Astroguidning vecka 52: En härlig start på 2022

Året inleds med en härlig transit mellan Solen, vår livskraft och Uranus, vår inre awakener, så det blir en härlig energi inför 2022!

Text: Helena-Madalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 52, 2021

Tiden 27/12 – 2/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Gott Nytt År på er alla! Nu startar ett nytt spännande år. Venus laddar kraftfull energi tillsammans med Pluto. Venus är dessutom retrograd till den 29/1 då hon startar sin direkta rörelse igen. Jupiter vandrar in i Fiskarna den 29/12 och då sker ett stort skifte energimässigt. Det nya året startar med att Solen och Uranus bildar en härlig och positiv trigon tillsammans vilket också lägger tonen för 2022. Saturnus och Uranus spänningar som påverkat oss alla hela 2021 börjar nu sakta men säkert klinga av, så motsättningar och spänningar som varit aktiva 2021 släpper nu.

Den 2/1 har vi årets första nymåne, den sker i Stenbocken. Så under denna sista vecka på året så sker det en hel del transiter på himlavalvet och planeternas energier ger oss en härlig start på år 2022!

 

Måndag 27/12

Inga transiter


Tisdag 28/12

Inga transiter


Onsdag 29/12

Jupiter går in i Fiskarna

Jupiter, himlens Guru som är associerad med den Grekiska Guden Zeus, den högsta av Gudar och som står för visdom, vårt högre medvetande, filosofi och livsåskådning. Jupiter är dessutom lycko-, överflöds- och till viss del kärleksplaneten, där han befinner sig sker det expansion! Jupiter expanderar allt han kommer i kontakt med skapar och en härlig känsla av flow på sin väg. Nu går han in i Fiskarna där han tidigare var planethärskare, innan man upptäckte Neptunus nuvarande härskare Neptunus. Så här är Jupiter extra kraftfull.

Fiskarna är ett föränderligt vattentecken som står för känslighet, intuition, drömmar och andlighet. Så det vi kan förvänta oss med Jupiter i Fiskarna är att det blir som en andlig boost för oss. Intuitionen blir starkare och vi är närmare våra känslor. Jupiter i Fiskarna ger oss en otroligt fin möjlighet till återhämtning efter ett mer kaotiskt år 2021.

Fler kommer att lyssna mer till sin intuition än till vad andra säger.

Fiskarna står också för läkning och ja, vi kan förvänta oss att det kan komma fler läkemedel som kan bidra till att läka fler människor.

Jupiter i Fiskarna bidrar till att våra drömmar blir mer inspirerande, det är en underbar tid för dagdrömmar och att få intuitiva budskap i sömnen. Människor blir mer milda mot varandra och visar en helt annan kärleksfullhet. Dock, är det en liten varning här för Jupiter i Fiskarna kan bidra med till att man har på sig sina rosa glasögon och ser världen så som man vill att den ska vara och kanske även undviker att se verkligheten så som den egentligen är, för illusionerna kan skapa en bubbla som inte är helt sann.

Så, se till så du inte lurar dig själv under 2022. Utan använd denna underbara transit till att utveckla dina mediala gåvor, läka och heala dig själv, meditera och föreställ dig den framtid du önskar!

Jupiter kommer befinna sig i Fiskarna från den 29/12 – 11/5. Därefter går han vidare in i Väduren, sen går Jupiter retrograd åter in i Fiskarna den 28/10 till den 20/12.

  

Merkurius och Venus (retrograd) möts i en konjunktion på 24* i Stenbocken.

Merkurius, Venus och även Pluto strålar samman i Stenbocken nu, Merkurius är himlens budbärare som kommer med nyheter som både kan handla om förändringar ute i världen men också med återföreningar för dig i ditt personliga liv. Med Venus retrograd så kan en tidigare kärlek eller vänner från förr kontaktar dig igen.

 


Torsdag 30/12

Merkurius och Pluto bildar konjunktion på 26* i Stenbocken

Merkurius kan nu komma med nyheter som handlar om hemligheter av olika slag. Det kan vara i ditt personliga liv och också i den yttre verkligheten. Du kan få en känsla av att det är något som du känt på dig och nu får du det bekräftat.


Mars i Skytten och Saturnus i Vattumannen bildar en positiv sextil på respektive 12*

Nu möts Mars som ger motivation och drivkraft och Saturnus som ger struktur och långsiktighet i en positiv aspekt. Så passa på att ta tag i saker och ting som kan ha känts lite tunga att genomföra. Satsa på att göra framtidsplaner och att verkligen göra en reell och långsiktig plan för det du vill uppnå för Saturnus ger dig också uthållighet.

 

Fredag NYÅRSAFTON 31/12

GOTT NYTT ÅR 2022!

Inga transiter


Lördag 1/1

Solen i Stenbocken och Uranus i Oxen bildar trigon på respektive 11*.

Året inleds med en härlig transit mellan Solen, vår livskraft och Uranus, vår inre awakener, så det blir en härlig energi inför 2022 att tänka utanför boxen, att göra planer för året som kommer som är fria och nytankande. Denna transit bidrar med förstärkt intuition och att du kan få riktigt fina insikter som är värdefulla för dig Satsa på det du verkligen vill!

 


Söndag 2/1

Nymåne på 12* i Stenbocken.

Så har vi då årets första nymåne, den sker i Stenbocken så styrare för denna måne är Saturnus. Solen och Månen, som ju är i konjunktion vid nymånen bildar som sagt en härlig trigon till Uranus. Så intuition, insikter, att ”känna in” vad du ska välja inför året som kommer. Stenbocken styr vår karriär så det är en perfekt tid att sätta nya mål nu inför året som kommer.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.