, vilket stoppar mig varje gång jag försöker ta klivet.

Jag vill så gärna leva ett liv som är sant för mig. Kan du hjälpa mig på något sätt? 

Vänligen Susanna 

Anna Strandlind svarar: Din känsla är rätt, något nytt väntar!

Hej Susanna!

Ja, ibland så vet vi innerst inne i våra hjärtan vilka saker som är sanna, men av trygghet och vana håller vi fast vid det vi har, fast att det egentligen är fel. Rädslan för att inte veta vad som kommer att hända, hindrar oss. Din känsla är rätt, något nytt väntar. Du står mellan tryggheten och rädslan för det nya, och i ett sådant läger väljer de flesta människor tryggheten istället för att lyssna på vad de innerst inne vill. Det är dags för dig nu att ta steget! Inte om ett år, utan inom kort.

Jag ska berätta en viktig sak för dig som gör att du kommer att våga ta steget.

Något som kan ge oss otrolig framgång i livet, som faktiskt påverkar hela vårt liv, är att fatta beslut. Allt styrs av vad du tar för beslut i ditt liv. Att ta sunda beslut varje dag ger viktiga resultat. Tyvärr gör vi inte alltid det, många av oss tar beslut som vi inte vill varje dag och det gör oss tyvärr sjuka av oro, trötthet och utmattning.

Du vill ha ett nytt jobb och inte vara kvar i den staden. Det viktigaste du kan göra nu är att ta ett beslut precis där du är, med det som du har nu. När du har ett tydligt mål om vad du vill känna och ha, då kommer det att bli en drivkraft som är större än din rädsla. Då ska du ta beslut varje dag om vad du kan göra för att nå förändring! Mitt råd till dig är att följa de här stegen:

*Sätt dig ner och skriv ner ditt drömjobb, det du älskar att göra, utan begränsningar. Känn efter i hjärtat vad du vill ha, vilken stad du vill jobba i och hur glad du blir när du arbetar med det du älskar!

* Du ska inte fundera över ”hur” du ska få jobbet utan bara fokusera på vad du kan göra varje dag för att komma närmare ditt mål. Ta ”action” och gör 2 - 3 saker varje dag för att närma dig det du drömmer om och ge inte upp! Fortsätt att ta sunda beslut för din egen skull, inte för att vara andra till lags.

* Så fort du tagit beslutet och tar ”action” för det du vill ha kommer du att hitta vägar, rätt människor, resurser och idéerna. Det sker varje gång. Det är bara en tidsfråga, styrd av universell lag, innan det manifesteras i ditt liv.

* Till sist: Vad vill du? Lägg nu handen på hjärtat. Du har svaret inom dig. Det är dags NU! Ta beslut innan du har alla svaren!

Jag får in att du byter inriktning och gör något som du ha en passion för! Du får styra mer själv och vara din ”egen” ledare. Du förändrar din miljö runt dig, det känns lugnt och jag ser vatten i närheten. Trivsamt och gemytligt.

Ge dig hän nu och ta steget! Du kommer att lyckas!

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.