Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 20!

Det är retrogradernas vecka och Helena-Magdalena uppmanar oss att låta detta bli en tid då vi reflekterar över hur vi vill leva i framtiden.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 20, 2020

Tiden 11 maj – 17 maj  

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna


Detta är retrogradernas vecka; Saturnus, Venus och Jupiter kommer alla att vända retrograd. När planeterna går retrograd så snurrar Jorden fortare så det ser ut som planeterna går baklänges. Det som sker är att energierna från planeterna som går retrograd avlägsnas i från oss en period, för att komma med full kraft när planeten åter vänder direkt.

Ett exempel är Venus retrograd i Vågen (som står för bland annat rättvisa och juridik) för ett par år sedan. Venus styr den feminina energin. När Venus vände direkt och hennes energi kom tillbaks med full kraft så var #metoo-rörelsen ett faktum. Den feminina energin hade samlat kraft och drevs framåt med full kraft! Nu går Venus retrograd i Tvillingarnas tecken. Så nu kan vi alla reflektera över vad vi önskar lära oss och vad vi vill nå ut med.

Efter vårens mycket speciella händelser så låt retrograderna bidra till att du drar dig tillbaks och funderar på ditt liv och hur du vill leva framåt.

Med tanke på Saturnus retrograd så kan vi förvänta oss att kraven lättar lite och att vi känner oss mer fria. Jupiter retrograd får oss alla att landa mer i det som finns omkring oss, precis just här och nu! Jupiter står även för visdom (han är förknippad med den Grekiska Guden Zeus och är alla Gudars Gud. Han är gurun och han är även förknippad med vårt högre medvetande). Även Jupiter, precis som Venus kan få dig att länga efter att lära dig nya saker. Kanske vill du skola om dig? Låt sommaren ge dig mer svar. 

 

Måndag 11 maj

I dag går kvicka Merkurius in i ett av sina egna tecken, Tvillingarna (Merkurius styr även över Jungfrun). I Tvillingarna trivs Merkurius och kommer verkligen till sin rätt när Tvillingarnas lekfulla, intelligenta energier samverkar med Merkurius kommunikativa energi. När Merkurius är i Tvillingarna är det en underbar tid att tala, skriva och ägna sig åt det du är intresserad av, du blir lättlärd.

Merkurius utmanar dessutom Mars i dag så undvik argument och att låta grodor hoppa ut munnen på dig i affekt. Tänk på att energin är snabb och kvick så håll koll på hastigheten när du tar dig framåt.

 

Tisdag 12 maj

I dag vänder Saturnus retrograd i Vattumannen, Solen möter Venus och Merkurius möter Saturnus. Vilket gör denna dagen bra att se över dina planer och mål framåt, även dina finanser. När planeter går retrograd så är det en bra tid att få saker och ting färdiga. När Saturnus är retrograd så kan det handla om att göra klart och fördjupa mål som har med din karriär att göra.

 

Torsdag 14 maj

I dag går Venus retrograd i Tvillingarna. Som jag skrev innan så är retrograderna en bra tid för fördjupning och att samla ihop trådar och samla kraft. Venus är den feminina energin och hon styr även över allt som har med konstnärlighet att göra, alla konstformer. Så fundera på om du har kreativa, konstnärliga projekt som du vill bli färdig med. Det kan även handla om att din feminina sida (ditt inre jag) behöver få större plats i ditt liv.

 

Fredag 15 maj

Nu har vi nästa planet som vänder retrograd och det är Jupiter, Jupiter står för vårt högre medvetande, vår utbildning, våra resor och våra stora visioner för livet. När Jupiter går retrograd så passar det perfekt att se över ovan nämnda områden för att se var saker och ting behöver djupna hos dig. 

 

Lördag 16 maj

I dag möter Mars Saturnus som går retrograd vilket gör att du kan göra framsteg i din karriär eller i något annat samarbete, men då får du släppa taget om det gamla och gå en ny väg.


Söndag 17 maj

Denna vecka toppas med att Solen möter Jupiter i en härlig aspekt! Jupiter står för flow och nu går allt din väg och blir som du tänkt. Du kan få härliga nyheter.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.