Astroguidning vecka 42: En efterlängtad energiboost

Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen bildade en kvadratur som påverkade oss alla under 2021, framför allt de fasta tecknen Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen släpper nu slutligen sitt grepp. De har under hösten triggat varandra och om du har känt att du har suttit fast i ditt liv så har du förhoppningsvis skapat den frihet du önskar nu.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 42, 2022

Tiden 17/10 – 23/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan bjuder på en härlig energiboost på måndagen då Solen och Mars bildar en härlig trigon. Därefter är veckan som gjord för kärlek och socialt umgänge! Så passa på att planera in spännande nöjen och kärleksfulla möten.

 

 

Måndag 17/10

Inga transiter

 

Tisdag 18/10

Solen, Vågen trigon Mars, Tvillingarna 25*

Solen, vår livskraft möter nu planeten Mars, som står för vår motivation och drivkraft i luftens tecken Vågen och Tvillingarna. Detta är en härlig transit som främjar allt som har med mental aktivitet att göra. Fånga dina briljanta idéer och skriv ner dom! Det passar perfekt att ta nya initiativ nu, att ta nya kontakter med människor som kan hjälpa dig att nå ut och nå fram med dina tankar och idéer. Det är en underbar dag som ger härlig energi till din framgång och dina livsmål.

 

Onsdag 19/10

Solen, Vågen kvadratur Pluto, Stenbocken 26*

Idag möts Solen och Pluto i en spänd kvadratur. Det kan ge dig en känsla av att sitta fast, av att möta motstånd eller att någon försöker kontrollera dig. Om du märker att vissa vägar är oframkomliga för dig just nu så titta efter andra lösningar, gå en annan väg eller vänta ut tiden.

 

Venus, Vågen trigon Mars, Tvillingarna 25*

Idag möts Venus och Mars, himlens kärlekspar i en vacker trigon i lufttecknen Vågen och Tvillingarna. Kärleken ser strålande ut och du har du har lätt för att kommunicera med din partner. Eller så kan du träffa en ny kärlek som du har en härlig intellektuell stimulans tillsammans med. Så en underbar kärleksdag bjuder denna onsdag på.

 

Torsdag 20/10

Venus, Vågen kvadratur Pluto, Stenbocken 26*

Nu är det ännu mer kärlek i luften! Intensiv, passionerad och det är bra att se upp med svartsjuka nu.

Idag är det Venus tur att möta Pluto i en kvadratur, precis som solen gjorde tidigare i veckan. Så reflektera över det här med kontroll i relationer, försöker du kontrollera någon eller försöker någon kontrollera dig? Var uppmärksam på allt som har med manipulation att göra. Förhoppningsvis så tar denna transit sitt utlopp genom att öka passionen och glöden i din relation!

 

Fredag 21/10

Inga transiter

 

Lördag 22/10

Solen konjunktion Venus, 29.26* Vågen

Ännu en dag i kärlekens tecken!

Idag möts Solen, livskraften inom oss och Venus, kärlekens, harmonins, balansens och fredens planet. De möts på den sista graden i Vågen som står för harmoni, balans och relationer. Så använd denna dag till att skapa harmoni i dina relationer. Det är också en underbar lördag för ditt sociala liv, så passa på att träffa människor i dag om du kan.

 

Söndag 23/10

Solen in i Skorpionen

Venus in i Skorpionen

Idag går Solen och Venus hand i hand in i det djupa vattentecken Skorpionen. Skorpionen är ett känsligt introvert och kraftfullt tecken med starka känslor och nu lämnar solen och Venus luftiga vägen och går ner i de känslomässiga djupen. Det skapar underbara förutsättningar för att gå från tanke till känsla att lyssna till ditt inre och att fördjupa dina relationer under kommande veckor. I Skorpionens energi ökar intresset för det ockulta, för astrologi, esoterik, healing och detox. Så kommande veckor passar perfekt för att ta hand om dig själv lite extra och fördjupa dig i spännande ämnen.

Merkurius, Vågen trigon Saturnus, Vattumannen 19*

Idag möts Merkurius, himlens budbärare och Saturnus, karma planeten i en strålande trigon i lufttecknen Vågen och Vattumannen. Detta skapar en härlig intressant dag då du har lätt för att nå fram med dina tankar, idéer och långsiktiga planer. Det är en perfekt dag för dig att skriva ner de visioner, tankar och idéer du har inför framtiden.


Saturnus direkt 18.35* Vattumannen

Idag vänder Saturnus direkt på 19 grader vattumannen efter att ha gått retrograd sen 4 juni. Saturnus står för struktur, hållbarhet, långsiktighet, organisation och planering så om du upplever att det har varit svårt för dig att planera framåt och att få ordning på saker och ting så vänds energin nu till din fördel. Detta sker tillsammans med Merkurius i Vågen och i dessa lufttecken så handlar det om mental aktivitet. Nu är det bra att gå från tankar till att manifestera det du önskar uppnå och att sätta långsiktiga mål.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.