Astroguidning för vecka 8

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 8, 2020

Tiden 17 februari – 23 februari

Så här påverkas vi av de olika planeterna


Detta är en fin och spännande vecka astrologiskt! Solen går vidare in i Fiskarna på onsdag den 19 för att stanna där till 20 mars, då vi har vårdagjämning och det är nytt astrologiskt år och Solen går in i Väduren. Men som sagt, nu går Solen in i Fiskarna. Fiskarna är ett vattentecken som står för inspiration, drömmar, konstnärlighet, att vilja se världen med rosa glasögon och det är en underbar tid för oss att dagdrömma, skriva, skapa, sjunga, dansa, måla och allt annat som inspirerar oss! Merkurius går retrograd från och med måndag den 17 februari i Fiskarnas tecken. När Merkurius går retrograd så är det en bra tid för att samla i hop alla lösa trådar, att samla oss och sammanfatta våra liv. Med Merkurius retrograd i Fiskarna så kan vi längta efter att få tid för oss själva och drömma oss bort till en mystisk och andlig plats och där hitta den inspiration vi behöver i våra vardagliga liv. Merkurius är kommunikationens planet så att skriva, måla och sjunga kan hjälpa oss att få ordning på alla våra känslor. Merkurius går retrograd in i Vattumannen och vänder direkt igen den 10 mars då kommer allt som har med kommunikation att göra gå galant igen.

 

Måndag den 17 februari

Merkurius vänder retrograd. Se ovan.

 

Tisdag den 18 februari Merkurius och Venus möts och med Merkurius i retrograd så är det lätt att det ka uppstå missförstånd i våra relationer. Vi behöver vara väldigt klara med vad vi säger och att den som lyssnar förstår det så som vi faktiskt avser. Vänd på orden en extra gång innan du kommunicerar och tänk på det speciellt vad det gäller mail, sms och andra sätt att skriva på. Tänk igenom innan du kommunicerar och kontrollera så att allt verkligen blev rätt. Månen går vidare in i Stenbocken, så var inte för sträng mot dig själv och andra vid eventuella missförstånd.

 

Onsdagen den 19 februari

Solen går in i Fiskarna, det sista tecknet i zodiaken, jag har skrivit vad det innebär och nu växlar energin från Solen i Vattumannen; logisk och rationell till Fiskarnas drömska romantik, så det är en fin tid vi går in i.

 

Torsdagen den 20 februari möts Jupiter och Neptunus i en sextil som är en gynnsam och fin aspekt. Jupiter står för högre medvetande, nya drömmar och höga mål och Neptunus står för andlighet och inspiration så detta är en väldigt fin aspekt! Det är även en fin romantisk aspekt, men kom i håg att se människor som dom verkligen är och inte bara så som du önskar att dom är! Månen går in i Vattumannen och bidrar med lite klarsynt logik i denna inspirerande dag.

 

Fredag den 21 februari möts Mars och Uranus i en spännande aspekt. Dessa två planeter kan elda upp tempot ordentligt så sakta farten lite och ha koll på ditt temperament, du blir lätt frustrerad och rastlös! Det är en dag som kan bjuda på överraskningar på olika sätt, förvänta dig det oförutsägbara och håll i hatten.

Lördagen den 22 februari möter även Solen Uranus så det är en fortsättning på temat ”förvänta dig det oväntade” för dessa energier kan skapa det oförutsedda. En överaskning är på väg!


Söndagen den 23 februari är en vacker och romantisk dag på många sätt! Vi har nymåne i Fiskarna, en fin dag för att sätta nya mål utifrån dina drömmar och dina visioner! Vi har även Venus som möter Neptunus, det skapar romantiska vibbar omkring oss. Men som alltid när Neptunus är med, var lite realistisk så du inte drar i väg för mycket i romantiska drömmar. Kom i håg att se människor som dom är, inte bara så som du vill att dom ska vara!

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.