Astroguidning vecka 44: Förändringar kan ske snabbt nu!

När Venus träder in i Stenbocken så kan vi förvänta oss att vi slutar kämpa så hårt och istället hittar kraften inom oss för att ta oss fram i livet och arbetet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 44, 2021

Tiden 1/11 – 7/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 1/11

Merkurius i Vågen och Jupiter i Vattumannen möts i en trigon på vardera 23*. Detta är en härlig och spännande dag som kan komma med positiva nyheter. I dag passar det bra att ta de där kontakterna du behöver för att kunna göra planer om framtiden. Det är en härlig, levande och spännande transit när himlens budbärare Merkurius möter himlens Guru Jupiter. Nu passar det även perfekt att boka eller ge sig ut på resor, gärna till spännande kulturer på avlägsna platser, där du kan vidga dina vyer och få en större förståelse för livets mångfald.

 

Tisdag 2/11

Merkurius i Vågen utmanar Pluto i Stenbocken på vardera 24*

I dag är det himlens budbärare Merkurius som återigen bildar en transit, denna gång till mäktiga Pluto, Skorpionens planet. Om mötet med Jupiter får oss att expandera och vilja gå framåt, så bidrar denna transit om att stanna upp och gå till djupet med saker och ting. Det ger en perfekt energi att fördjupa sig i spännande ämnen och att ta reda på mer information. Känn efter och lyssna till din intuition så vet du sedan vilka vägar du ska välja.

 

Onsdag 3/11

Inga transiter

 

Torsdag 4/11

I dag är det en vacker nymåne på 12.39* i Skorpionen. Skorpionen styrs av den mäktiga planeten Pluto och bidrar till vår själsliga transformation. Pluto är förknippad med den grekiska guden Hades som styr över liv och död. Vid nymåne föds det nya och det är en perfekt tid att låta dig födas fram på nytt, den du har blivit nu. Nymånen och Solen är i opposition till Uranus, Vattumannens planet, så tänk i nya banor och lyssna till din intuition för att bli medveten om vilka nya vägar du vill ta i livet. Tänk utanför boxen och låt din intuition guida dig rätt. Förändringar kan ske snabbt nu! Merkurius, Jupiter och Saturnus bidrar även de i den transformation som sker nu. Så använd Skorpionens mäktiga känslor till att sikta dit du vill i livet.

 

Fredag 5/11

Merkurius in i Skorpionen

I dag går Merkurius in i Skorpionen och det skapar en spännande känsla av att gå djupare in i olika ämnen. Att sätta ord på känslor och att kunna skriva och tala utifrån ett mer känslomässigt perspektiv. Träna gärna på att sätta ord på dina känslor.

Venus in i Stenbocken

I dag går Venus, kärlekens planet, in i Stenbocken. Där hon lite längre fram kommer att gå retrograd och dessutom möta Pluto. Venus är en kraft att räkna med, den feminina energin, the Divine feminine. I Stenbocken kan Venus bidra med mer harmoni och balans. Stenbocken styr karriär, organisationer och det konservativa. När Venus träder in här så kan vi förvänta oss att vi slutar kämpa så hårt och istället hittar kraften inom oss och använder oss av den vackra feminina energin för att ta oss fram i livet och då speciellt på arbetet. 

Solen i Skorpionen och Uranus i Oxen möts i en opposition på vardera 13* 

Solen och Uranus möts nu i opposition och då är det bra på att vara beredd på händelser som kan uppstå snabbt, Uranus är ”the awakener” som vill skaka om oss lite grann. När han gör det tillsammans med Solen, vår livskraft så kan det handla om att välja en annan väg. Det handlar om att se saker och ting ur ett annat perspektiv och uppskatta det nya, det innovativa och spännande. Uranus är rebellen som vill gå sin egen väg med en känsla av att jag kan själv. Det är en härlig, spännande transit.

 

Lördag 6/11

Merkurius, 1* Skorpionen bildar en sextil till Venus 1* Stenbocken. Detta är en positiv transit som gynnar både vänskap och kärlek. Det är en transit som får saker och ting i dina olika relationer att flyta på ett harmoniskt sätt.

 

Söndag 7/11 

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.