De 3 bästa kristallerna för Jungfrun

Jungfrun älskar naturen och behöver det gröna för att vara i kontakt med sitt hjärta. Med hjälp av kristaller som mossagat, kyanit och röd jaspis, hittar Jungfrun stödet för att skapa magi och vara en sann healer.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Getty Images

Det här är Jungfrun

Jordtecknet Jungfrun är en känslig, snäll och osjälvisk person som är bäst på att strukturera, organisera och planera. Trovärdighet, sanning och pålitlighet är starka ord för en Jungfru, vars jordnära omtänksamhet gentemot andra är osjälvisk. Det som verkligen är den stora utmaningen för Jungfrun är att kliva ut ur sin egen bekvämlighetszon och öppna sitt hjärta. Jungfrun behöver magin och modet som kristallerna kan ge för att kliva ut i livet, ta för sig och uppleva kärlekens mirakel.

3 kristaller som passar Jungfrun:

 

20210902-Mossagat-1500.jpg

Mossagat

Mossagatens helande hjärtfrekvens ger Jungfrun rätt energi för att känna sig trygg, tillfreds och förnöjsam.

Egenskaper: Självläkning, natur och överflöd. Mossagat stimulerar oss att se det vackra i allt som omger oss. Den är allmänt stärkande men framför allt stärker den ett dåligt självförtroende och ger kraft åt positiva egenskaper. Påminner oss om naturens självläkande krafter och eviga vishet.

Det här är mossagat: Är en variant av den vanliga agaten och består huvudsakligen av kiseldioxid. Stenens mönster kan liknas vid en mossas utseende.

Chakra: Hjärta.

20210902-Kyanit-1500.jpg

Kyanit

Kyaniten hjälper Jungfrun att kunna kommunicera utifrån andlig närvaro. För att vara i kontakt med din sårbarhet kan du hålla en kyanit i ena handen och en rosenkvarts i den andra.

Egenskaper: Kommunikation, varandets stillhet, motivation. En sten speciellt för tredje ögat (pannchakrat) och halsen. Kyanit låter oss kommunicera och hitta både motivation och energi inom oss för vår uthållighet.

Det här är kyanit: Ett aluminiumsilikatmineral. Färgen är blå, från ljust blått till mörkare nästan svart blå.

Chakra: Hals och panna.

20210902-Jaspis-1500.jpg

Röd jaspis

Ger livskraft och styrka till Jungfrun som kan förvandlas till ett visset löv eller en arg besserwisser om hen utsätts för mycket självkritik och rädsla för att inte vara rätt.

Egenskaper: Livskraft, livsskeenden och styrka. Lyfter fram den naturliga skönheten och stöder oss genom livets naturliga processer så som graviditet, födelse, pubertet och åldrande. Röd jaspis har också traditionellt använts i slagrutor.

Det här är jaspis: Tillhör kvartsfamiljen. Den röda färgen kommer av järn inblandat i kristallen och kan ha olika nyanser av rött och brunt.

Chakra: Bas.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

• Mossagat är en av de mest omtyckta healingstenarna. Den sägs vara bra mot inflammationer, bra för tarmfunktionen och stärker immunförsvaret.
• Om du tappat fotfästet i livet kan kyanit hjälpa dig att bryta självdestruktiva mönster och att återta din egenmakt.
• Det indianska ordet för röd jaspis betyder ”regnbringare” och den användes i ceremonier för att be om regn.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.