Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 15!

Den här veckan är det full fart på planethimlen med den ena transiten efter den andra. Vi inleder med en vacker nymåne i Vädurens tecken som kan ge dig en rejäl skjuts i dina visioners riktning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 15, 2021

Tiden 12/4 – 18/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Ännu en vårvecka står för dörren och vi får hoppas att solen sänder varma strålar över oss.

Detta är en helt otrolig vecka med så många härliga transiter på himlavalvet! Det är full fart och vi inspireras att drömma stora drömmar och verkligen sikta mot stjärnorna och tro på oss själva!

Veckan börjar med en vacker nymåne i Väduren och utöver det så bildas det ena transiten efter den andra som verkligen driver oss framåt! När jag skriver astroguidning så skriver jag aktuella aspekter den dag då de är exakta, men energin påverkar oss både innan och efter. Beroende på vilka planeter som är inblandade så kan det handla om dagar och veckor.

 

Måndag 12/4

Nymåne i Väduren!

I dag bildas en vacker nymåne i Väduren på 21* och precis omkring sig har Månen både Solen, Merkurius och Venus, det är personliga planeter som påverkar oss alla på ett personligt plan.

Dessutom så bildar Månen en sextil till Mars i Tvillingarna och till Jupiter i Vattumannen. Väduren är det första tecknet i zodiaken och det styr vårt jag, vilka vi är och vår väg framåt i livet. Det är elementen eld och luft som är aktiva nu och det är extrovert, handlingskraftig energi som manar oss framåt!

2020 var nymånen i Väduren den 24/3 och då stod hela världen i förändring och vi är fortfarande i den förändringen. Så fundera på hur du har förändrats på ett djupare plan. Månen bildar även en kvadratur till Pluto i Stenbocken och Pluto står för transformation och förändring, så föreställ dig att denna nymåne verkligen ger dig en skjuts i att skapa ett nytt du, med nya mål, visioner och drömmar.

I dag bildar Venus i Väduren en kvadratur till Pluto i Stenbocken, på respektive 27*, uttryck dina känslor i ord eller skapande, så skapar du förändring på ett inre plan.

 

Tisdag 13/4

I dag möts Solen, Väduren och Mars, Tvillingarna i en härlig sextil på respektive 24*. Solen, livskraften aktiverar vår drivkraft och motivation, Mars! Det är eld och luftenergi som tar oss framåt genom både ord och handling! Det är perfekt att sätta fart att uppnå dina personliga mål!

 

Onsdag 14/4

I dag går Venus in i Oxen. Venus styr både Oxen och Vågen och hon är kärlekens och de sköna konsternas planet. I Oxen är hon på hemmaplan och trivs fantastiskt bra i de inre feminina, sensuella energierna som Oxen bidrar med. Det ger oss flera veckor framåt då vi gärna ägnar oss åt att försköna våra liv, våra hem, vår garderob, vår trädgård och ja, att skapa en vackrare plats att leva på. Oxen styr även över våra talanger så det är en fin tid att utveckla dessa. Oxen styr även över våra finanser och det är även en perfekt tid att se över din budget nu. 

 

Torsdag 15/4

Wow vilken energi! I dag möts Solen i Väduren och Jupiter i Vattumannen på respektive 26*. Det är en underbar transit fylld av stora visioner och drömmar! Det är en fantastisk förstärkning av den energi som bildades vid nymånen och som sedan förstärktes av Solen och Mars och nu är det Solen och Jupiter som verkligen ökar dina möjligheter att sikta mot stjärnorna!! Använd denna underbara energi till att skriva ner dina mål och visioner, för i dag kan du verkligen få känslan av stor expansion och att du absolut ska sikta mot stjärnorna! Just do it!

 

Fredag 16/4

I dag möts Solen, Väduren och Pluto, Stenbocken i kvadratur på respektive 27*. Det skapar en möjlighet för dig att gå till djupet känslomässigt och transformera och förändra det som håller dig tillbaks. Gör gärna en djupmeditation och känn efter djupt inom dig vad som håller dig tillbaks, skriv ner det som kommer till dig och släpp taget om det!

 

Lördag 17/4

I dag är det ännu en fantastisk energi! Mars i Tvillingarna bildar i dag en trigon till Jupiter i Vattumannen på respektive 26*. Så efter fredagens djupdykning är det nu återigen dags för att använda denna veckas härliga energi och drivkraft till att förverkliga dina högsta drömmar! Kom ihåg att inte vara alltför impulsiv, Mars kör gärna med full gas och Jupiter expanderar allt som kommer i dess väg så nu kan du agera väldigt snabbt! Så kom ihåg att andas också!

 

Söndag 18/4

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.