Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 18!

Kärlekens planet Venus har en betydande roll på planethimlen denna vecka och bildar flera olika aspekter. Du bör bland annat lyssna extra noga till din intuition i början på veckan. Läs mer i veckans astroguidning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 18, 2021

Tiden 3/5 – 9/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter en intensiv vecka med fullmåne i Skorpionen i förra veckan, så väntar nu en lite lugnare vecka. Förra veckans Pluto-energier bidrog med transformation och förändring, hur förändrades saker och ting för dig i ditt liv? Jag hoppas det bidrog med klarhet för dig.

Under denna vecka är det Venus som har huvudrollen. Venus är kärlekens planet och även planeten som styr de sköna konsterna, harmoni och balans.

 

Måndag 3/5

I dag sker det flera möten på himlen!

Dels möts Solen, 13* i Oxen och Saturnus, 13* i Vattumannen, i en utmanande kvadratur. Saturnus manar till att ta ansvar och du kan känna att du har mycket som du behöver göra klart och färdigt i dag. Det är bara att kavla upp armarna och göra en sak i taget.

I dag möts även Merkurius i Oxen och Jupiter i Vattumannen i en utmanande kvadratur, på respektive 29*. Så, i dag är det klokt att se över vilka tankar som håller dig tillbaks och förändra ditt sätt att tänka. Tankar kan verkligen hålla oss fast i gamla mönster, bli medveten om dina begränsningar och tänk i nya banor.

Venus, 22* Oxen bildar i dag en underbar sextil till Neptunus 22* i Fiskarna, det är en underbar energi som hjälper dig att blicka framåt! Venus är i Oxen, som styr dina talanger och ägande och Neptunus i Fiskarna bidrar med intuition, visioner och inspiration! Så, i dag kan din intuition göra sig gällande och visa dig vem du är och vart du är på väg i livet! Fånga den informationen och skriv ner det som kommer till dig intuitivt.

I dag kan det finnas en risk att du hellre drömmer dig bort än att göra klart din to-di-list för det är härligare att drömma sig bort långt in i framtiden! Gör både och så blir det bra.

Tisdag 4/5

I dag går himlens budbärare Merkurius in i ett av sina egna tecken Tvillingarna! Merkurius styr både Tvillingarna och Jungfrun. När Merkurius kommer in i Tvillingarna så är han på hemmaplan och här trivs han som fisken i vattnet! Nu blir det mycket kommunikation i olika former i flera veckor! Med Merkurius i Tvillingarna ökar även vår mentala aktivitet, tankarna och orden ökar takten och det är alltid bra att försöka tänka efter innan vi talar, för orden vill gärna komma ut innan vi har tänkt efter och se upp med att prata obetänkt. Dess energi gör oss även sociala och i nuläget får vi vara sociala på distans. Om du ägnar dig åt att skriva, tala eller sjunga så använd dessa underbara energier till att skapa de kommande veckorna.

Onsdag 5/5

Inga transiter

Torsdag 6/5

I dag är Venus åter aktiv, i dag bildar hon en underbar trigon till Pluto, de befinner sig på respektive 27* i Oxen och Stenbocken. De möts i jordens element och kan verkligen bidra med att manifestera och bygga upp din karriär och ekonomi. Satsa på att ta kontakt med överordnade om du vill ta nya steg i karriären och öka din lön.

Fredag 7/5

Inga transiter

Lördag 8/5

Venus, 29* Oxen bildar i dag ännu en aspekt, denna gång en utmanande kvadratur till Jupiter, 29* i Vattumannen. Venus och Jupiter är lyckoplaneterna i zodiaken och i dag utmanar de varandra i jordens element, så i dag kan det vara bra att inte shoppa loss mer än vad plånboken tillåter. Stanna upp lite och tänk efter, det är lätt att spendera över dina tillgångar i dag.

Söndag 9/5

I dag är Venus aktiv återigen för i dag går kärlekens planet in i Tvillingarna och hon kommer befinna sig där de kommande veckorna. Tvillingarna är ett väldigt socialt tecken och med både Merkurius och Venus i Tvillingarna så kommer vi vilja umgås och möta alla våra vänner de kommande veckorna, men nu ser livet lite annorlunda ut för oss och vi får umgås med den försiktighet som krävs. Om inte annat så blir det långa, härliga telefonsamtal under veckorna som kommer!

 

Jag önskar dig en fin vecka! 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.