Astroguidning för vecka 6

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 6, 2020

Tiden 3 februari – 9 februari

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Astrologiskt sett har vi en fin och harmonisk vecka att se fram emot. När planeterna möts i positiva aspekter (vinklar) så skapas harmoni. Denna vecka är en sån vecka då vi kan känna att allt flyter på ett härligt sätt.

Solen befinner sig i Vattumannen, vilket är ett luft-tecken som står för tankar, kunskap, visdom, nya idéer och att gå utanför boxen. Så det kan vara en bra idé att skriva ner de idéer som kommer till dig.


Måndagen den 3 februari börjar med att Solen möter Jupiter, när det sker skapas det flow, lätthet och möjligheter. Harmoniska Venus möter även stränga Saturnus så det är en dag när du lättar lite på kraven på dig själv och andra. Månen går in i Tvillingarna och det gynnar allt som har med kommunikation att göra så passa på att ha samtal om det som kan gynna dig framåt för det är en bra dag för överenskommelser. Det finns en känsla av klarhet denna dag.

 

Onsdagen den 5 februari möter Merkurius, himlens budbärare både Chiron och Uranus. Så i dag kan vi förvänta oss det oförväntade i form av idéer och nyheter. I och med att Chiron är med på ett hörn så kan det ha med din hälsa att göra eller helt enkelt något som känns helande för dig. Det kan handla om ”nya lösningar” på ”gamla problem”. Under natten går Månen in i Kräftan och där är Månen stark då hon styr Kräftan. Så du kan känna att du har kärlek att ge till hela världen. Du kan också känna dig lite sentimental. Det är en fin, läkande och helande dag.

 

Torsdag 6 februari möter Solen drömska Neptunus, som befinner sig i Fiskarna. Det tillsammans med Månen i Kräftan gör denna dag till en inspirerande dag, då dina känslor sitter på ytan. Använd din känslighet till att skriva, sjunga eller måla så får du utlopp för alla känslor som aktiveras av vattnets element.


Fredag 7 februari går kärlekens planet Venus in i eldiga Väduren, vilket aktiverar din drivkraft! Venus passage i Fiskarnas konstnärliga, fantasifulla energi har handlat om att skapa och inspirera, att göra världen till en vackrare plats, när Venus nu går vidare in i Väduren så är det med en stark känsla av motivation och drivkraft. Venus är feminin energi och Väduren är maskulin energi så här kan det uppstå starka känslor och engagemang. Under natten mot lördagen går Månen dessutom in i eldiga Lejonet!


Lördag den 8 februari är det lite lugnare på stjärnhimlen.


Söndagen den 9 februari I dag har vi fullmåne i Lejonet! Vid fullmåne är det alltid en bra tid att fullborda det som startats sex månader tidigare då det var nymåne i samma tecken, i detta fall Lejonet. Lejonet står för kreativa projekt, nöjen, vuxna barn som har flyttat hemifrån och för kärleksaffärer. Meditera gärna en stund och reflektera över vad du är klar med i ditt liv. Vad du kan släppa taget om nu. Månen i Lejonet ger starka, direkta känslor och du kan få en klar och tydlig känsla om var du befinner dig rent känslomässigt. Släpp taget om det som inte längre gynnar dig!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.