Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 21!

Veckan bjuder på en vacker fullmåne i Skyttens tecken, då är det även är total månförmörkelse. Reflektera över de intentioner du satte vid nymånen i samma tecken.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 21, 2021

Tiden 24/5 – 30/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Solen, Merkurius och Venus befinner sig i lekfulla, nyfikna Tvillingarna och vårkänslorna spritter i luften! Denna vecka bjuder på en vacker fullmåne i Skytten på onsdag. Vid denna fullmåne är det också total månförmörkelse!

På söndag börjar dessutom Merkurius sin retrograda period, som varar fram till 22/6. Så, de kommande veckorna kan upplevas som lite förvirrade, stressade och att du inte riktigt känner att du har koll på det som sker!

 

Måndag 24/5

Inga transiter

 

Tisdag 25/5

Inga transiter

 

Onsdag 26/5

I dag strålar Månen i sin fulla glans på 5.25* i Skytten kl: 11:13. Skytten styrs av planeten Jupiter, Gurun på himlavalvet. Skytten står för att hitta sin livsfilosofi, sin tro, sin vision i livet och att sikta mot stjärnorna. När det är fullmåne så fullbordas det du startade när det var nymåne i Skytten den 10 december 2020. Så ta en stund att reflektera över dina mål och visioner och om du också har hittat din livsfilosofi. Vid fullmånen är det dags att släppa gamla sanningar och expandera ditt mind och hitta nya sanningar.

Fullmånen följs sedan av nymånen i Tvillingarna den 10/6 då det är delvis solförmörkelse. Under eclipse-perioderna som tiden kallas mellan två förmörkelser, så är det som att händelser får en knuff i ryggen av Universum. Det innebär att saker och ting kan ske väldigt snabbt i en eclipse-tid. Om du känner till ditt horoskop så kan du se i vilka hus dina förmörkelser kommer ske.

I slutet av 2020 hade vi sol- och månförmörkelser och under den tiden skapades vaccinerna mot Covid väldigt snabbt. Så, under de kommande veckorna så kan du räkna med att du knuffas framåt av Universum och att saker och ting sker väldigt snabbt!

 

Torsdag 27/5

I dag möts Venus, 23* i Tvillingarna och Neptunus, 23* i Fiskarna i en kvadratur. I dag är det bra att inte drömma sig i väg för mycket. Var vaksam så du inte lägger för mycket pengar på skönhet!

 

Fredag 28/5

Inga transiter

 

Lördag 29/5

I dag möts Merkurius och Venus på 25* Tvillingarna. Det skapar en perfekt dag att sätta ord på dina känslor och dina inre behov, framförallt i kärlekslivet. Likaså om du ägnar dig åt att skriva, måla och sjunga så använd denna dagens härliga energier! Detta sker samtidigt som Merkurius påbörjar sin retrograda rörelse som avslutas den 22/6.

Så, nu är det dags att ha tungan rätt i munnen och ha koll på alla detaljer! Merkurius styr allt som har med kommunikation att göra så ha extra koll vad gäller resor, avtal och annat. Om du kan så undvik helst att skriva på avtal tills Merkurius går direkt igen den 22/6.

Hela Merkurius retrograd kommer ske i Tvillingarnas tecken, ett av Merkurius egna tecken (Merkurius styr även över Jungfrun). Så allt som har med kommunikation att göra berörs! Så försök så långt som möjligt att undvika missförstånd, var extra tydlig i all kommunikation och som sagt var, om du bokar resor under denna tid så ha riktigt bra koll på avresetider och orter med mera.

 

Söndag 30/5

Inga transiter

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.