Astroguidning vecka 49 2022: Skapa harmoni i livet

En ny vecka står för dörren! En vecka som bjuder på en vacker fullmåne i Tvillingarna, och vi ges möjlighet att balansera dualiteten inom oss.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!
Vecka 49, 2022
Tiden 5/12 – 11/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Energimässigt så ger den här veckan ett upp- och nerflöde. Motivation och drivkraft gynnas men det är värdefullt att räkna till tio och andas när humöret brusar upp, då Mars eldighet ger både vinnarskalle och kort stubin.

Sen har vi Venus och Jupiter som skänker känslan av lättja och att vilja ta dagen som den kommer och gärna lägga extra mycket pengar på flärd och skönhet. Venus och Jupiter bidrar till att kärleken ser spännande ut!

Så, det är en blandad vecka vi har framför oss, precis som symboliken i Tvillingarnas tecken.


Måndag 5/12

Inga transiter


Tisdag 6/12

Merkurius, Skytten kvadratur Jupiter, Fiskarna 29*

Merkurius och Jupiters möte skänker optimism och stora drömmar. Men samtidigt så är det värdefullt att veta att du kan bli lite ofokuserad vilket kan göra att du missar saker och ting. Så i dag är det bra med en extra koll!

 

Onsdag 7/12

Inga transiter

 

Torsdag 8/12

Solen, Skytten opposition Mars, Tvillingarna 16*

I mötet mellan Solen och Mars så bjuds du på en härlig motivation och drivkraft. Men denna transit kan göra dig lite väl tävlingsinriktad, så att ha tålamod är en dygd i dag. Passionerade känslor uppstår snabbt, på gott och på ont, i kärlek och i allt som du brinner för.

Fullmåne i Tvillingarna 16*

I dag strålar en vacker fullmåne mot oss på 16* i Tvillingarna. Merkurius, himlens budbärare är planethärskaren över denna måne. Tvillingarnas energi symboliserar den dubbelnatur som vi alla har inom oss, vårt inre och vårt yttre och under denna fullmåne så kan det vara värdefullt att vi är medvetna om oss själva. Att vi är ok med att vara precis som vi är.

Månen och Mars är i konjunktion och ger en härlig dos motivation och drivkraft framåt, Mars visar vad som motiverar oss och vid fullmånen så kan vi också få känslan av vad som inte längre motiverar oss. Även Saturnus är väl aspekterad till Månen denna gång, vilket gör att långsiktiga mål som du startade i början av sommaren är klara nu och att du har lyckats väl. Fokusera på vad det är dags att släppa taget om nu.

 

Fredag 9/12

Venus Skytten kvadratur Jupiter, Fiskarna29*

Med energin av Venus kvadratur till Jupiter så passar det bra att ta det lite lugnt och ha kul, för energin tidigare i veckan ersätts nu av lite mer lättja. Ju mer du kan koppla av och njuta av livet, desto bättre. En liten astrologisk varning här är att se till att du inte spenderar för mycket i julruschen, för dessa båda planeter styr pengar och överflöd. Kärleken ser härlig och spännande ut i dag!

 

Lördag 10/12

Venus in i Stenbocken

I dag seglar vackra Venus in i Stenbockens lugna och trygga famn. Venus är kärlekens planet och också de sköna konsternas, fredens och demokratins planet. Venus är den feminina energin och hon bidrar med att vilja skapa harmoni; i kärleken, på arbetsplatsen och i världen.

 

Söndag 11/12

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.