Syskon har alltid en plats i hjärtat

Syskonskap kan lika väl uppstå mellan personer som inte alls är släkt med varandra och vara minst lika starkt som någon biologisk relation.

Text: Sara Riis Hasselskog
Foto: Shutterstock

Oavsett om dina syskon är biologiska eller nära vänner kanske du vill göra något fint för dem? Det behöver inte vara just på internationella syskondagen, utan det här kan man göra vilken dag på året som helst. Här har du lite tips!

❤ Skriv ett brev till ditt syskon. Handskrivet. Du vet, med papper och penna. Och berätta för ditt syskon varför han eller hon är en så fantastisk person. 

❤ Om avståndet tillåter så åk och luncha med ditt syskon. Om han eller hon inte har tid att gå ut och långluncha med dig så kan du ta med mat så att ni kan äta tillsammans på arbetsplatsen. Det är viktigt att ta tid till varandra och ses även om det kanske inte blir några längre stunder. 

❤ Försök att komma ihåg de där små sakerna som ditt syskon berättat att han eller hon verkligen älskar, har letat efter, saknar. Överraska!

❤ Baka något gott till ditt syskon. Och ha i åtanke om det finns några speciella preferenser eller allergier så att det blir precis så nötfritt, veganskt, raw eller LCHF som han eller hon skulle vilja ha det för att kunna äta av det med gott samvete. 

❤ Skicka blommor om ni bor långt ifrån varandra. Lämna dem personligen om ni bor nära. 

❤ Hjälp ditt syskon med något som du vet att han eller hon tycker är jobbigt och skjuter framför sig. Om det är att städa upp i förrådet, åka och panta alla pantflaskor, defragmentera datorn eller åka och konfrontera exet spelar ingen roll. Om ni gör det tillsammans kommer det att vara lättare. 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
20190410Syskon.jpg
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.