Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 25!

Vi går in i midsommarveckan och det kan finnas anledning att fira något som gått din väg, skriver Helena-Magdalena i veckans astroguidning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 25, 2020

Tiden 15 – 21 juni

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 


Nu har vi den underbara midsommarveckan framför oss. Vi har vissa transiter under veckan som kan utmana oss på lite olika sätt men det lättar framåt helgen. På torsdag går ”himlens budbärare” Merkurius retrograd för andra gången 2020. På lördag har vi sommarsolstånd då går Solen in i Kräftan.

Solen går in i Kräftan på lördag och redan på söndagen har vi nymåne med solförmörkelse, även den i Kräftan. Den 23 juni går Neptunus retrograd i Fiskarna och även Merkurius går retrograd i Kräftan. Det gör att de kommande veckorna är en fantastisk tid att samla dina tankar och fundera på vart du är på väg i livet. De kommande veckorna kommer också vara perfekta för att ägna sig åt ämnen med esoteriska och spirituella kopplingar. Likaså att ta hand om sin hälsa genom till exempel meditation och yoga. Vi har nu möjligheten att nå en djupare förståelse för oss själva och livet!

 

Måndag 15 juni

Solen möter Pluto i aspekt och vi kan uppleva att en förändring vi står i är mer utmanande än vad vi väntat. Men håll i nu, du klarar det!

 

Tisdag 16 juni

I dag möter Solen Jupiter i en utmanande aspekt. Det är samma tema som i går, en förändring vi är mitt i kan kännas väldigt utmanande. Men vi ska fortsätta framåt ändå, vi kommer klara det!

 

Torsdag 18 juni

Merkurius vänder retrograd 14° i Kräftans tecken. Han kommer vara retrograd till den 12 juli. Merkurius befinner sig hela denna retrograd i Kräftans tecken och detta ger oss en underbar möjlighet att komma i kapp oss. Med Kräftans energi så är det hem och familj som kommer i fokus. Du kan även reflektera om det är något som du behöver förändra runt ditt hem?

 

Lördag 20 juni

Solen går in i Kräftan. Efter en månad med Tvillingarnas kvicka, luftiga energi går vi in i en känsligare tid. Kräftan är ett vattentecken, ”den stora modern” och vi längtar efter att omge oss med våra nära och kära.

Mars möter Jupiter i en härlig aspekt, det blir en dag med härligt flow. Du kan också fundera på vad som motiverar dig, i vilken/vilka delar av livet du vill växa. Det kan finnas anledning att fira för att saker och ting gått din väg gällande ett projekt eller liknande.


Söndag 21 juni

I dag har vi nymåne, med solförmörkelse i Kräftan. Det är en fin tid att sätta upp nya mål och starta nya projekt som rör området hem och familj.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.