Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 17!

Den här veckan bjuder på en mäktig superfullmåne där flera spännande aspekter bildas. Energierna som uppstår är kraftfulla och kan bidra till djupa känslomässiga transformationer.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 17, 2021

Tiden 26/4 – 2/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 26/4

Merkurius och Venus bildar konjunktion på 14* i Oxen. Det ger fina möjligheter att sätta ord på dina känslor, att lyssna inåt och känna efter vad du längtar efter. Venus är inte bara kärlekens planet utan ger även energi till att skapa, skriva, måla, sjunga och dansa. Månen befinner sig i Vågen och bidrar med fin diplomati och balans. På kvällen djupnar våra känslor då Månen går in i Skorpionen inför fullmånen i morgon.

Tisdag 27/4

Superfullmåne på 7* Skorpionen! Wow, vilken mäktig måne! Skorpionen är ett mäktigt stjärntecken och dess härskare Pluto står för makt, djupa känslor, liv och död, reinkarnation och transformation! Månen bildar flera intressanta aspekter, dels är Solen, Merkurius och Venus i konjunktion till Uranus i Oxen vilket innebär att de är i opposition till Månen vilket påverkar oss på ett personligt plan.

Solen, Merkurius och Venus laddar energi av Uranus, rebellen som får oss att vilja bryta oss loss!

Dessutom bildar Månen en kvadratur till Saturnus, karmaplaneten, den stränga fadern som befinner sig i frihetslängtande Vattumannen, manar oss till att ta ansvar och Månen i Skorpionen skapar djupa känslomässiga transformationer!

Fullmånen står för fullbordan och energierna som skapas nu kommer få många av oss att vilja bryta oss loss, släppa taget och välkomna friheten! Så vi kan uppleva en känslomässig urladdning och möta rädslor vi bär djupt inom oss, men när de kommer upp i ljuset får vi möjlighet att transformera dessa rädslor och släppa taget om dom och skapa en större frihet!

Pluto är dessutom stationär för att påbörja sin retrograd som varar fram till 6/10. Under Plutos retrograd är det en väldigt fin tid att ta hand om sig själv på ett djupare själsligt plan. Lyssna på din intuition och allt som kommer upp ur dina känslomässiga djup. All sorts terapi, regression och healing hjälper dig att hela och läka gamla sår under de kommande månaderna.

Onsdag 28/4

Inga transiter

Torsdag 29/4

Inga transiter

Fredag 30/4

Solen bildar i dag konjunktion med Uranus på 11* Oxen! Solen, den kreativa livskraften möter i dag rebellen Uranus som får oss att ”vakna upp”. Efter de djupa känslorna under fullmånen så skapas nu en härlig energi av att se allt i ett klarare ljus! Blicka framåt och använd din livsenergi att fyllas av nya tankar och idéer!

Merkurius i Oxen bildar i dag en härlig sextil med Neptunus i Fiskarna på respektive 22*. Det är himlens budbärare och visionären som bringar varandra härliga vibbar! Tillsammans med energierna av Solen och Uranus så skapas nya visioner!

Lördag 1/5

Inga transiter

Söndag 2/5

Merkurius i Oxen bildar i dag en gynnsam trigon till Pluto i Stenbocken, på respektive 27*. Det är en perfekt dag att fånga de visioner och nya tankar som har skapats de senaste veckorna och manifestera dessa! Skriv ner dina visioner och vad du önskar göra! Sätt ord på din själs längtan och sätt fokus på vad du önskar göra!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.