Astroguidning vecka 45: Ett nytt perspektiv

Under denna vecka är himlens budbärare, Merkurius, aktiv och bildar transiter till flera planeter. Så det kan bli en vecka som bjuder på olika nyheter, som kan handla om ekonomi och maktstrukturer. För dig så kan det vara bra att tänka på hur du kommunicerar, vad du säger och hur du säger det. Mars är med på ett hörn och då kan det vara extra viktigt att tänka på att inte agera i affekt.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 45, 2021

Tiden 8/11 – 14/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Eclipsetiden!

Vid nymånen den 4/11, 12.39* i Skorpionen, påbörjades denna hösts eclipsetid och vi är nu mitt i denna förmörkelsetid. Den 19/11 har vi en mäktig fullmåne i Oxen på 27.14*. Vid nymånen i Skorpionen var det en total solförmörkelse och vid fullmånen i Oxen är det en partiell (delvis) förmörkelse. Under dessa förmörkelsetider kan du uppleva det som att du knuffas framåt av Universum. Du kan känna det som att du inte riktigt är beredd, men det är du. Oxen och Skorpionen styr över makt och ekonomi, så saker och ting kan förändras snabbt i världen nu.

 

 

Måndag 8/11

Inga transiter

 

Tisdag 9/11

Inga transiter

 

Onsdag 10/11

I dag möts Merkurius och Mars på 7.22* Skorpionen. Dessutom utmanar Merkurius, i Skorpionen, Saturnus i Vattumannen i en kvadratur på 7.39*.

Nu möts Merkurius och Mars i djupa, känsliga Skorpionen. Det är en känslig transit och Mars driver på tillsammans med Merkurius, så i dag är det extra viktigt att inte agera i affekt och säga eller skriva saker som du kanske ångrar sen. Med tanke på att Saturnus utmanas i en kvadratur så kan det handla om att ta ansvar, kanske tycker du att du får ta för stort ansvar och försöker slå tillbaks? Eller vill du att någon annan ska ta större ansvar? Saturnus är planeten för karma, så dessa transiter kan bjuda på läxor av olika slag. Mitt råd är att skriva ner dina känslor och sen sova på saken innan du agerar. På lördag möter Merkurius Uranus i en opposition och då kan du klarare se saker och ting ur ett annat perspektiv.

 

Torsdag 11/11

I dag utmanar även Mars Saturnus i en kvadratur. Mars befinner sig på 7.40* i Skorpionen och Saturnus på 7.40* i Vattumannen. Se onsdagens beskrivning om Mars, Merkurius och Saturnus.

 

Fredag 12/11

I dag möts Solen, 20.30* i Skorpionen och Neptunus, 20.30* i Fiskarna i en vacker trigon. Denna vecka bjuder också på en vacker trigon mellan Solen och Neptunus. Neptunus är den spirituella planeten som också står för helande och läkande. Detta är en fin transit som också är gynnsam för dina drömmar, både de du drömmer på natten och för dina dagdrömmar. Nu kan du lättare föreställa dig hur du vill att saker och ting ska vara.

 

Lördag 13/11

Merkurius, 12.25* Skorpionen är i farten igen och bildar en opposition med Uranus på 12.25* i Oxen. När Merkurius och Uranus möts så kan det ske med en känsla av att helt tänka om. Att se saker och ting ur ett annat perspektiv. Detta kan bidra med att du nu kan se klarare på det du har upplevt under veckan. Denna transit kan också bjuda på nyheter av olika slag, kanske får du nu en pusselbit som du missat tidigare, som bidrar med att du får klarhet i saker och ting? Tänk utanför boxen och välkomna nya tankar och lösningar.

 

Söndag 14/11

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.