Akvamarin är havets kristall

Följ din egen inre röst och få mod att uttrycka dina känslor med hjälp av kristallen akvamarin. Den havsblåa färgen symboliserar klarhet, renhet och mod. Finn styrkan i att tala från hjärtat. Du har beskydd!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Egenskaper: Ger mod, beskydd och hjälper dig att kommunicera.

Färg: Blå, kan variera från blekblå till mörkblå, blågrön och är transparent till opak.

Det här är Akvamarin: Den ger renhet, klarhet och mod i din kommunikation. Den hjälper dig som tycker det är obehagligt att tala inför publik så att
du får mod och styrka att uttrycka det du vill. Låt dina känslor, din insikt och din ärlighet komma till tals.

Chakra: Halschakrat.

 

Ladda din kristall i fullmånens ljus 

När det är fullmåne finns yin, den kvinnliga energin representerad. Det är en bra tid för inre reflektion. Det är också en bra tid för att passa på och rena dina kristaller. Akvamarin kan med fördel renas i ett glas med vatten.
 Lägg kristaller i vatten och placera glaset i fönstret eller utomhus (se till så att det inte ska bli minusgrader). Låt det stå över natten. Kristallen laddas även om det är molnigt. Det är energierna som jobbar.

 

Kristallen skyddar vid resor, särskilt resor över vatten. Förr var det sjömännens lyckosten som de bar med sig som turamulett över haven.

 

Akvamarin sägs också ge tur i äktenskap och ska framkalla känslor av harmoni, förtroende och vänskap.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.